iPhone 5 gadget impian, contest of the year

iPhone 5 gadget impian | Entry ini adalah contest anjuran blog Denaihati untuk memenangi gajet impianku iaitu Iphone5. Iphone 5 Gadjet Impian dan idaman setiap pengguna Iphone yang sudah biasa dengan aplikasi yang sedia ada di dalamnya.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Saya senaraikan semua entri iPhone 5 yang ada di blog Denaihati.

1] iPhone 5 gadjet impian ditulis pada 2/11/2012

2] iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA ditulis pada 2/10/2012

3] iPhone 5 Malaysia Pertama ditulis pada 25/9/2012

4] iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test ditulis pada 21/9/2012

5] Iphone 5 Gambar dan Video ditulis pada 13/9/2012

6] iPhone 5 Dilancarkan ditulis pada 9/9/2012

7] iPhone 5 Countdown ditulis pada 17/7/2012

8] iPhone 5 dah sampai Malaysia ditulis pada 24/9/2011

Minat dengan iPhone 5 gadget impian

Saya minat sangat iPhone 5 ni!! Memang sesuai betul tajuknya Iphone 5 Gadjet Impian kan. Untuk pengetahuan, saya mula menggunakan iPhone 4 saya yang putih berseri ni sejak Ogos 2011. Saya update blog hanya menggunakan gajet ini sahaja. Upload gambar di photobucket dan copy directly to blog entry. Ianya mudah, user friendly and gambar yang dihasilkan memang tidak mengecewakan.

Saya belum pernah pegang dan tengok iPhone 5 ni lagi, dari pembacaan saya, ianya 18 peratus lebih tipis dan 20 peratus ringan berbanding iPhone 4S.

Ia mempunyai skrin yang lebar iaitu paparannya sehingga empat inci berbanding 3.5 inci sebelum ini, dan beratnya pula 112 gram. Ia membawa kamera 8 mega pixel dan resolusinya 1136 x 640. Lebarnya 2.4 inci manakala tingginya 4.9 inci dan setebal 7.6mm.

iPhone 5 menggunakan pemproses A6 yang lebih baik, memiliki kuasa memproses dua kali lebih pantas berbanding komponen sebelum ini dan disertakan penghubung 4G LTE sesuai dengan platform 4G.

BACA  Aktiviti Rutin Pagi2

Apple juga dilaporkan telah memperbaiki jangka hayat bateri dan menyediakan ciri-ciri kamera yang lebih baik.

Lepas tu kalau kameranya 8 megapixel, dah sah-sah kualiti gambarnya lebih baik dan cantik tertarik kan. Kalau saya dapat the real iPhone 5 pasti penerangan saya ini lebih panjang lebar, selebar senyuman bro Denaihati yang sudah memiliki dan begitu meminati gajet Apple terkini ini.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Di atas ini adalah hasil tangkapan gunakan iPhone 4 saya. Kalau guna iPhone 5 pasti lebih sharp kan? Mungkin..Go go go Adam!! Usaha tangga kejayaan, ibu pun berusaha mendapatkan iPhone 5 ni untuk kita!! keh keh keh

β€œContest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.myβ€œ.

Taktau nak komen apa? Boleh klik button Google +1 DI ATASSSSS … TQ Soo Muchhh!!!

83 thoughts on “iPhone 5 gadget impian, contest of the year”

  1. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

  2. Skrin iPhone 5 yang lebih panjang dan rangkanya lebih nipis siapa sangka ia adalah Smartphone yang berkuasa didalam kelasnya. Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.

  3. Salam kenal…
    Saya pun cuba jugak contest ni…sharp juga ya camera iphone ni, even guna ipad pun tak sharp camtu…

    Anyway good luck ya πŸ™‚

  4. Salam,

    Good luck yea, hanya pencinta apple tahu apa keistimewaan produk apple ni, saya sendiri ada 2 produk apple kat rumah selain buah apple dalam peti hehee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: