Barut baby yang comel ^_^

Barut baby ni dijahit oleh kakak iparku. Kakakku ini bekerja sebagai nurse/bidan di kampungku. Kak ipar ni sokmo busy menyambut baby dan melawat ibu2 yang pas bersalin. Tapi sempat jugak menjahit barut baby, bedung dan selimut baby.. Ya ampun comel sgt2..Kalau kreatif ni mmg best kan..Geram daku tengok corak2 dan kaler sweet ni…masa anak2ku kecil2 dulu takde lagi barut cenggini.

Geram tengok semua barut baby ni, daku nak beli untuk baby sendiri lambat lagi kan, so kalau ade sedara mara atau adik beradik terdekat yang bakal menyambut baby, inilah hadiah dariku untuk mereka hehehhe…

Nak tau tak? mesin jahit Singer tu mak daku yang punye, dari kecik lagi mesin ni dah ada, disebabkan minat menjahit yang mendalam, mesin ini telah diperbaiki dan dinaik taraf untuk merealisasikan hobi kak ipar ni, mak rasa bangga lah hehehhe..Kesimpulannya, org kalau dah rajin dan kreatif ni, tiada alasan utk say no kan. Bestnya, pastu bleh generate side income lak tu kan…

16 thoughts on “Barut baby yang comel ^_^”

  1. wan nurul hezrina

    aju,mmg kalau pandai menjait mmg rezeki mmg ada jer tau..kat cnie opis nie adajer tempahan untuk sesiapa pandai jait…mmg sik full jer=)mestin jait dulu2 mmg tahan lasak

  2. memang cantik, cam akak dulu, sumenye barut tali warna putih lu le. tak terpkir langsung nak soh tok umi jaitkan baru calerful camtu

  3. izan pun beli mcm ni dulu pastu kain lampin pun ada kaler2 skrg ni..tp tak beli byk sbb kejap je pakai kan.. tp uat sndiri lg jimat sebenarnya..

    comey2nya la semua tu..

  4. anak2 izan pun pakai barut yg putih2 tu aje. skrg ni macam2 corak ada…cantik plak tu.

    mmg untung sgt kalau ada hobi camni… boleh jana side income kan.

  5. colourful barut baby nya. Cantik.

    Kak yus guna kaler putih aje, yang mak akak jahitkan dari masa Aqil dulu, turun temurun hingga dah beranak 4 takde beli barut baru pun..hihi

  6. mmg canti barutnya. time azfar pakai barut tak lama sbb tak muat dgn badannya yg chubby tu. anis pun tak pakai barut lama sbb ms hbs kat hospital je.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: