November 28, 2020

Jalan-jalan di Ikea lagi (Harga Wall Cabinet Ikea)

20131119-084435.jpg

20131119-084449.jpg

Sebulan sekali kalau tak jejak Ikea memang tak sah. Bukan sebab nak beli sangat pun, sebab suka tengok deko diorang tu. English style, moden contemporary i likeee!!! Kebetulan kalau korang ke Ikea waktu ni tengah ada sales. Ni pun abang saya yang kat Pahang tu dah jejak kat sana, kalau tak saya pun tak tahu okey. Wah curlastt ko bang, shopping ikea jugak ko ye hehehhe. Dia dan kakak ipar saya tu memang suke home deco, abang saya ni amik kemahiran pertukangan waktu di IKM dulu, jadi dia memang kreatif bab bertukang, even kitchen cabinet mak kat Pahang tu pun dia yang buat dari A until Z fuuhhh curlastt ko bang!!

20131119-084505.jpg

Bila cuci mata, dari taknak beli jadi terus terbeli pulok!! Kalau tak beli sah-sah kat umah nanti teringat sambil baring tangan kat dahi kan, pastu kaki silang. Pastu bising-bising kat telinga suami pulak. Ahhaaa kat situ kenelah bebel, ngape tadi kat Ikea taknak beli? Dah sampai umah baru cakap menyesal tak beli? Hmmm panas telinga tau hehehe. Jadi baiklah ikut rasa korang yang sebenar tu. Kalau ye katakan ye, kan?

20131119-084644.jpg
Very colorful sangat
20131119-084630.jpg
Jam RM2.50, Cawan tu RM2.90
20131119-084739.jpg
Hmmm suke sangat!!!
20131119-084803.jpg
RM39, memang best, tak melekat at all

Inilah hasil pembelian ikhlas dari hati. Hmmm comel-comel kan? Cawan, chopping board, pisau, jam dinding, kuali, dulang cawan dan etc. Kuali tu harga asal RM49, lepas less RM39. Jam dinding tu RM2.50 je Kak Ton. Abang saya beli 10 ketul ko!!! Aiyoo takde maknanya dia nak tepek kat umah mak tu, giler nak kene bahan ngan mak? Ko dah kenapa beli jam sampai 10? Abang tu ambil pesanan dari kengkawan dia je, yelah murah kan, berkualiti pun ye jugak. Saya takdelah nak beli sampai 10, 2 ketul je dah cukup. Cawan plastik dengan dulang air tu comel sangat tu yang beli tu. Kat umah dah ada dulang air, tapi saje nak biar ada bunga-bunga, barulah semangat nak hidang air kat tetamu.

20131119-084548.jpg

Ha ini pulak saya survey hanging cabinet yang ada saya tayang masa kat entri set tupperware dulu. Ada yang kengkawan alam maya bertanya harganya tu. Harganya ialah RM160 satu set. Benda ni semuanya separated tau, so korang kene cari no kod dia, then turun bawah kat warehouse tu dan cari pintu, papan tepi dan rack tu satu persatu. Dan dah sampai umah nanti korang pasang ikut tutorial kat kertas yang diorang sertakan tu. Hmm berfeluh #ketiaklakiden ahhahha. Pasang tu kene sabar berserta tomakninah, insha allah berjaya. Skru kat dinding tu kene drill ye, dia ada 2 skru panjang kat belah kiri dan kanan bahagian atas rack. Nampak macam nak jatuh je sebab guna 2 skru tp sebenarnya ianya kukuh di situ. Takpelah nanti kalau korang dah beli mesti faham apa yang saya cerita ni kan ;). Sekarang ni kalau cerita dapat bayangkan je kan? ;).

Oklah settle bab beli barang dapur ni, saje kata orang kalau ada barangan macam ni lagi bersemangat nak duduk dapur lelama sebab nak masak kan. Lagi seronok nak cuba resepi baru lagi, mana tahu?

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

9 thoughts on “Jalan-jalan di Ikea lagi (Harga Wall Cabinet Ikea)

  1. berkenan jgk byk perabot2 comel kt ikea..kena tggu rumah sendiri siap blh lah beli situ nti…skrg tkde mood lg umah kuarters ni..hehe

    ok jgk hrga kabinet putih tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: