Putera Rayyan Slot Samarinda TV3

Akan datang slot Samarinda baru di TV3, anda akan dapat saksikan pada 31 Oktober nanti, Putera Rayyan dilakonkan oleh Kamal Adli, Nad Zainal, Miera Liyana, Lufya, Zila Bakarin, Aida Aris, Razali Hussen dan beberapa lagi pelakon.

Drama arahan Murali Abdullah ni mengisahkan cinta dan konflik kekeluargaan.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Kisah ini diambil dari hikayat Bawang Putih Bawang Merah namun diolah lebih fokus kepada kisah watak utama lelaki iaitu Putera Rayyan.

Sinopsis

Putera Rayyan ( Kamal Adli) menyamar sebagai pekerja di syarikat Datuk Norman. Anak Datuk Norman, Arisa(Nad Zainal) dan Anisa juga bekerja di syarikat itu.

Putera Rayyan terpikat dengan hati budi Arisa yang melayannya dengan baik, jauh berbeza dengan Anisa yang sombong dan mementingkan status.
Baru saja cinta berputik, Datuk Norman meninggal dunia akibat kemalangan yang dirancang isteri keduanya, Nora yang juga ibu Anisa.

Sejak insiden itu, hidup Arisa dirundung malang. Rayyan berjanji mahu menjaga Arisa sebaik mungkin.
Arisa dan Putera Rayyan berkahwin juga tetapi kehidupan rumahtangga mereka tidak bahagia seperti yang diharapkan. Hidup mereka suami isteri bergolak disebabkan campurtangan dari pihak mertua dan juga kehadiran orang ketiga, yang mahu memusnahkan hubungan mereka.

Arisa sering dianiaya oleh saudara tirinya Anisa. Dia didera secara fizikal dan mental hingga jiwanya tertekan, dan selalu menyalahkan dirinya atas kematian kedua ibu bapanya. Anisa sangat kejam tetapi kurang bijak, bertindak kasar serta sanggup berbuat apa saja ke atas Arisa.

Ibu mertuanya Tengku Mariam yg tidak merestui perkahwinan dia dan Rayyan dan mahu menjodohkan Rayyan dengan Tengku Suraya. Nora pula mengatur rancangan mahu menjodohkan Rayyan dengan Anisa apabila sedar Rayyan adalah keturunan diraja yang kaya raya.

Sampai bila nasib Arisa akan dirundung malang, dapatkah Arisa dan Rayyan bahagia kembali.

1 thought on “Putera Rayyan Slot Samarinda TV3”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: