November 25, 2020
Uncategorized

“Ibu, nanti belikan Najwa bendera tau!!”

20120830-082352.jpg

Itulah pesan Najwa kelmarin, mintak ibu belikan bendera Malaysia yang kecik dan ada tangkai tu. Siap ugut ibu dia lagi,”Kalau ibu tak beli, Najwa taknak pegi sekolah“,. Eiii lemahlah ibu kalau diugut macam ni. Ikut perangai sapa ni? Kalau ibu ni boleh menjawab nak je ibu cakap, “Kalau Najwa taknak pegi sekolah, ibu ambik semua duit raya Najwa buat shopping“, hehehehe sanggup? Hmmm takmolah cakap gitu kan, nanti dia pon tiru gaya percakapan kita, sentap makkk nanti hehehehhe.

So semalam pas balik keje, duk melilau cari bendera ni, pegi Speedmart 99 cakap dah habis, pegi Pasaraya Big pon dah inglek, pegi kedai buku jugak abis. Alahai dah berderau darah ibu sebab tak jumpe, mana pulak nak pegi ni?. Pastu last solution, teringat kat kedai buku mamak tu. Haaaaaaa ada pun!!!!! Syukurlah ada, dan syukur jugak seringgit je harga dia hehehhee…

Leggaaaaa sangat ibu, nak mintak jugak abah tolong belikan kalau ibu tak jumpa bendera ni, tapi apakan daya abah outstation ke Sssssabah bah!!! Jangan lupe beli brooch pearl tau bang! Jangan lupe jugak beli ikan bilis kih kih kih, kalau takde menda2 ni, malam ni abang tidur luaqqq!!! hehehehee

Arini saya pasti semua sekolah ada sambutan Hari Merdeka sempena sambutan Merdeka ke 55 ni besok kan. Korang join ke perarakan atau perhimpunan tu nanti? Dengarnya tiker LRT sume free kan? Ingat jangan bawak mercun tau!!! hehehehhe. Selamat Hari Merdeka!!!

20120830-082359.jpg

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

3 thoughts on ““Ibu, nanti belikan Najwa bendera tau!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: