Parenting Khasiat Susu Nesvita Omega Plus, kebaikannya untuk badan January 16, 2012

susu nesvita omega plus
Susu Nesvita Omega Plus

Harga Nesvita Omega Plus

Susu Nesvita Omega Plus, Hmmm semalam menjejak kaki ke TESCO Rawang untuk pertama kalinya, juga pertama kalinya teringin nak mencuba susu Nesvita Omega Plus ni. Dah lama duk tengok iklan dalam TV, so semalam plak ada less jadik RM32++ mcm tu dari RM36++….yang duk terpikir nak minum tu hubby nilah…daku tumpang jek sekaki hehehhe…
susu nesvita omega plus
Kebaikan susu ini
Semalam duk gode2 jugak apa kebaikan susu ini, daku terjumpe artikel ini di Utusan Melayu. Bukan apa selalu makan makanan yang berminyak jek kan, risau jugak tahap kolesterol dalam badan ni naik. Kalau kolestrol dah naik nanti tu yang bleh akibatkan sakit jantung, bila jantung tersumbat, lain2 penyakit pon datang jugak..
Jumlah kandungan tenaga

Kebaikan nesvita omega plus

So salah satu cara nak mengurangkan risiko kolesterol ini adalah minum susu..syukurla jenis yang senang jugakla nak minum susu ni, cume kene rajin bancuh jek hehehhee….Meminum susu merupakan cara terbaik dan paling mudah untuk mendapatkan bekalan kalsium yang mencukupi.
Amalan ini memperlahankan kehilangan kalsium dalam tulang sekali gus mengelak daripada masalah osteoporosis tau kawan2!!! Ni kalau pihak Nestle tengok entry daku ni mesti nangis dia ni, patut kene lantik daku jadik duta diorang ni hahahha…
Kandungan dalam susu ini
Perlu diingatkan jugak bahawa semakin meningkat usia kita, tulang akan kehilangan lebih banyak kalsium dan ketika itu akan berlaku pelbagai penyakit kerana ketahanan badan turut berkurangan.aduihhh dahla pinggang ni memang ada sejarah pernah jatuh terduduk dulu, kadang2 sengal jugak sesekali, moga2 minum susu dapat melambatkan bongkok ni nanti hehehehhe
Tahukah anda?
Susu Nesvita Omega Plus Acticol dihasilkan melalui serat tumbuhan yang boleh didapati secara semula jadi di dalam buah-buahan, sayur-sayuran, legum, kacang dan bijian. Bahan-bahan ini menghalang penyerapan kolestrol dari usus kecil ke dalam aliran darah.
Kajian membuktikan, dua gelas susu ini membekalkan 1.2 gram sterol tumbuhan dan boleh mengurangkan kolestrol LDL sebanyak tujuh peratus dalam 30 hari.
Makluman penting
So peringatan, kalau dah beli susu pulak, jangan malas nk bancuh ye puan Jun..hehehhe okeh2 insya allah tak lupe, kene letak dekat tempat yang mudah dilihat ni, kalau simpan dalam kabinet memangla tersorok pastu boleh terlupa pulak pernah beli susu ni hehehehhe….so jangan lupe minum susu 2 gelas sehari ye, dari budak2 sampaila dewasa memangla penting susu ini untuk keperluan tubuh kita kan…

Tags : , , ,

24 Comments

  • ayu posted on January 16, 2012 at 12:49 am

    aju…huhu..ayu memang tak suka minum susu tepung..hatta masa pregnant dua2 dulu pun, jenuh gak kena paksa..tu pun ambik susu perasa coklat je…

    Reply
  • LiLy @ MumMyQiStInA posted on January 16, 2012 at 12:49 am

    Aju dah boleh jadi duta nih.. 😉
    Lily ni tak seberapa suka minum susu..tak silap last minum susu time pregnantkan Qis dulu kot..tu pun paksa minum..
    Tapi untuk kesihatan mesti juga minum ni..nk beli jugalah nnt..lagi2 skrg umur dah 30an.. 😉

    Reply
  • *azni* posted on January 16, 2012 at 12:50 am

    wahh,ini mmg boleh jd duta susu ni..azni pun suka minum susu tp nesvita omega plus ni lum cuba lg…

    Reply
  • miloais milo posted on January 16, 2012 at 1:08 am

    lama banget tak minum susu jenis gini… sokmo susu pekat manis aje! ehehehehe

    Reply
  • Nazayiena posted on January 16, 2012 at 1:09 am

    Klu kak Nurul hubby yg rajin beli tp minum sikit je dan selebihnya masuk angin le susu tu,tp skrg tgk dia mula cuba minum susu kambing plk……

    Reply
  • Bui Junaidi posted on January 16, 2012 at 2:11 am

    NAK JUGAK BUI TRY NNT..HEHE

    Reply
  • Izan Ishak posted on January 16, 2012 at 2:36 am

    dulu2 izan tak suka minum susu. tapi bila start pregnant beranikan diri minum susu coklat anmum…sedap plak.

    pernah cuba nesvita omega plus ni. mmg sedap! kena dgn tekakku… mak izan pun amalkan minum susu ni pagi2… kenyang sampai tengahari…

    Reply
  • Cempaka Kuning posted on January 16, 2012 at 2:51 am

    CK mmg dah lama amalkan minum susu nesvita omega ni pg n mlm.Kalau nak di ikut rasa mmg tak berapa sedap….demi kesihatan kena minum jugak.

    Betul ckp Izan tu….klu minum pagi,lupa la nk mkn tghari.Tak rasa lapar.

    Minggu lps pergi Mydin rembat 3pkt.Kat Mydin harga rm34.90 sepkt.

    Reply
  • aanie posted on January 16, 2012 at 2:58 am

    susu ni kalo pregnant xleh minum…aanie dulu hampir terminum masa diorang bg minum free kat opis dulu…nasib baik diorang bgtau….huhu…

    Reply
  • ☆*♥L@dy @yU♥*☆ posted on January 16, 2012 at 3:19 am

    rajin minum susu ekkk
    ai kat sini minum fresh milk jer sebab murah…susu tepung byk x leh minum

    Reply
  • LIP (^_^) posted on January 16, 2012 at 3:36 am

    sila bancuh dan minum ye ju…

    Reply
  • L posted on January 16, 2012 at 4:53 am

    huhu, bukn setakat mnum susu, kne amlkn gya hdp sehat..=)

    jom baca sekejp..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

    Reply
  • apple hijau posted on January 16, 2012 at 5:38 am

    sedap tak susu ni Aju? hehe…sy minum susu masa pregnant jer.

    nampaknya lepas ni sy kene minum susu juga sbb 'di tempat baru' ni memerlukan byk tenaga…he he

    Reply
  • fiza posted on January 16, 2012 at 6:32 am

    Dah bley jadi duta susu dah nih ☺☺

    Saya slalu beli fresh milk jer. Nak kena minum susu selalu nih.

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on January 16, 2012 at 12:50 am

    hihii… sy ada beli susu anlene tp duk tersadai je dlm bekas… mls nk bancuh… adehhhh…

    Reply
  • Mama Ema posted on January 16, 2012 at 9:22 am

    saya tak minum susu..apatah lagi air campur dgn susu

    Reply
  • Salina@IbuAqil posted on January 16, 2012 at 9:44 am

    ina tiap pg mst mnum susu dutch lady full cream sis.. kalo idak pedih hulu hati.. ;D

    Reply
  • mamaNoriz posted on January 16, 2012 at 10:04 am

    bagus aju!

    keep it up ok…nanti share progrees tau!

    Reply
  • @xiiinam posted on January 16, 2012 at 1:05 pm

    ckLah pun tengah buat ujikaji ke atas diri sendiri dgn susu ni, sebab ckLah antara orang yang perlu mengadap doktor dan dietitian secara berkala….:D

    Reply
  • fieda posted on January 16, 2012 at 2:42 pm

    FIEDA DH TRY ANLENNE DAG OMEGA NI..MULA2 LAJU LA..DAH TGH2 SLOW DAH..ADUHAI…

    Reply
  • @e_da posted on January 17, 2012 at 12:35 am

    ida dah start gak minum susu ni.. tp kan harganya rm23 kalau kat NSK kalau kat jusco dlm rm 25 kot tp tak tau la berat dia berapa.. lupa

    Reply
  • wan nurul hezrina posted on January 17, 2012 at 1:47 am

    nurul leh tln nespry jer..tu psl bdn naek..haha

    Reply
  • ~izan~ posted on January 17, 2012 at 5:34 am

    alahai aju,bagusnya.rajin minum susu.insaf jap baca n3 aju ni.izan ni minum time pregnant je dulu ..ishh teruk kan.

    camner nk dpt semangat mcm aju ni…

    Reply
  • kakyong posted on January 17, 2012 at 11:03 am

    kakyong dah jarang minum susu… 😉

    cari alternatif lain utk kalsium.. tp susu ni memang baik utk kesihatan, mertua kakyong minum susu ni, doktor suggest kan, baik utk gastrik & kolestrol dia..

    Reply
  • Leave a Reply