Umum New Gadget | PortaWifi Celcom Mudahnya ;) May 31, 2013

Spread the love

Hai uols!!! Saya adalah bercuti hari ini. So entry pun ala-ala lambat nak di publish. Saya nak bercerita tentang gadget baru ni, actually dah lama kat market, saya je yang baru nak guna hehe.

Celcom centre, Ampang

Celcom ada buat promosi di Ofis saya, jadi saya pun ambil kesempatan yang ada ;). Sebelum ini suami adalah pengguna broadband Celcom, so sekarang dah upgrade ke PortaWifi dan broadband sudah pun selamat ditamatkan perkhidmatannya dengan kami.

Apa yang menariknya PortaWifi? Memang ianya adalah menarik iaitu bagusssye, kite boleh kongsi2 internet sampai 5 users!! Takde la satu boradband satu laptop. Best kan..Tak kita tempat dan masa. Cucuk je kat plug, kereta, komputer atau laptop. Semuanya boleh connect dengan internet secara berjemaah ;). Jarak liputannya boleh mencecah sehingga 50 meter.

Saya ambil pakej sebulan RM138 untuk 10Gb tu, puashati kan. Kata blogger tegar jadinya memanglah kene ambil yang maksimum. Suami bayar bil jadi kita ambil kesempatan yang ada hihi. Pada masa yang sama saya memang jalankan perniagaan online ButikAlianajiha memanglah sangat-sangat memerlukan perkhidmatan internet yang baik. Biasanya kapasiti handphone postpaid 2Gb ni sekejap je dah fully utilized jadinya internet pun slow. Sekarang dengan PortaWifi ianya sangat pantasssss!!!

portawifi celcom
Portawifi Celcom

Pada permulaannya plug tu tidak boleh nak connect dengan internet di handphone walaupun beberapa kali mencuba. Jadi kebetulan dah cuti ni kami terus ke cawangan celcom di Jalan Ampang. Nampaknya mereka juga tidak boleh selesaikan masalah tersebut. Nasihat saya sepatutnya Celcom lebih arif dan peka tentang hal ini.

wiriless

Jadinya kami terpaksa ke Ten Ten sevice centre di Plaza Pantai KL. Dan syukur masalah settle. Cumanya terkilan dengan pihak Celcom, bila call customer sevice lamanya nak pick up phone. Saya pelanggan setia tau!! Nak marah tapi suami duk pujuk-pujuk sabar-sabar!!! huhu.

So terima kasihla pihak Tenten sebab dah tolong selesaikan hal ini tadi. Apapun memang mudah dengan PortaWifi ni. Kesian suami garu kepala yang tak gatal tu sebab kene bayar bil tinggi sikit daripada biasa lalalalaala ;)..


Spread the love

Tags : , , , ,

20 Comments

  • Fiza Rahman posted on May 31, 2013 at 4:52 pm

    Menarik ni. Pernah pakai broadband celcom. Tapi line tak elok lah. Tak tau lah klo pakai ni ok plak kan ☺☺
    Fiza Rahman recently posted..Cara BERDOA yang betulMy Profile

    Reply
  • cent posted on May 31, 2013 at 5:57 pm

    Saya dengan celcom tak berapa ngam..hehe

    Reply
  • suri posted on May 31, 2013 at 6:52 pm

    haaa.puas hati sb dpt on blog kedai lama, puas hati sb berjaya btdia garu2 kpla,, erk garu2 sb nak tumboh uban ker hikk gurau jer 🙂

    Reply
  • suri posted on May 31, 2013 at 6:55 pm

    bila call tak jwab ker tak angkat mmg skit hti TM gitu gak..itu belum campor operetor pok pek..tawar itu ini bagai..mmg sengaja ni heee pastu bil takian kita laju je macam paip pecah huhu..

    Reply
  • Hairul Azni posted on June 1, 2013 at 3:38 am

    Mana-mana syarikat pun, customer service kena bagus..jangan nanti, harap nama syarikat je yang gah..tapi perkhidmatan customer service macam haprak..(ayat marah jugak ni, macam pernah terkena sesuatu je.. haha..)..
    Hairul Azni recently posted..Pemenang Top Komentor Mei 2013My Profile

    Reply
  • Mp posted on June 1, 2013 at 7:34 am

    Bayar lebih sikit tak pe..asalkan puas hati kan….
    Mp recently posted..selamat bercuti..mood happy…My Profile

    Reply
  • Ibulala posted on June 1, 2013 at 7:46 am

    Boleh cucuk kat henpon jugak ka. Dah lama tau produk ni tp so far x berminat sbb kat rumah mmg dah ada unifi.

    Reply
  • kak ieda posted on June 1, 2013 at 11:15 am

    haa bagus kalau melibatkan perniagaan kita nie

    akak pakai u-mobile lepas dah frust ngan celcom huhuh

    ps : dik akak dah tukar domain tau ..
    tapi macam mana nak tukar layout macam aju nie ..
    x nak layout lama akak tuu uhuhu

    Reply
  • Izzuddin Fauzi posted on June 2, 2013 at 9:06 am

    Hehehe… Sudah pakai lama -_- Tapi yang penting kalau duduk area yang line kuat + ambil plan data yang mahal sikit memang best pakai 🙂
    Izzuddin Fauzi recently posted..Blogger Kontest: Tanah ArabMy Profile

    Reply
  • papa mifz posted on June 2, 2013 at 3:30 pm

    patutlah muka suami mcm tak puas hati jer tuh…hehe

    Reply
  • Anuar posted on June 2, 2013 at 5:41 pm

    Gadget terbaru dari Celcom.. Ada rezeki lebih nanti boleh cuba ni… 😉
    Anuar recently posted..Anugerah Dan Sijil Daripada JomNiaga kerana tersenarai dalam Top Affiliate 2012.. Syukur AlhamdulillahMy Profile

    Reply
  • BeritaKaki posted on June 2, 2013 at 11:46 pm

    whoaa..terbaik ni 🙂 ongkos tak de lagi ..hehehe
    BeritaKaki recently posted..Izzue Islam Dan Awin Nurin Selamat Diijabkabulkan – GambarMy Profile

    Reply
  • beckhrooy posted on June 3, 2013 at 12:04 am

    speed portalwifi ni mmg lebih laju dari yg biasa, berbaloi

    Reply
  • lily@mamaQistina posted on June 3, 2013 at 7:13 am

    macam menarik jer ni..dalam keta pun boleh…
    ktorg masih setia dgn P1 walaupun kadang2 buat hal.. 🙂

    p/s : psstttt,….masih cuti sakan ni…blog pun tak terupdate..hehe.. 😀

    Reply
  • hafiz posted on June 3, 2013 at 4:48 pm

    dulu saya memang user celcom, lepas je terminate keluar pulak medl wifi ni, tapi sebab utama terminate kerana kelajuan tidak memuaskan
    hafiz recently posted..Komisyen ke 8 dan 9 dari Panduan Baju KurungMy Profile

    Reply
  • Pendidik2u posted on June 4, 2013 at 11:23 pm

    owh ini lah yg selalu tgk di iklan tv tu yer..
    dlm kete boleh jadi wifi la yer..maxis pun ade jgk kuar jenis gini.. yg gune bateri pun ade..
    Pendidik2u recently posted..Pengsan: Apa Perlu Anda Buat?My Profile

    Reply
  • blackrosehunter posted on June 4, 2013 at 11:37 pm

    yang tak bestnya kouta tu..sikit sangat diorang bagi..huhu..business..
    blackrosehunter recently posted..Seniman S Shamsudin Meninggal DuniaMy Profile

    Reply
  • Ibu Mifzal Arsyad posted on June 5, 2013 at 11:39 am

    area umah sy x de line 3g or 4g celcom…x dpt la merasa..skang dah puas hati nga YES 4G..tp betullah..qouta kena banyak..kalau x mmg cepat habis..seronok la..pas ni dptber internet tanpa halangan.
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Wordless Wednesday : MagnumMy Profile

    Reply
  • Hafizul posted on June 5, 2013 at 4:36 pm

    Kecewa…betul2 kecewa…ada beli satu..letak dalam frame..nak guna tapi line pulak tak ada..guna broadband celcom yang biasa, elok jer..mungkin kawasan bandar portal wifi ni tak menjadi masalah..luar bandar, macam tempat saya ni bermasalag sikit..tak pasal 2kena penalti RM200 untuk terminate BB ni..tension kalau kenangkan kisah internet ni..
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #54 – Yeahh I Know, Im Not Your ChoiceMy Profile

    Reply
  • bada posted on June 10, 2013 at 4:04 pm

    aju…maxis ada mcm ni x? kt umah aku ni, line celcom xclear sesgt..

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge