Setahun bersama NetKL

Photobucket Pictures, Images and Photos

Sedar tak sedar sudah setahun rupanya saya berblogging menggunakan hosting dan domain dari NetKL berplatformkan wordpress. Untuk pengetahuan, saya menggunakan plan MyGold, iaitu:-

Pakej Mygold
Disk Space : 1.5 GB (1500 MB)
Monthly Bandwidth : 20 GB (20000 MB)
Harga : RM100 Yearly*

Photobucket Pictures, Images and Photos

Tu cuba korang tengok receipt tu, bayaran RM100 untuk hosting untuk SETAHUN tau, manakala domainnya tu adalah PERCUMA kan. Hosting itu adalah rumah atau wordpress ini dan domain tu adalah nama blog korang. Setakat ini faham ye? Saya perasan tahun lepas kerap juga amaran bandwidth limit tu datang, tapi tahun ini belum lagi, sebabnya traffik boleh kira agak tinggi juga. Apapun syukurlah sebab tak perlulah nak topup bandwidth setiap bulan kan, boleh jadi botak kepala ;).

Photobucket Pictures, Images and Photos

Semalam blog ini mengalami gangguan yang mana ianya tidak boleh akses dari jam 5 pagi sehingga jam 11 pagi. Dan di atas tu adalah aliran traffik blog bila gangguan itu berlaku, memang pun terganggu hihi..

Saya suka dengan perkhidmatan yang disediakan oleh NetKL. Kalau ada problem dengan blog, tindakan mereka cepat dan pantas biarpun pada hari cuti especially AHAD! Kalau ikutkan pada hari itu lebih syiok jika baring sambil menonton TV dan mengunyah keropok. Tapi atas kepuasan pelanggan mereka, keutamaan diberikan kepada tugas tersebut.


Jika anda berminat untuk mempunyai domain dan hosting sendiri, bolehla melayari lama web NetKL. Kalau dulu url blogspot saya ialah ajumohit.blogspot.com, dan ianya diupgrade ke www.ajumohit.com. Terima kasih atas sokongan anda ke atas blog tidak seberapa ini. Blogging untuk suka-suka ;).

P/S : Di kala ini berada di Royal Hotel, Kuala Lumpur kerana menghadiri kursus untuk 2 hari. Nyum-nyum korang bayangkan apa? Nice food kan? Hihihihi Monday blues go away….

BACA  Mudahnya berbelanja online di ezbuy.my

16 thoughts on “Setahun bersama NetKL”

  1. banyak nyeee UV adik …
    melopong akak tgk aju ..
    maluu ngan UV blog akak 😉

    tahniah2 dik
    nak juga tukar domain .com
    tapi x pandai huhu

  2. bagus ye servis dia…

    tinggi UV kakju,, ingat lagi, masa kakju guna yg sblm ni, UV kakju, time tu blm sampai 1k kalau tak silap kan.. tapi dlm ms setahun tukar domain, terus UV mancanak naik.. hihii

    Tahniah tau kakju.. 🙂

    ohya, bandwith tu camne ek fungsi dia.. saya tak brp nak phm..

    *alisha pun, sejak dia dah free diapers, dia pun mmg buang air besar or kecik dlm tandas tp ntah camne, dkt umah MIL, dia taknak buang.. tak selesa dgn tandas kat sana ke apa ke.. sy pun xtau la dia.. hihii

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: