Program Susu 1Malaysia (PS1M)

Program Susu 1Malaysia (PS1M)
Rupa2nya sekolah Najwa adalah dikategorikan sebagai sekolah luar bandar. So cikgu edarkan surat ini untuk memohon kebenaran ibubapa sebagai persetujuan bagi anak2 menerima susu kotak Dutch Lady ni. Terus teringat zaman dolu2, takde mende ni. Yang ada pon van milo datang sekolah je kan. Owh so sweet memory time tu. Seronok sangatlah Najwa. So seminggu akan dibekalkan 2 kotak seorang.
Susu Coklat
Masa Najwa bawak balik sekotak ni, adik2 duk pakat2 nak minum sorang sikit. Syukurlah mood Najwa okeh time tu, kalau tak mau bergaduh kerana susu sekotak ni kekekeke…jangan kata anak2, ibu abah pon pow sikit jugak hehehehhe, terliur kan, bukan nak minum sangat pon, dapat rasa sikit pun jadikla hahahhahaha…
Protein, Kalsium, Vitamin B
Kalau tengok kat belakang kotak ni, sekotak air ni mengandungi kandungan protein, kalsium dan vitamin B yang mana kita tahu ianya baik untuk kanak2. Yang masih dalam peringkat belajar dan menerima segala macam maklumat yang baik di sekolah. So vitamin ni jugak boleh tapis perkara yang tak baik itu untuk dinyahkan dari minda anak2 kekdahnya
Minum susu jadi sihat dan kuat

Kalau mende free ni memanglah suke sangat kan, tapi moga2 tak berlaku keracunan makanan seperti yang berlaku di sekolah2 lain sebelum ini. Terima kasihlah kepada yang sudi memberi bantuan seperti ini untuk anak2 yang kurang berkemampuan kan.

11 thoughts on “Program Susu 1Malaysia (PS1M)”

  1. ♥♥azatiesayang ♥♥

    K.atie tingat masa sekolah dulu gak..van milo dtg TP cawannya ciput jer cam xpuas nk minum 😀

  2. Sekolah anak kakak tak pernah dpat susu free ini. Tapi kalau nurse dtg beri colgate free tu ada Aju…

    Bagus juga dapat nestle sekotak kalau kakak pun suka aju hihi…

  3. sekolah budak2 ni takder la plk..ye la aju..teringat zaman sekolah kita dulu kan…van milo datang pastu beratur panjang2 nk ambik air tu..tp tak puas minum..budak2 laki jahat..dorang beratur 2 kali..

  4. kalau di sabah, mmg lama dh program ni, masa sy sekolah rendah dulu..tiap2 mggu dpt susu kotak hehe

  5. teringat plak masa dulu2..kalau teringin susu tu beli je. takde pun free2 ni…

    skrg ni macam2 ada kan… baru2 ni ada pulak van honey star dtg sekolah muhaimin. bukan main suka dia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: