Blogging Traffik tinggi tak menjamin dapat Buffered Earning September 24, 2012

Bagaimana nak pujuk hati ni kalau En Nuffnang dah lama tak bagi Buffered Earning kat blog ajumohit.com ni. Kali terakhir saya merasa BE ini adalah pada Februari 2012 yang lepas.

Saya perasan sejak saya ber domain dan hosting sendiri sejak bulan Mac 2012 yang lepas, nuffnang belum pernah bagi bonus lagi which means dah 6 bulan saya tidak merasa income dari CPUV campaign. Takpelah kalau berblogging untuk duit memang kecewa memanjang.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Yang saya pasti, saya perlu ikut semua tips yang saya pernah buat dulu, jangan risau masing-masing ada peluang nanti kan.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Ini juga bermakna traffik tinggi juga tak menjamin untuk blog anda mendapat BE. Yang penting menulis untuk kepuasan sendiri kan. Maksudnya tanggapan kata traffik tinggi barulah Nuffnang nak bagi BE adalah salah sama sekali okeh!! Oklah sekian bebelan untuk hari ini ;).

P/S : ada yang berminat nak mengiklankan produk anda di sini? Bolehlah emelkan di ajumohit@yahoo.com tq

Tags : , , , , ,

15 Comments

  • lily@mummyQistina posted on September 24, 2012 at 12:49 pm

    Lily pun dah lama sangat tak dpt BE…akaun nuff pun lama dah tak buka…
    Tinggi juga UV aju setiap hari tu..betul juga tu Aju..UV tinggi tak semestinye boleh dapat BE…

    Reply
  • kak ieda posted on September 24, 2012 at 1:02 pm

    huhuh setuju dikk
    same macam akk .. dah agak lama x ber BE ..
    memang benar , trafic tinggi x bermakna nuff akan bagi BE ..
    hakikat ..

    apa2 punn terpulang pada rejeki dari allah .. semua dari dia
    dia x izinkan x jadi juga ..
    apa2 punn memang kita teruskan macam biasa , berblog kerana minat , kalau bermaksud untuk BE memang akan mengecewakan akk;))

    Reply
  • Kakzakie posted on September 24, 2012 at 1:47 pm

    Kenapa kakak susah nak masuk blog aju? Ini kakak masuk ikut dari blog iedaimmi baru boleh?

    Blog kakak tak ada nuffnang pun aju.

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on September 24, 2012 at 1:48 pm

    a’aa betoi tu… uv tggi blm tentu dpt be kan..

    Reply
  • umialya aka kak tini posted on September 24, 2012 at 2:27 pm

    sedih le pulak akak bacanya, xper… jnji ‘traffik tinggi’, cam akak lak traffic teruk tp buat masa skrg maintain beberapa ketul BE (so pendapatan ciput ajer.. tp alhamdulillah…)

    Reply
  • aanie posted on September 24, 2012 at 2:32 pm

    byknya aju punye uv….jeles nih….

    uv aju yg tinggi pun xde be…uv aanie yg mcm x nmpk pun lagi la xde..huwaaa…

    Reply
  • Fiza Rahman posted on September 24, 2012 at 3:00 pm

    Betul tu aju. Bergantung pada rezeki masing2.

    Reply
  • BUI JUNAIDI posted on September 24, 2012 at 4:42 pm

    BUI PUN SETUJU..^_^

    Reply
  • Eizil posted on September 25, 2012 at 4:02 am

    Tak nak cuba beralih arah ke? mana tahu pendapatan kalau guna innity lebih menarik… 😀 sekadar cadangan…

    Reply
    • ajumohit posted on September 25, 2012 at 5:55 am

      Emm tgh try jugak apply utk advert co yang lain, tapi innity tu syaratnya ketat sangat, blog saya ni tak layak lagi 😉

      Reply
  • ajumohit posted on September 25, 2012 at 5:52 am

    Insyaallah hopefully Ada rezeki nanti 😉

    Reply
  • fieda posted on September 25, 2012 at 3:23 pm

    aju…fieda dulu camni la perasaan ..tgk org dapat be fieda pun cuba semua tips2 yg diberi..tp rasa sedih plk mcm nuffnang anaktirikan blog fieda..nk harap earning kempen jer mmg ciput..

    tp tak tau camne plk kebelakangan ni berderet deret plk sekali dia kasi..fieda cuma anggap ni semua rezeki..insyaallah sekarang dia tak kasi mana tau sekali dia kasi nanti berderet deret..

    Reply
  • beckhr00y posted on September 25, 2012 at 7:30 pm

    aku dulu lps tukar ke domain sendiri langsung tak pernah dpt lagi…

    Reply
  • Ibu Mifzal Arsyad posted on September 26, 2012 at 12:44 pm

    wah..banyak tu trafik..

    mmg betul..trafik yg tinggi x menjamin dapat BE..try guna ads network yg lain. google adsense pun masyuk jugak..innity dulu pernah apply w/pun cukup syarat dr segi trafik..tp x dpt jgk sbb ada syarat lain yg innity nak..huhu

    Reply
  • KiD posted on September 27, 2012 at 11:43 pm

    salah satunya… tapi memang trafik tinggi tak menjamin BE. trafik rendah pun ada dapat BE. 🙂

    Reply
  • Leave a Reply