Persiapan Persekolahan Najwa Pula

ni murah , tapi kain dia sedikit biru, daku suke
Hari tu dah citer pasal persekolahan Najiha kan, yang ni citer pasal kakaknya pulak, tahun depan Najwa akan masuk Darjah 1, dup dap dup dap jantung berdebar2…siyes berdebar sebab kali ni akan bersekolah rendah dan sekolah agama. Macamanalah nak naik bas dengan anak2 yang lain kan, sebab yang pasti lebih ramai lagi dari sekolah tadika sebelum ini.
Jenama canggih memang sinonim dgn baju skola
Baju sekolah baru beli 2 pasang, pasti tak cukup sebab at least nak kene ada 4 pasang baju putih utk 2 sesi persekolahan nanti. Baju putih kan cepat kotor, jadi kene berganti2 kalau dah kotor kan. Aritu daku beli barang2 ni dengan anak2 je, hubby keje, jadi weeken ni by hook or by crook kene cari gak kelengkapan lain.
Yang ini pula kain sekolah rendah
Setakat ini yang belum cukup lagi ialah kasut sekolah, baju dan kain sekolah agama, anak tudung…yang lain2 rasanya dah ada. Lagi satu nak ajar Najiha bangun awal gi skola, rasanya takde masalah sebab skrg ni Najiha bangun dalam pukul 6.15 mcm tu, Najwa tu yang liat nak bangun hehehe…ikut perangai sapalah Najwa ni bang hehehe
Senarai buku yang dah dibeli
Daku memang takde pengalaman bab2 beli buku ni, beli je semua, pakai ke tak belakang cerita, tapi takkan lah diorg nk jual buku yang tak digunakan dalam kelas ye dak?

Buku2 latihan, Tudung dan baju sukan
Setakat ni dah spent about RM183 untuk persekolahan Najwa. Moga Najwa dipermudahkan dalam segala urusan ye nak..Belajar rajin2 jadi orang berguna dunia akhirat amiinn…
BACA  Kami pon join bersih juga ^_^

27 thoughts on “Persiapan Persekolahan Najwa Pula”

  1. weekend ni baru aku nak carik segala persiapan sekolah si abang…

    berdebar sbb ntah berapa nak kena keluar duit kali ni…hahaha….

  2. anak belum masuk darjah satu lagi..tahun depan baru 6 thn…

    tapi rasa teruja nak beli pakaian sekolah kaler putih ni..hehehe

    sekrang kena beli buku latihan sendiri ke?

  3. Belum beli lagi kelengkapan sekolah Yaya. Semalam baru beli buku. Tapi dalam list tu takde lak senarai buku rampaian yang kena beli.. Musykil gak!

  4. mmg seronok kan aju anak2 nak masuk alam sekolah rendah ni..mak yg neves biasanya….nanti hari pertama sekolah nanti lagi la seronok..

  5. Inapun dup dap dup dap aju..
    Mcm anak sendiri je yg nak msk sekolah rendah.. 😉
    Moga Najwa menjadi anak yg beguna dunia & akhirat.. Amin!!!!

  6. oh! belum lagi buat persiapan untuk anak-anak ke sekolah, biasanya suami yang sediakan semua… yang rajin bawa anak2 beli belah…agaknya sebab semua anak jantan kot.

  7. Salam kenal..bw n singgah sini..owhh nama Najwa sama mcm anak saya..saya 'nureen najwa' cuma pnggil nureen jer..

    Mmg persiapan kanak2 sekolah mmg rumit n kena teliti kan..:D

  8. abg muhaimin tinggal nak belikan baju skolah agama je, kasut hitam sbb jadi pengawas..

    buku plak mmg beli je semua yg skolah dah senaraikan tu. nak naik skolah nnti baru beli sbb skolah dah tetapkan tarikhnya parents kena dtg kan…

  9. alahai,tak sbr tunggu pengalaman izan sendiri..sbb anak baru tadika..mesti aju debar2 tunggu hari pendaftaran..semoga semua berjalan lancar ye aju..

  10. Saya dah beli semua juga…tinggal nak carik tudung jer lagi buat tambah2…..anak pun dah masuk darjah 2…mana yg bleh pakai lagi…guna balik…jangan membazir…hehe

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: