November 30, 2020

Sesi Kemaskini Stok Susu

Photobucket Pictures, Images and Photos

Sesi ini berlangsung waktu anak-anak dara kami tu tiada sebab bercuti ke Tasik Kenyir 3 minggu lepas. Ibu sunyi jadinya dalam melayan kesunyian tu ibu susun dan kemaskini baki stok susu tepung kami anak beranak. Yang tuo pon minum susu lagi, kan elok untuk tumbesaran dan kesihatan tulang temulang. Tapi ibu abah takde kaitan dengan tumbesaran, memang tinggi itu je sampai bila-bila ;).

Photobucket Pictures, Images and Photos

Mula-mula bawa keluar semua susu paket yang adoo. Susun bebaik atas meja dan tengok tarikh luput satu persatu. Wahh majoritinya 2014, syukurlah sebabnya masa beli tak teringat nak belek. Ibu terpikir nak check ni sebab anak-anak dara tu dah kurang minuk susu, jadinya stok yang ada agak lambat nak menyusut. Tu sebab ibu teringat nak tengok tarikh luput tu, lagipun kita kan nak melangkah tahun baru, stok lama perlu dihabiskan, sebab tu hujung tahun banyak jualan penghabisan stok hihihihi.

Susu Nesvita untuk saya dan suami pon lambat menyusut sebab malas nak bancuh. Jah, jah..beli rajin, bancuh malas!!! Suami saya pulak jarang order nak minum susu, selalu nak minum milo panas je, katanya nak jadi sihat dan kuat!!! Yolah bang, apo-apo yolah…Kalau korang nak baca tentang kebaikan susu Nesvita ni boleh baca di entry saya sebeluk ini di sini.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Jadi saya dah asingkan susu yang perlu diminum dahulu mengikut giliran yang luput paling awal sekali. Kalau tengok di sini paling awal luput adalah pada bulan April 2013. Oklah tu kan, jadi susu yang lain boleh masuk kamar korang kat atas ni ye, sabar… nanti turn korang menyusul pulak ekkk kekekeke…

Photobucket Pictures, Images and Photos

Teringat pulak zaman menyusukan si Adam ni dulu. Rindu nak tengok stok susu EBM yang pernah saya ceritakan di sini. Walau stok EBM tak meriah mana tapi kepuasan dapat menyusukan Adam hingga 2 tahun memang satu pengalaman yang menyeronokkan!!!

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

14 thoughts on “Sesi Kemaskini Stok Susu

  1. teringat zaman beli kan zahrien susu nie
    skrg zahrien dah stop susu siang dan mlm ..
    sedih lak ..
    tapi dia dah ok dah 😉
    kalau dulu bangun je ingat susu .. sayuu je 😉

  2. mak aiii… manyak nyer… seingat teman la, teman nie tak pernah pulak nyimpan stok sebegini punya banyak…

    bagus gak yer minum susu nie… tapi, memang iya pun… kadang-kadang malas nak bancuh nyer… nak senang terus jer order dari kedai… Jahhh !!! Susu satu… susu tepung yerrrr.. tak nak susu cairrr !!! Hehehe !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: