Happy 5th Birthday My Dear Najiha!

My Sweet Heart!!
Hari ini 23/4/2012 genap 5 tahun umur kamu, Najiha. Masih ibu terasa sakit bersalinkan kamu di Hospital Besar Kuala Lumpur. 2 kali ibu di induce nak, rupa-rupanya nak melahirkan Najiha yang montel ini ye. Tepat jam 3.20 pagi, lahirlah bayi perempuan yang comel ini seberat 3.2kg.
Daku pernah terbaca yang anak kedua jatuh dalam kategori anak tengah. Melalui kajian psikologi yang dijalankan mendapati mereka yang berada dalam kumpulan ini merupakan seorang yang fleksibel, pandai membawa diri dan lebih berdikari. Bukan itu sahaja mereka juga mempunyai kepercayaan diri yang tinggi dan keyakinan diri terutamanya ketika membuat keputusan. Namun di sebaliknya anak kedua ini seorang yang cepat terasa.
Yang pasti pengalaman manjaga anak2 memang berbeza kan. Berbeza dari segi karektor, sifat dan kelebihan masing2. Tapi ibu dan abah tidak pernah membezakan anak2 semua. Pada kami semua anak2 itu ada keistimewaan mereka tersendiri, kan?
Kami sayang kamu, Angah!

Apapun ibu, abah, Najwa dan lil Adam nak ucapkan selamat Hari Lahir buat Najiha. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ye sayang. Semoga menjadi anak solehah dan mendapat keberkatan di dunia akhirat. Kami doakan Najiha kuat dan tabah mengharungi kehidupan Najiha.

Jangan pedulikan ejekan “gemuk” itu ye, maafkan kami kalau pernah menyinggung hati permata ibu ini.KAMI SAYANG NAJIHA!!!!

BACA  Aktiviti Najwa dan abahnya hari ini...

19 thoughts on “Happy 5th Birthday My Dear Najiha!”

 1. ♥♥azatiesayang ♥♥

  HAPPY BIRTHDAY NAJIHA!…sikecil yg manis & comelll sgt,
  Acik atie doakn najuha membsr jadi anak yg solehah,berjaya dlm pelajaran & sentiasa membanggakn serta membahgiakn kedua ibubapamu.
  Aminnnnnnnnn

 2. Happy birthday Najihah… sama dgn anak auntie yg sulung pun birthday hari ini tapi dia dah 16 tahun tak buat apa-apa sebab dia tinggal di asrama – hanya doa pada Allah…

  Bersama kita berdoa moga anak-anak kita menepati landasan yg kita kehendaki ye Aju…

 3. happy birthday untuk najiha…

  mcm betul je penerangan pasal anak kedua tu, sbb anak kedua akak Alia pun mcm tu, lebih berdikari, tp cepat terasa dan mudahnya merajuk…huhu

 4. HEPI BESDAY NAJIHA..SAMA UMO DGN ANAK BUI SI ATHIRAH..KALAU IKUT YG AJU PERNAH TERBACA TU KAN,ATHIRAH MMG MCM CIRI YG DI KATAKAN..

 5. happy besday najiha! sebaya dgn kembar rupanya…cuma kembar disember nnti baru genap 5 thn… moga najiha terus membesar menjadi anak kebanggaan ibu n ayah!

  apa pun ciri2 anak kedua ni mmg jelas kelihatan pada abg naufal… moga anak2 kita semua tergolong dlm anak2 yg bijak pandai ye!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: