December 3, 2020

Khasiat Susu Nesvita Omega Plus, kebaikannya untuk badan

susu nesvita omega plus
Susu Nesvita Omega Plus

Harga Nesvita Omega Plus

Susu Nesvita Omega Plus, Hmmm semalam menjejak kaki ke TESCO Rawang untuk pertama kalinya, juga pertama kalinya teringin nak mencuba susu Nesvita Omega Plus ni. Dah lama duk tengok iklan dalam TV, so semalam plak ada less jadik RM32++ mcm tu dari RM36++….yang duk terpikir nak minum tu hubby nilah…daku tumpang jek sekaki hehehhe…
susu nesvita omega plus
Kebaikan susu ini
Semalam duk gode2 jugak apa kebaikan susu ini, daku terjumpe artikel ini di Utusan Melayu. Bukan apa selalu makan makanan yang berminyak jek kan, risau jugak tahap kolesterol dalam badan ni naik. Kalau kolestrol dah naik nanti tu yang bleh akibatkan sakit jantung, bila jantung tersumbat, lain2 penyakit pon datang jugak..
Jumlah kandungan tenaga

Kebaikan nesvita omega plus

So salah satu cara nak mengurangkan risiko kolesterol ini adalah minum susu..syukurla jenis yang senang jugakla nak minum susu ni, cume kene rajin bancuh jek hehehhee….Meminum susu merupakan cara terbaik dan paling mudah untuk mendapatkan bekalan kalsium yang mencukupi.
Amalan ini memperlahankan kehilangan kalsium dalam tulang sekali gus mengelak daripada masalah osteoporosis tau kawan2!!! Ni kalau pihak Nestle tengok entry daku ni mesti nangis dia ni, patut kene lantik daku jadik duta diorang ni hahahha…
Kandungan dalam susu ini
Perlu diingatkan jugak bahawa semakin meningkat usia kita, tulang akan kehilangan lebih banyak kalsium dan ketika itu akan berlaku pelbagai penyakit kerana ketahanan badan turut berkurangan.aduihhh dahla pinggang ni memang ada sejarah pernah jatuh terduduk dulu, kadang2 sengal jugak sesekali, moga2 minum susu dapat melambatkan bongkok ni nanti hehehehhe
Tahukah anda?
Susu Nesvita Omega Plus Acticol dihasilkan melalui serat tumbuhan yang boleh didapati secara semula jadi di dalam buah-buahan, sayur-sayuran, legum, kacang dan bijian. Bahan-bahan ini menghalang penyerapan kolestrol dari usus kecil ke dalam aliran darah.
Kajian membuktikan, dua gelas susu ini membekalkan 1.2 gram sterol tumbuhan dan boleh mengurangkan kolestrol LDL sebanyak tujuh peratus dalam 30 hari.
Makluman penting
So peringatan, kalau dah beli susu pulak, jangan malas nk bancuh ye puan Jun..hehehhe okeh2 insya allah tak lupe, kene letak dekat tempat yang mudah dilihat ni, kalau simpan dalam kabinet memangla tersorok pastu boleh terlupa pulak pernah beli susu ni hehehehhe….so jangan lupe minum susu 2 gelas sehari ye, dari budak2 sampaila dewasa memangla penting susu ini untuk keperluan tubuh kita kan…

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

24 thoughts on “Khasiat Susu Nesvita Omega Plus, kebaikannya untuk badan

  1. aju…huhu..ayu memang tak suka minum susu tepung..hatta masa pregnant dua2 dulu pun, jenuh gak kena paksa..tu pun ambik susu perasa coklat je…

  2. Aju dah boleh jadi duta nih.. 😉
    Lily ni tak seberapa suka minum susu..tak silap last minum susu time pregnantkan Qis dulu kot..tu pun paksa minum..
    Tapi untuk kesihatan mesti juga minum ni..nk beli jugalah nnt..lagi2 skrg umur dah 30an.. 😉

  3. dulu2 izan tak suka minum susu. tapi bila start pregnant beranikan diri minum susu coklat anmum…sedap plak.

    pernah cuba nesvita omega plus ni. mmg sedap! kena dgn tekakku… mak izan pun amalkan minum susu ni pagi2… kenyang sampai tengahari…

  4. CK mmg dah lama amalkan minum susu nesvita omega ni pg n mlm.Kalau nak di ikut rasa mmg tak berapa sedap….demi kesihatan kena minum jugak.

    Betul ckp Izan tu….klu minum pagi,lupa la nk mkn tghari.Tak rasa lapar.

    Minggu lps pergi Mydin rembat 3pkt.Kat Mydin harga rm34.90 sepkt.

  5. susu ni kalo pregnant xleh minum…aanie dulu hampir terminum masa diorang bg minum free kat opis dulu…nasib baik diorang bgtau….huhu…

  6. rajin minum susu ekkk
    ai kat sini minum fresh milk jer sebab murah…susu tepung byk x leh minum

  7. ckLah pun tengah buat ujikaji ke atas diri sendiri dgn susu ni, sebab ckLah antara orang yang perlu mengadap doktor dan dietitian secara berkala….:D

  8. ida dah start gak minum susu ni.. tp kan harganya rm23 kalau kat NSK kalau kat jusco dlm rm 25 kot tp tak tau la berat dia berapa.. lupa

  9. alahai aju,bagusnya.rajin minum susu.insaf jap baca n3 aju ni.izan ni minum time pregnant je dulu ..ishh teruk kan.

    camner nk dpt semangat mcm aju ni…

  10. kakyong dah jarang minum susu… 😉

    cari alternatif lain utk kalsium.. tp susu ni memang baik utk kesihatan, mertua kakyong minum susu ni, doktor suggest kan, baik utk gastrik & kolestrol dia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: