Resepi Ikan Tiga Rasa menggunakan Nestle Yogurt Asli

20131116-185843.jpg

Sponsored post ini ditaja oleh Nestle

Ehemmm ini resepi terbaru dari saya untuk korang semua cuba. Masakan kali ini sangat mudah dan berasaskan Yogurt yang mana kita tahu ianya rendah lemak dan baik untuk kesihatan. Selain enak dimakan begitu sahaja, ianya juga sinonim digunakan dalam penyediaan minuman, pencuci mulut dan masakan harian. Ok untuk penyediaan resepi Ikan tiga rasa dengan yogurt asli ini, bahan-bahannya ialah:-

20131116-185856.jpg
Bahan utama

Bahan utama

Ikan
(Ikut suka koranglah ikan jenis apapun)

Bahan tumisan

4 sudu Yogurt asli
4 biji Bawang merah (potong dadu)
2 biji Bawang putih (dihiris)
2cm Halia
Cili kisar
Sos cili
Sos tomato
Sedikit minyak
Garam secubit rasa

20131116-185908.jpg
Biarkan sampai mendidih

1. Mula-mula panaskan minyak, kemudian masukkan cili kisar dan bahan tumis iaitu bawang merah, bawang putih dan halia. Tumis sehingga naik bau.

2. Masukkan yogurt asli, sos cili dan sos tomato. Kalau korang nampak macam pekat tu boleh masukkan sedikit air dan biarkan mendidih.

3. Jangan lupa masukkan sedikit garam secukup rasa dan bukan sesedap rasa.

4. Hmmm dah siappp pun!!! Sekejap sangat masak ni tak sampai pun 20 minit. Setelah siap korang boleh tuang terus ke atas ikan yang telah digoreng terlebih dahulu. Mudah kan? Dan jika korang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk ini dan resepi masakan yang lain, bolehla ke http://ww2.nestle.com.my/dearnestle/product/pages/landing.aspx. Selamat mencuba!!!.

20131116-185921.jpg
Dah pun siap
BACA  Diskaun eksklusif hingga 90% di Lazada Match Day Sale!!

21 thoughts on “Resepi Ikan Tiga Rasa menggunakan Nestle Yogurt Asli”

  1. terbaik!
    boleh juga guna yogurt utk masak 3 rasa ye..

    saya tak accept lg sp nie, dok tgh nak masak apa dgn yogurt nie.. he he..

  2. eh, kak ju, dorang dah gtau ke sape yg terpilih utk sponsored post ni ek kak?..
    dorang call or emel?

    sbb sblm ni rasanya dorang baru gtau suh submit link blog dekat link yg dia bagi…
    bila kita terpilih antara 50 orang baru dorg contact kita.. tu yg tanya kakju ni.. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: