Cerita dari hati…

Seperti biasa hubby tiap2 minggu ke Perak & Kedah
So tiap2 hari kene byk bersabar menjaga anak2 bertiga ni
Susunkan jadual mengaji, membaca buku, mengira
6.30 petang sampai umah daku akan
bersiap2 mandi, syukurla diorg dah dimandikan pengasuh..
Jam 7 malam sambil menonton cerita TV3 daku 
suap diorg bertiga makan malam..
Jam 7.30 malam solat maghrib, kdg2 berjemaah dgn anak2..
Seterusnya ajar diorg mengaji..
Hubby belikan white board ni sebab daku yg request,
azam 2012 dah bermula sejak minggu ini..
AZAM 1 : Najiha mesti kenal huruf, baik ABC mahupun Jawi
AZAM 2: Najwa mesti lancar membaca dan pandai Maths
Cita2 dulu nak jadi cikgu tak kesampaian,
so jadi cikgu pada anak2 ku sajela…
Malam tadi daku tertidur smbil
menyusukan adam, waktu tu jam 9.30 mlm..
Tiba2 daku di kejutkan Najwa
Najwa ; Ibu! Ibu! Bangun solat Isyak..
Ibu : (sambil pisat2 dan gosok mata, tgk jam pukul 9.50mlm)
Ibu: TQ Najwa, syukurla Najwa kejut kalau tak
ibu terlajak dah tidur tadi..
Apa saja yang kita buat diperhatikan anak2 kan.
Seronok anak2 dah besar,
Macam2 benda baru kita pelajari..
Semoga hari2 mendatang amat membahagiakan
Amiinn
BACA  Pagi ini hujan sgt lebat!!!

19 thoughts on “Cerita dari hati…”

  1. Betul aju whiteboard penting kalau nak ajar anak-anak. Kakak sejak anak sulung kakak dulu 2 tahun sampai sekarang masih guna – maknanya dah 13 tahun. Elok lagi. Lagi pun kadang ada benda yg kita nak buat sepanjang minggu depan boleh tulis juga supaya kita suami/isteri sesama ingat…

  2. Ya Allah aju! Bijak sggh Najwa.. Sayu pulak hati ni bila anak yg ingatkan kita ttg solat.. Aqilpun sama bila dah dengar azan “buuuuu!! cemayang lah!!” 😉 terkedu skejap.. 😀

  3. Bagusnya najwa. Setiap perbuatan kita anak² akan perhati & ikut.

    Azam ku pon nak buat mcm tu gak sbb next year iman dah skolah ☺☺

  4. seronok tgk anak2 yg sentiasa menyenangkan hati kita kan aju. thn depan najwa darjah 1 kan? good girl kejutkan ibu bgn solat tu…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: