Penyeri Meja Kerja. Pokok indoor hiasan di pejabat

pokok indoor hiasan

Pokok ni cilok kt bawah opis ni ehhehe.

Banyak plak tumbuhnya kat koridor tepi banguna UEM. Saya pun petikla 3/4 tangkai. Tak perasan sangat pun hilangnya pokok ni. Sebab masih merimbun lagi kat situ.

Kekadang wat keje tak cukup oksigen? Terlampau banyak keje sehingga pening? Cehh macam iklan plak kan.

Haa sekarang tidak lagi hehehhee. Dah jadi berseri dan kehijauan je atas meja kerja ni. Barulah semangat nak kerja dan dapat idea bernas kan.

Ikan lagaku

Dengan adanya mangkuk pokok ini dan ikan laga ini,
daku akan lebih cool dan tidak stress lagi..
huhu mcmlah byk keje kan..
bukan apa deal dgn client kdg2 memeningkan..
so utk itu cari alternatif to reduce the stress..
manlah tau, kerja bagus then lepas tu dapatlah anugerah pekerja cemerlang terbilang sangat!! 😆. Alah kerja tu niat ikhlas lah kan, kalau nak menunjuk rajin tu tak kemana pun perginya.
Kerja jalan, pantas insha allah ada bahagian untuk kita. Percayalah

Dah 2 hari di opisku

Bila rasa tertekan, tgk je pokok dan ikan ni,
rasa lega…rasa tenang..
tengok ikan ke hulu ke hilir rasa nyaman sangat2..
idea ni timbul lama dah, tp tak sempat nk beli ikan ni,.. Ikan ni beli kat pasar malam je pun. Sekor RM5, tapi tengoklah berapa panjang umurnya nanti. Harap-harap ko taklah mati kat opis. Seram plak nak balik lambat nanti 😆. Ish kita gurau je, kita doa awak panjang umur. Pantry sebelah ni je, kalau weekend lapar lompat ke pantry tau.

Takla kejam kita ni. Ada ni ha makanan dia. Tabur lebih sikit bila nak weekend tu. Adalah bekalan dia 2 hari hahaha. Jangan lupa rajin tukar air ni 3 hari sekali ke. Barulah tak berbau airnya tu.

BACA  Kedai lampu murah di House of Lightings, Puchong

Ikan pun happy je berenang kat dalam tu.

Semoga panjang umurnya hehehe

Bos jangan maraa aaa..
dapat staff pertama bela ikan kan meja sendirik..
hahahha…

Ni makan dia hehehe

 

P/S : Daku nak namakan ikan ni, 
agak2 nama apa yg best ek?? hahhaha

28 thoughts on “Penyeri Meja Kerja. Pokok indoor hiasan di pejabat”

  1. so sweet bela ikan laga..saya geli nk pegang ikan yg hidup ni..hijau mata skit bila tgk pokok kan aju… tenang jiwa..hehehe..

  2. huhu alahaii sejuk mata memandang..dulu emy ada pokok gak tapi entah macm mana terbalik habis meja n kertas..terus takmau dh

  3. dulu aku rajin bela pokok ni kat opis mahupun di rumah

    skang… mak jemah dah malas. baik mak jemah layan angry birds lagi best

    muahahahaha

  4. harap panjang nyawa pokok dan ikan tu…

    tak mati ke pokok tu tanpa cahaya matahari? aku ni jahil sikit bab penjagaan pokok2 ni…

  5. ikan laga tahan lasak aju.. aku bela sekor. asalnya adeeb yg bela. tapi las2 mak dia jugak yg bela.
    haritu balik raya seminggu xder kat rumah.. tak makan ikan laga tu. alhamdulillah… bernyawa lagi… 😛

  6. ajoi? boleh gitu. dah tuan dia aju. dkt2 nmpk mesra gitu. hehehe… dulu time study ada jgk letak pokok dlm bilik. nk kasi sejuk mata. tp tk letak air. letak bebola kristal tu. blh thn lm sikit. tp las2 mati jgk sbb tertinggal lbh seminggu tak ada org nak tgkkn. huhuhu…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: