Parenting Pengalaman ngeri mencabut gigi anak December 10, 2012

Spread the love

AWAS!! Agak ngeri untuk ditonton 😉

“Ibu, gigi Najwa!!! Sikit lagi nak cabut!!” Jerit Najwa. Terus automatik tangan saya ni tutup mata dan mulut menjerit panggil suami.

“Bang tolong gigi Najwa nak cabut dah!!”. Cepat-cepat saya ambil phone dan rakamkan saat-saat manis ini. Hehehe manis sangat!!

Masa suami nak tarik keluar gigi tu saya tutup mata macam tengok cerita hantu pulak. Bukan apa ngeri dan seriauuu!! Eiii ngilu pun ada. Saya tidak kuat untuk menghadapi saat ini dan sebab tu saya tak jadi doktor ;). Suami saya pun seriau jugak tapi disebabkan kami amat berharap abah dapat settle kan cabaran ini, makanya abah berlakon jadi doktor gigi hihi.

Suami saya tak tarik keluar gigi tu sebab pesakitnya suruh gigi tu dipulas perlahan-lahan sehingga tercabut. Eii tidak dapat dibayangkan. Rasa lemah sangat lutut ibu ni Najwa ;). Patutnya tarik jelah kan, tapi disebabkan patient minta buat prosedur pulas kita ikut jelah :).

Akhirnya selepas dipulas beberapa kali, gigi selamat dikeluarkan. Fuhhh lega!! Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Memang saya tak pernah cabut gigi anak-anak, lemah sangat lelutut ni tengok, tapi kalau luka biasa saya boleh rawat lagi. Hmmm pasni korang bolehlah cabut sendiri gigi anak-anak hihihi


Spread the love

Tags : , , , ,

11 Comments

  • lily @ MamaQistina posted on December 10, 2012 at 11:26 am

    Lily tengok pun rasa seriau..
    Najwa tak nangis ye..good girl..

    Reply
  • Fiza Rahman posted on December 10, 2012 at 2:23 pm

    Berani nya najwa. Tahan sakit plak tu yer.
    Fiza Rahman recently posted..Serba Tak Kena!!!My Profile

    Reply
  • aanie posted on December 10, 2012 at 3:21 pm

    hahaha…najwa dah xde gigi depan….

    pandai pulak patient mintak dipulas-pulas ek…hehe…tgk adam ngn najiha semangat betul tgk…
    aanie recently posted..Adam kat ofisMy Profile

    Reply
  • kakcik posted on December 11, 2012 at 9:25 am

    Kakcik pun lebih senang mencabut sendiri gigi anak2 mana yang boleh. 🙂
    kakcik recently posted..Tak tahu nak buat catatan apa hari ini…My Profile

    Reply
  • Hazmin Hamudin posted on December 11, 2012 at 9:32 am

    Wah… Najwa tu tak menagis ke? Macam rilex je.. Saya pun agak takut jugak kalau tengok tu.
    Hazmin Hamudin recently posted..Akhirnya Keluar Daripada Hospital BlackBerry Torch AkuMy Profile

    Reply
  • Ibu Mifzal Arsyad posted on December 11, 2012 at 9:51 am

    huhu…takut juga tgk…
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Beriklan Dengan Komli Pula 🙂My Profile

    Reply
  • ohcikgu posted on December 11, 2012 at 11:02 am

    wahh..siap ambil gambar lagi tu..ngeriiii..
    ohcikgu recently posted..Segmen Review Sesama BloggerMy Profile

    Reply
  • lizz posted on December 11, 2012 at 1:24 pm

    ngeri…huhu memang berani najwa ni…
    lizz recently posted..Bercuti di lost world of tambunMy Profile

    Reply
  • Myra Jay posted on December 12, 2012 at 11:12 am

    Adehhh, tetiba rasa ngilu plak ;D
    Myra Jay recently posted..Mengenai ExabytesMy Profile

    Reply
  • nafisa81 posted on December 12, 2012 at 3:11 pm

    anak kecik lagi…gigi masih elok..so lambat lagi kot nak hadapi kes kecemasan begini
    nafisa81 recently posted..Absent MindedMy Profile

    Reply
  • donnyien posted on December 13, 2012 at 8:41 pm

    nanti tumbuh balik gigi tu.. takpe

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge