Bila kami tidak sehaluan lagi…

 Dulu ofis kami satu jalan

Owhh jangan pikir lain ye, daku dan hubby masih sehaluan malahan masih hangat gitu, boleh? Hihi…hubby ku itu telah berpindah ofis gamaknya, company yang sama, cuma berpindah ke ofis baru di Kota Damansara. Kalau sebelum ni ofisnya di Kuchai Lama, satu jalan dengan ofisku di KL Sentral, owh sekarang tidak lagi.
So daku dah tak boleh nak tumpang hubby kalau kata hari tu malas benor nak drive, kalau dapat tumpang pon sebulan tu sekali jek, mana taknya hubbyku itu kan selalu balik lambat, pastu tiap-tiap minggu berulang alik dari KL ke Perak.
Kalau dulu,..
“Bang arini Aju malas nak drive, tumpang abang boleh?”
“Boleh ayang nak tumpang, tapi balik macamana?”
Kalau balik tu daku akan tunggu di ofis sampai pukul 8 malam macam tu, tapi sebulan sekali je sebab kesian pikir kalau balik lambat, nanti dapat jumpa anak-anak pon kejap je pas balik keje tu kan.
 

 
Sekarang sudah berlainan
Jadinya, sekarang ini, kalau urat malas nak drive tu datang, terpaksa pujuk-pujuk hati, kekekke…tak boleh nak manja-manja dah ye, daku memang berdikari sejak dulu. Biasalah terpaksa memaksa diri untuk terima cara kerja hubby ni. Kalau kita tak paham mau bergaduh dibuatnya.
Kawan-kawan ofis tanya,
“Tak penat ke jaga anak sorang-sorang?”
“Tak, dah biasa”. sambil tersenyum kelat…hehehehhe
Kalau kita pikir kita teruk, ada insan lain lebih besar dugaannnya dari kita, kalau kita pikir kita penat dan lemah, ada insan lain lagi kuat dan tabah dari kita.
Hati, bersabarlah ye, moga hubby selamat pergi dan balik dari Perak, tiap-tiap minggu berulang alik memang penat, semoga Allah berkati kita semua.
BACA  Selamat Hari Lahir Bang 11.11.12

18 thoughts on “Bila kami tidak sehaluan lagi…”

  1. ♥MAMASYAZA♥

    akak pun camtu, masing2 ngan hala yg berbeza. tapi akak lagi jauh dari en. abah. boring sebenarnya drive sowang2. tapi apakan daya

  2. wahh suspen aje tajuknyer.. rupanyer laluan kerja aje… heheehhe… tak pe aju .. sabar aje mungkin ada hikmah disebalik susah payah aju..

  3. takpe aju.. insyaAllah… Allah dah sediakan ganjaran yg besar utk isteri yang paling sabar…

  4. Bukan susah pun jaga anak kan Aju… seronok adalah sebab ada teman nak berbual kala suami outstation. Kalau masak ada teman makan. Bayangkan kalau sendirian lagilah tension. Kakak kalau bebudak tak dtg mengaji pun dah rasa sunyi…

  5. aju, aanie ngn hubby lak baru sehaluan sebab dia br tukar keje…..kami lalu jalan yg sama skrg…:) tapi tetap xleh tumpang sb dia naik moto….huhu….

    lepas ni aanie mcm aju jugak la sb keje baru ni kena outstation…kena mintak petua dr aju ni….

  6. kena pujuk2 hati la ye..hehee..tkpe ada hikmah tu yg kita xtau…sekurang nya blh bljr berdikari kan…

  7. (Lizz) http://www.mummycute.com/

    saya pernah raser situasi gini…huzband kerja berjauhan…sunyi sangat n kekadang sedih tu ader kita perlu kuat n banyakkan bersabar…

  8. hee dulu hubby putrajaya ..kita kl..umah balakong..memang tak sehaluan..
    sekarang dh sehaluan hubby kl kita kl

  9. faham situasi yang dilalui.. sebab ai pun sama uruskan anak2 sorang diri memandangkan en. suami sentiasa outstation.. namun bersyukur semuanya berjalan dengan lancar..

  10. sabar ye… mesti penat dengan anak2 tapi keletah dorang menghiburkan..

    bila berjauhan kita kdg2 kita lagi romantik.bila dekat nak hujung minggu usband nak balik je.. mula la kelam kelibut nak sediakan hanya yang perfect untuk dia 🙂

    moga lepas ni bertemu haluan semula

  11. rilex la… rezeki masing2 xsama… saya lagi la…weekend husband wife…huhu… ank2 jaga sendri la…. weekend br en suami balik…. namun we all ttp happy… 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: