Naik Feri Pi Pulau Pinang!

Gelap gambarnya

Cerita bercuti minggu lepas bersambung lagi ke hari ini. Hari Jumaat lepas abah melawat sekolah di Sungai Petani. Bagi mengelakkan kerja abah diganggu keriuhan anak2, Abah kemudiannya drop kami di Pasaraya Central Square tu. Abah suruh shopping sementara abah akan ambil kami semula dalam 1 jam kemudian. Shopping dengan bebudak ni? Owhh haru biru ko!!! Adam very active, ditawafnya satu floor kat tingkat baju kanak-kanak tu, bukan setakat berlari, siap main nyorok2 lagik.

Puaslah kata ko nak mencukupkan sejam tu dan yang paling haru, abah datang jemput kami 2 jam selepas tu. Wahhh rasa lama sangat waktu tu berjalan, puas dah ibu umpan anak2 dengan eskrem, main mainan. Akhirnya tepat 2 jam hero penyelamat ibu datang menjernihkan keadaan kelibut itu ;).

 
 Seronok berjalan ni
Kemudian abah ajak pegi Penang pulak, tu yang kitaorang pi makan-makan kat Padang Kota Lama, sedap makan sambil menikmati angin sepoi-sepoi tepi laut tu kan. Pastu balik tu pulak naik feri. Tentulah ianya moment yang paling best skalik. Bebudak ni excited sesangat, terutama si Adam tecit tu, tengoklah sampai ternganga mulutnya. 
Mana taknya ini pengalaman pertama Adam naik feri, manakala kakak-kakaknya dah pernah naik sebelum ini tapi tidak mengerti apapun masa tu, kecik lagi memasing waktu tu ;). Harganya masih sama RM7 je masuk Penang ni. Kitaorang masuk ikut jambatan Pulau Pinang dan baliknya barulah naik feri.
 
 Abah yang kepenatan tapi cover2 hehehe
 
Ternganga si Adam ni hehe
 
 
Seronok duk depan skalik hehe
Entah bila boleh sampai sini lagik kan, tunggu bebudak cuti sekolah barulah dapat ikut abah pi Utara. Aritu dah pekena Mee Kicap di Ipoh. Rupanya orang Perak pon ada yang tak tau kewujudan Mee Kicap ini ek, heheh takpa nanti hangpa balik sana, hangpa boleh try, amacam? Ok tak speaking utara? hehehehe
 
BACA  Bunga api di Floria Putrajaya 2013

16 thoughts on “Naik Feri Pi Pulau Pinang!”

  1. LiLy @ MumMyQiStInA

    Best naik feri kan adam..
    hehe..ternganga2 dia… 🙂
    Lily pun dah bertahun lamanye tak naik feri..^^

  2. Abah kepenatan anak-bini kegembiraan. Tapi kakak percaya abah anak-anak semua cukup puas hati bila anak-anak senyum dalam percutian 2 minggu nie Aju…

  3. Lupalah Aju… kakak tengok Adam macam baik je masa duduk tak sangka kalau shopping siap main sorok-sorok ligatnya:)

  4. Salam Aju,

    Kak Ani kalau ke Pulau Pinang pun macam tu juga. Masuk melalui jambatan, keluar melalui feri.

    Usah budak kecik, anak kak ani yang dah besar2 ni pun masih teruja bila naik feri.

  5. (Lizz) http://www.mummycute.com/

    dah lamer tak pegi area utara ni…saya kalo pi penang selalu makan nasi kandar kassim mustafa sedapp…sangat…

  6. dah lama jugak tak naik feri. tp saya mmg tak berani la nak bawak anak2 semuanya kalau ke shopping complex. kalau sorang la. kalau ada abahnya lain cerita. takut hilang sbb budak2 ni terlebih aktif. adoii…

  7. izan pun dah berzaman tak naik feri penang ni.. entah bilalah nak sampai sana lagi agaknya…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: