Mencari Hati Yang Tenang

Hati saya tidak keruan kerana penghujung tahun hampir tiba, target yang ditetapkan untuk tahun ini masih belum dicapai. Sipi-sipi lagi, moga dapat mencapai tahap yang diunjurkan. Insya Allah boleh, moga dengan masa yang ada saya sempat mengejar approval untuk tahun ini.

Hati saya memang tidak tenang. Asalkan my team member achieve target mereka sudah cukup, tapi tidak bermakna saya berpuas hati dengan apa yang saya sudah ada. Kerja berkumpulan, jadinya pencapaian juga perlu seiringan kan.

Photobucket Pictures, Images and Photos

    (Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan “zikrullah”. Ketahuilah dengan “zikrullah” itu, tenang tenteramlah hati manusia. Orang-orang yang beriman dan beramal soleh, beroleh kebahagiaan yang amat menggembirakan dan tempat kembali yang sebaik-baiknya. (Ar-Rad: 28-29)

Dialah yang menurunkan Sakinah (ketenangan) ke dalam hati orang-orang yang beriman supaya mereka bertambah iman dan yakin berserta dengan iman dan keyakinan mereka yang sedia ada; pada hal Allah menguasai tentera langit dan bumi (untuk menolong mereka) dan Allah adalah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana. (Al-Fath: 4)

BACA  Melihat KEINDAHAN Sawah Padi, Subhanallah

20 thoughts on “Mencari Hati Yang Tenang”

  1. insyaallah dikk
    mohon allah berikan ketenangan dan permudahkan semuanya ..
    kenayakin dengan apa yg allah akan berikan 😉

  2. tempoh hari belajar cara berzikir untuk mendatangkan ketenangan, dengan pernafasan yang betul dan zikir, insyaALLAH ketenangan itu akan hadir dalam diri.

    Semoga semua urusan dipermudahkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: