Categories: Dekorasi

Penyeri Meja Kerja. Pokok indoor hiasan di pejabat

Pokok ni cilok kt bawah opis ni ehhehe.

Banyak plak tumbuhnya kat koridor tepi banguna UEM. Saya pun petikla 3/4 tangkai. Tak perasan sangat pun hilangnya pokok ni. Sebab masih merimbun lagi kat situ.

Kekadang wat keje tak cukup oksigen? Terlampau banyak keje sehingga pening? Cehh macam iklan plak kan.

Haa sekarang tidak lagi hehehhee. Dah jadi berseri dan kehijauan je atas meja kerja ni. Barulah semangat nak kerja dan dapat idea bernas kan.

Ikan lagaku

Dengan adanya mangkuk pokok ini dan ikan laga ini,
daku akan lebih cool dan tidak stress lagi..
huhu mcmlah byk keje kan..
bukan apa deal dgn client kdg2 memeningkan..
so utk itu cari alternatif to reduce the stress..
manlah tau, kerja bagus then lepas tu dapatlah anugerah pekerja cemerlang terbilang sangat!! 😆. Alah kerja tu niat ikhlas lah kan, kalau nak menunjuk rajin tu tak kemana pun perginya.
Kerja jalan, pantas insha allah ada bahagian untuk kita. Percayalah

Dah 2 hari di opisku

Bila rasa tertekan, tgk je pokok dan ikan ni,
rasa lega…rasa tenang..
tengok ikan ke hulu ke hilir rasa nyaman sangat2..
idea ni timbul lama dah, tp tak sempat nk beli ikan ni,.. Ikan ni beli kat pasar malam je pun. Sekor RM5, tapi tengoklah berapa panjang umurnya nanti. Harap-harap ko taklah mati kat opis. Seram plak nak balik lambat nanti 😆. Ish kita gurau je, kita doa awak panjang umur. Pantry sebelah ni je, kalau weekend lapar lompat ke pantry tau.

Takla kejam kita ni. Ada ni ha makanan dia. Tabur lebih sikit bila nak weekend tu. Adalah bekalan dia 2 hari hahaha. Jangan lupa rajin tukar air ni 3 hari sekali ke. Barulah tak berbau airnya tu.

Ikan pun happy je berenang kat dalam tu.

Semoga panjang umurnya hehehe

Bos jangan maraa aaa..
dapat staff pertama bela ikan kan meja sendirik..
hahahha…

Ni makan dia hehehe

 

P/S : Daku nak namakan ikan ni,
agak2 nama apa yg best ek?? hahhaha
ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View Comments

Recent Posts

Pengalaman jual kereta terpakai online di Mudah.my

Pengalaman jual kereta terpakai online di Mudah. Selepas 12 tahun bersama Savvy, barulah terasa nak…

January 5, 2021

PG Mall Countdown Sales serendah RM1 dan penghantaran PERCUMA!

PG Mall Countdown Sales.  Year End Sales memang waktu yang ditunggu-tunggu setiap hujung tahun. Semua…

December 30, 2020

Riadah Taman Tasik Perdana KL, makin cantik tempatnya

Riadah Taman Tasik Perdana. Dah lama betul tak beriadah ke sini. Dah 3 ke 4…

December 27, 2020

3 tips simpan telur supaya segar dan tahan lama

3 tips simpan telur supaya segar dan tahan lama. Sejak-sejak berdiet ni, memang saya amalkan…

December 18, 2020

Aplikasi Islamik Qalby dari Mizz Nina. Jom pakat download

Aplikasi Islamik Qalby dari Mizz Nina. Sejak dah uninstall Aplikasi Muslim Pro, memang tercari-cari aplikasi…

December 10, 2020

Rak periuk bawah sinki, versi jimat tapi kemas

Rak periuk bawah sinki. Versi jimat tapi kemas. Bertemu lagi dalam tips dekorasi. Don’t forget…

December 8, 2020