Hujan di pagi ISNIN, malasnya nak bangun tadi

 
 Jalan yang sesak
Daku tersedar jam 4 pagi tadi, hujan lebat…Emmpphhh sedapnya tidur, bila teringat balik, eh hari ni Isnin ek..alololo kan best kalau hari ini Ahad kekekekek…Dugaan betul kalau hujan di hari pertama permulaan setiap minggu ni kan. 
Kul 6 pagi mata terjaga. Nak siapkan sarapan anak-anak, nak susun beg-beg depan pintu. Memang menjadi kebiasaan daku susun baju dan buku anak-anak pada malam hari, supaya tidak kelam kelibut pagi-pagi nanti. So pagi tu tinggal nak susun semua beg dan baju sekolah di depan pintu rumah supaya tiada yang tertinggal.
Pukul 6 pagi tu, boleh lagi laki den tu tanya,
“Selimut mana ju?”
“Ha bang bangun, dah pukul 6 ni, nak tarik selimut lagi?”
Kekekekek lawak pulak laki den pepagi ni.
 
 Syabas abang polis!
Biasalah kalau dah hujan tu, trafik memanglah jammed kan. Tapi tabik sangat dengan polis traffik yang gagah berdiri di jalanan demi memastikan kita semua sampai ke destinasi kan. Kalau kita pikir sejuk, diorang lagi sejuk kan. Sanggup berpanas, berhujan demi menjalankan tugas dan kewajipan mereka. SYABAS!
 
 
Cinta hati saya kekeke
 
Dalam pada duk mengambil gambar sana sini tu, tup-tup laki den ada kat depan. Eh rasanya den yang kuar umah dulu tadi. Laki den ni duk hantar anak-anak ke rumah pengasuh. Biasalah lelaki kan terror memandu dan mencilok kan. Owhh..inilah juga dikatakan jodoh yang kuat kekekekke. Jangan muntah k..hehehe…Arah kami sama, cume masa balik kojo yang berbezo..malas nak cerciter hehehehhe…
Itulah MPV pilihan hati kami, dah berbulan kami tukar kereta, cuma malu nak tepek kat sini. Kereta biasa2 saje, janji boleh bawa kami jenjalan ke mana-mana dengan selesa. Alhamdulillah, rezeki anak-anak kekdahnya kan…

15 thoughts on “Hujan di pagi ISNIN, malasnya nak bangun tadi”

  1. Tempat kakak pun lebat sungguh hujan Aju… anak kakak pulak tak mahu naik kereta papa dia sebab abang kan guna kereta company ada logo dia tak suka…

  2. cian kat abang polis tu..(abg saya pun polis trafik)…berpanas berhujan….
    tapi itu dh kerja dia..kan..
    ish..mulakkan hr isnin dng semangat …slmt bekerja..

  3. Che Rosliza Che mat

    hehehe dulu time kerja…bila hujan malas rasanya nak bangun pagi…best tido…

  4. ☆*♥L@dy @yU♥*☆

    sini pun hujan siap ada puting beliung lagi kemarin ngan hujan batu…hari ni baru cerah sket…auwwww cantek wish uols tue

  5. wow!! dah pakai mpv..tahniah ye nok…aku tumpang hepi…

    amboi cinta hati ko…siap tanya mana selimut lagi tu…ekekekek…

  6. time hujan camtu kan… memang berharap sangat hari tu cuti…
    tak kira lah cuti am ke… cuti khas ke… apa cuti pun tak pe
    janji cuti!
    hak hak hak

  7. best plk tgk org gi keje pagi2..rindu saat2 tu…kita pagi2 bolehlah nk tarik selimut balik pas anak2 gi sekolah..hehehe..

    vish tu…idaman suami fieda jgk tp tak termampu…huhuhu..

  8. hujan pagi2 mmg syok kalau sambung tido balik kan. hari isnin hari tu mmg kat mana2 ujan rasanya. sbb call mak izan kat kg pun hujan lebat katanya masa tu…

    bestnya aju! wish idaman kami juga. tapi buat masa ni blm mampu milik lagi. ada aset lain yg perlu didahulukan…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: