Dekorasi Penyeri Meja Kerjaku. Pokok indoor hiasan di pejabat October 4, 2011

Pokok ni cilok kt bawah opis ni ehhehe.

Banyak plak tumbuhnya kat koridor tepi banguna UEM. Saya pun petikla 3/4 tangkai. Tak perasan sangat pun hilangnya pokok ni. Sebab masih merimbun lagi kat situ.

Kekadang wat keje tak cukup oksigen? Terlampau banyak keje sehingga pening? Cehh macam iklan plak kan.

Haa sekarang tidak lagi hehehhee. Dah jadi berseri dan kehijauan je atas meja kerja ni. Barulah semangat nak kerja dan dapat idea bernas kan.

Ikan lagaku

Dengan adanya mangkuk pokok ini dan ikan laga ini,
daku akan lebih cool dan tidak stress lagi..
huhu mcmlah byk keje kan..
bukan apa deal dgn client kdg2 memeningkan..
so utk itu cari alternatif to reduce the stress..
manlah tau, kerja bagus then lepas tu dapatlah anugerah pekerja cemerlang terbilang sangat!! 😆. Alah kerja tu niat ikhlas lah kan, kalau nak menunjuk rajin tu tak kemana pun perginya.
Kerja jalan, pantas insha allah ada bahagian untuk kita. Percayalah

Dah 2 hari di opisku

Bila rasa tertekan, tgk je pokok dan ikan ni,
rasa lega…rasa tenang..
tengok ikan ke hulu ke hilir rasa nyaman sangat2..
idea ni timbul lama dah, tp tak sempat nk beli ikan ni,.. Ikan ni beli kat pasar malam je pun. Sekor RM5, tapi tengoklah berapa panjang umurnya nanti. Harap-harap ko taklah mati kat opis. Seram plak nak balik lambat nanti 😆. Ish kita gurau je, kita doa awak panjang umur. Pantry sebelah ni je, kalau weekend lapar lompat ke pantry tau.

Takla kejam kita ni. Ada ni ha makanan dia. Tabur lebih sikit bila nak weekend tu. Adalah bekalan dia 2 hari hahaha. Jangan lupa rajin tukar air ni 3 hari sekali ke. Barulah tak berbau airnya tu.

Ikan pun happy je berenang kat dalam tu.

Semoga panjang umurnya hehehe

Bos jangan maraa aaa..
dapat staff pertama bela ikan kan meja sendirik..
hahahha…

Ni makan dia hehehe

 

P/S : Daku nak namakan ikan ni, 
agak2 nama apa yg best ek?? hahhaha

Tags :

28 Comments

  • ☆*♥L@dy @yU♥*☆ posted on October 4, 2011 at 1:03 am

    curlastt penyayang jugak uols ni
    hijau tue sejuk mata memandang 😀

    Reply
  • misya posted on October 4, 2011 at 1:09 am

    hijaukan mata eh,aju tgk n3 saya tentang pokok beracun

    Reply
  • kakcik posted on October 4, 2011 at 1:13 am

    Ikan betinakah itu? Boleh letak nama Lady Gaga…hehehe…

    Reply
  • wani johari posted on October 4, 2011 at 1:18 am

    so sweet bela ikan laga..saya geli nk pegang ikan yg hidup ni..hijau mata skit bila tgk pokok kan aju… tenang jiwa..hehehe..

    Reply
  • fieda posted on October 4, 2011 at 1:19 am

    btul aju..sejuk mata dan otak ada pokok dan ikan tu dpn mata…

    Reply
  • ayu posted on October 4, 2011 at 1:19 am

    rajinnya aju…hehe..bagus betul la…meh namakan ikan tu silau nak??hehe…

    Reply
  • amiey lee posted on October 4, 2011 at 1:22 am

    huhu alahaii sejuk mata memandang..dulu emy ada pokok gak tapi entah macm mana terbalik habis meja n kertas..terus takmau dh

    Reply
  • LiLy @ MumMyQiStInA posted on October 4, 2011 at 1:30 am

    Cantik..sejuk jer mata memandang..

    Reply
  • Mama Gee posted on October 4, 2011 at 1:42 am

    wahhh ade ikan le…mmg tenang je tgk…

    Reply
  • NM02 posted on October 4, 2011 at 1:53 am

    dulu aku rajin bela pokok ni kat opis mahupun di rumah

    skang… mak jemah dah malas. baik mak jemah layan angry birds lagi best

    muahahahaha

    Reply
  • aanie posted on October 4, 2011 at 2:16 am

    wah, bela ikan gitu…kena rajin tukar air la ni…

    Reply
  • ~izan~ posted on October 4, 2011 at 2:35 am

    bagusnya aju..kalau izan rasanya kejap je hayat ikan tu hehe…

    Reply
  • che mid posted on October 4, 2011 at 3:21 am

    Kalau taim 'shut down' atau cuti panjang.. ikan tu ikut balik ke..

    Reply
  • Amy Syaquena posted on October 4, 2011 at 3:53 am

    cantik menenangkan di kala kepala berserabut dengan kerja.. suka2…

    Reply
  • wahida posted on October 4, 2011 at 4:44 am

    harap panjang nyawa pokok dan ikan tu…

    tak mati ke pokok tu tanpa cahaya matahari? aku ni jahil sikit bab penjagaan pokok2 ni…

    Reply
  • mamaNoriz posted on October 4, 2011 at 5:02 am

    cute la aju!!!

    nak tiru lah!

    Reply
  • Salina@IbuAqil posted on October 4, 2011 at 5:07 am

    Huh!! Aju! Bestnya aju.. Ada ikan kat opis..

    Reply
  • kakngah posted on October 4, 2011 at 5:16 am

    ikan laga tahan lasak aju.. aku bela sekor. asalnya adeeb yg bela. tapi las2 mak dia jugak yg bela.
    haritu balik raya seminggu xder kat rumah.. tak makan ikan laga tu. alhamdulillah… bernyawa lagi… 😛

    Reply
  • umialya posted on October 4, 2011 at 5:28 am

    nmpknya aju jadi ketua, pasni mesti ramai pengikutnya, huhuhu

    Reply
  • fiza posted on October 4, 2011 at 5:40 am

    Cantik…siap ada ikan tu. Sakit mata hadap komputer, hadap pokok hijau plak, terapi mata ☺☺☺

    Reply
  • miloais posted on October 4, 2011 at 6:33 am

    besar pasu merangkap swimming pool ikan uols…
    hiks…

    Reply
  • Amie posted on October 4, 2011 at 6:41 am

    bagusnya idea tu…. sihat selalu…

    Reply
  • MrS. F!zA posted on October 4, 2011 at 7:20 am

    hihi sama minat cm mak kita..kt ofis dia ada jgk pokok dlm air cm ni..ikan kt rumah je dia bela..hihi

    Reply
  • apple hijau posted on October 4, 2011 at 7:40 am

    teringat kat arwah ikan saya masa kt ofis lama dulu…sob sob…

    ha ha ha ha!

    Reply
  • Bui Junaidi posted on October 4, 2011 at 9:08 am

    bagi nama dia bui-bui
    ambik sempena nama bui
    hahahaa

    Reply
  • anisalya posted on October 4, 2011 at 9:40 pm

    ajoi? boleh gitu. dah tuan dia aju. dkt2 nmpk mesra gitu. hehehe… dulu time study ada jgk letak pokok dlm bilik. nk kasi sejuk mata. tp tk letak air. letak bebola kristal tu. blh thn lm sikit. tp las2 mati jgk sbb tertinggal lbh seminggu tak ada org nak tgkkn. huhuhu…

    Reply
  • MamaEma posted on October 5, 2011 at 12:20 am

    nk buat jugaklah..hehehe

    Reply
  • Cara penjagaan fiddle leaf fig indoor plant - Ajumohit posted on June 11, 2020 at 6:54 am

    […] BACA > Pokok indoor di atas meja ofis […]

    Reply
  • Leave a Reply