Untuk Tatapan Peminat Kuih Putu Bambu

Putu Bambu di Sek. 9 Bandar Baru Bangi
Mesti anda dah puas tengok gambar ABPBH 2011 kan? So sekarang ni nak cuci mata dengan kehijauan kuih Putu Bambu ni kekekekke…Bukan niat nak buat anda terliur tapi nak war2kan kepada penggemar kuih Putu Bambu marvelous ni. Ini kali pertama mencuba putu Bambu di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi ni. Kebetulan gi umah member hubby itu, takkan pergi tangan kosong je kan, pusing2 cari goreng pisang tak jumpe. Last2 jumpe kuih kegemaran I pulak heheheh… Jadi wajiblah beli, kalau tak nanti meleleh airliur ni mengalahkan ibu mengandung anak sulung heheheheh….
 RM2.50 sahaja
Nyum2 memang sedap
Rege dia RM2.50 sepek, ada 5 Bambu dalam tu, so beli 4 pek, tapi satu pek dah kene bambu dek bebudak dan mak budak kekdahnya hahahaha…sedap!!!! Ala2 Putu Bambu World di Jalan Gombak. Emmm teringat2 lagi rasanya walaupun sehari berlalu kekekekeke….so kepada mereka yang tinggal berdekatan, bolehlah cuba, lori yang jual ni berdekatan bangunan PKNS bangi tu.
Najiha, Model makanan blog saya kekekekke
Tengoklah Adam tu pon tunggu turn je hehehe
Cukup rasa dia, tepung dia lembut, gula dia secukup rasa, macam marshmallow masuk dalam mulut kekdahnya heheheh sengal kan!!! Berebut2 bila makan tu, nak plak panas2 kan..selamat jugak sebab waktu makan tu abah tgh drive, kalau tak portion ibu mesti jadi lagi sikit hahahahaha….Tapi Najwa seakan2 tidak memperdulikan putu bambu ini, sebab anak dara yang seorang tu memang tak suke manis kekdahnya, tapi yang pelik sweet tu dia belasah banyak2 pon takpe pulak hehehhe..mungkin Najwa kureng kot dengan kuih ni. So sesiapa yang tinggal berdekatan bolehlah cuba ye..Very recommended….
 
 Banyak masuk mulut najiha nampaknya ehhehe
P/S : Keputusan ABPBH 2011 malam tadi seperti yang dijangka kan, 
tahniah diucapkan kepada semua pemenang!!
Aaron Aziz memang bertuah, yang paling seronok
mestilah wife nya diana halik kan…
Rezeki dia untuk tahun 2012….

25 thoughts on “Untuk Tatapan Peminat Kuih Putu Bambu”

  1. semalam on d way g asrama beli 2 bungkus. gitu la ghopernyer. tapi nama dia lain…
    sedap mkn panas2. packingcamtu senang nak mkn dlm kete. takde la menabur serdak kelapa…

  2. Najiha nampak suka betul putu bambu itu ye Aju. Kakak kalau balik Batu Pahat singgah kat Air Hitam ada satu junction sesak jual putu bambu tapi warna putih – huh… sedapnya aju..:)

  3. dia siap tulis betul-betul sedap tu….mmg sedap la tu…

    sikit lagi adam lak yg jadi model makanan blog ibu..hahaha….

  4. ramai dah blogger duk tayang putu bambu world ni…aku je tak try2 lagi….kalau teringin sgt, aku carik kat pasar mlm je…haha..

    p/s: paling tak sangka fizz fairuz menang…huhu…

  5. ♥♥azatiesayang ♥♥

    salam Aju..cantik packingnya tu.Klu yg putu bambu world tu k.atie pernah la mencubanya.Beli kat lori yg parking kat depan masjid kapar 😀

  6. cantiknya putu bamboo kaler hijau. peknya pun kemas je.

    jumaat lepas pun izan pegi pasal mlm teringin makan ni lah… tapi rasanya cam kureng sikit… ke mulut ibu mengandung nui yg cerewet tak taulah…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: