Aktiviti Hari Minggu

Bukan aktiviti daku tapi anak-anak ni ha, pagi-pagi lagi duk melayan Upin Ipin kat Astro ni, Channel 615 hihi macam nak ajak korang tengok skalik je kan. Pukul 8 pagi pas sarapan minum susu, mesti duk congok depan tv dah. Kalau bukan daku yang ngajarnya sapa lagik kan, bukan apa senang ibu nak buat keje. Nak basuh baju, vakum umah, mop lantai ewahh mcm banyak je benda nak buat ek

Masalahnya sekarang ni ibu pun sama duk join korang nengok budak botak 2 orang tu, haiihhh!! Apa pon tak boleh! Hihi..Takpelah bagi hiburan kat korang, kalau korang main kat luar kang jerit-jerit ibu panggil korang, so adalah lebih afdal nonton tv kegemaran korang kan.

Biarpun citer ni dah ulang tayang banyak kali, adalah sama sekali tidak menjadikan kami jemu untuk menontonnya, kami tau! bukan bebudak ni hihihi..Kul 8 pagi Upin Ipin pastu kul 9 pagi Boboboi pulak, every weekend memang cenggitu je aktiviti kami, abah kan setiap Sabtu membusy diri di opis.

Oklah dah membelog di iPhone pulak ni, sekian untuk kali ini, nak sidai kain pulak!!

BACA  Kenduri kawin WAJIB dihadiri | Tahniah buat pasangan mempelai

5 thoughts on “Aktiviti Hari Minggu”

  1. kak tini (umialya)

    samalah ngan anak2 kat rumah ni, kartun manjang, kadang2 rasa rugi je bayar astro mahal2, channel lain tak tengokpun

  2. LiLy @ MumMyQiStInA

    Samalah tu dgn Qis…bgn pagi terus capai remote TV..nak tgk upin ipin…alahai mmg takde chancelah mak paknye ni tgk TV klu remote dah di tgn dia..walu tgk berulang kali tak bosan2 juga..

  3. aju..rutin yg sama dgn umah ni…asal sabtu dan ahad jer tercangok la 3 beradik ni depan tv melayan oggy dan lipas2 tu,upin ipin dan boboiboy..mamanya kat dapur la duk siap sarapan pastu basuh baju jemur baju..sapu umah..elok gak dorang duk depan tv waktu2 gini sng kita nk buat keje…pelik tu cite yg diulang tp dorang tetap layan..

    hihi..agaknya semua umah pun gitu kot aju..mmg pagi2 anak2 jer kontrol tv..tp kan time cite oggy tu fieda pun layan sama..kih..kih..

  4. kt tv citer samam.. on lappy pn diorg tgk citer yg sama.. siap blh hafal skrip lg..

    waaa.. suka pemandangan blog aju skrg. luas, terang & bersih.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: