Pengalaman ngeri mencabut gigi anak

AWAS!! Agak ngeri untuk ditonton 😉

“Ibu, gigi Najwa!!! Sikit lagi nak cabut!!” Jerit Najwa. Terus automatik tangan saya ni tutup mata dan mulut menjerit panggil suami.

“Bang tolong gigi Najwa nak cabut dah!!”. Cepat-cepat saya ambil phone dan rakamkan saat-saat manis ini. Hehehe manis sangat!!

Masa suami nak tarik keluar gigi tu saya tutup mata macam tengok cerita hantu pulak. Bukan apa ngeri dan seriauuu!! Eiii ngilu pun ada. Saya tidak kuat untuk menghadapi saat ini dan sebab tu saya tak jadi doktor ;). Suami saya pun seriau jugak tapi disebabkan kami amat berharap abah dapat settle kan cabaran ini, makanya abah berlakon jadi doktor gigi hihi.

Suami saya tak tarik keluar gigi tu sebab pesakitnya suruh gigi tu dipulas perlahan-lahan sehingga tercabut. Eii tidak dapat dibayangkan. Rasa lemah sangat lutut ibu ni Najwa ;). Patutnya tarik jelah kan, tapi disebabkan patient minta buat prosedur pulas kita ikut jelah :).

Akhirnya selepas dipulas beberapa kali, gigi selamat dikeluarkan. Fuhhh lega!! Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Memang saya tak pernah cabut gigi anak-anak, lemah sangat lelutut ni tengok, tapi kalau luka biasa saya boleh rawat lagi. Hmmm pasni korang bolehlah cabut sendiri gigi anak-anak hihihi

BACA  Pengalaman Slipped Disc, seksanya sakit belakang

11 thoughts on “Pengalaman ngeri mencabut gigi anak”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: