November 24, 2020

Downy passion yang paling wangi, serius best!

Downy passion yang paling wangi | Tetiba cerita pasal downy pulak ye. Entri ini khas untuk pembaca yang mencari keywords downy paling wangi di blog ini. Saya pernah publish entri pencuci pakaian ini di entri sebelum ini.

20140112-061509.jpg
Kecik besor kecik besor je orang di belakang tu 🙂
20140116-075634.jpg
Ini dia persoalan pembaca di blog saya

Bertukar dari Dynamo

Dulu memang saya suka gunakan cecair Dynamo untuk mencuci pakaian kami sekeluarga, siap buat stok lagi kak Senah. Tapi setelah harga Dynamo mencanak naik, terpaksalah saya belajar berbelanja dengan bijak macam saranan mereka-mereka itu.

downy passion yang paling wangi
Harga pewangi Downy
downy passion wangi
Bekas susu tu tak kedap udara, so buat bekas sabun je hehe

Serbuk Pencuci pakaian

Apa yang saya buat, pencuci pakaian yang saya guna adalah serbuk pencuci jenama Anchor yang berharga RM9.50 untuk 4kg. Dan saya gunakan pewangi Downy Passion yang paling wangi untuk mewangikan pakaian yang mana ianya berharga RM8.90 untuk 900ml. Downy ni saya beli di Speedmart 99, kalau kat pasaraya lain biasanya RM9.40 atau lebih.

Jimat tak?

Saya rasa jimat sangat dah tu ;). Downy ni boleh bertahan dalam masa 2 minggu macam tu, so sebulan 2 botol ye puan-puan. Tengok berapa kali cucianlah ye, saya basuh kain hari-hari, maksudnya hari-harilah lipat kain.

Hahahaha boleh caya ke??? Muahahahahaha. Percayalah…..Kalau baju bersih dan wangi memang automatik mood nak melipat kain doplohpatjam. Cubalah kalau tak percaya 😉

downy passion yang paling wangi
Close up sikit, korang boleh bau tak?? 😉

Pakaian berbau harum

So kalau hari-hari basuh pun 2 minggu bertahan kira oklah kan. Letak satu penutup botol tu, bukan letak sesuka hati, barulah ada penjimatan kekdahnya ;).

Emmm pakaian memang berbau harum, dan suka sangat kalau orang-orang tersayang berbau wangi. Kat opis pun tekun je bekerja. Wangi sentiasa.

Barulah suami isteri suka nak duduk dekat-dekat dan rumahtangga semakin bahagia. Tengok tu, bukan setakat baju wangi tau, siap boleh bagi tips rumahtangga bahagia lagi hehehe.

downy passion yang paling wangi
Senget benget daaa
20140112-061600.jpg
Kalau rajin lagi nampak kemas je 🙂

Bagi saya, kalau baju wangi, korang akan semakin rajin dan bersemangat nak lipat kain, macam ni waktu tengah rajinlah ni ;). Waktu malas dalam bakullah kain tu jawabnya kan ;).

Tapi setakat ni, Alhamdulillah bakul tu surut je hari-hari, sebab baju saya dan suami saya hanya hang je, takda masa nak lipat bagai ni. Baju anak-anak je saya lipat and simpan dan almari. Jimat masa kan??

Haaaa banyak tips dah kat atas tu. Kalau korang ada idea lain untuk tips rumahtangga sila kongsi ye. Kita belajarlah sesama, bahagia sesama 😉 Kalau anda, apa pula pewangi atau sabun basuh yang digunakan ye?

IKLAN IKLAN!!!

20140116-075647.jpg

Jom dapatkan Safa dan Dura Shawl yang diperbuat daripada chiffon berkualiti tinggi. Shawl panjang dan amat selesa dan senang dibentuk, jahitan menggunakan teknik “baby hem”.

Dan yang lebih menarik, penghantaran PERCUMA bagi pembelian shawl (Safa atau Dura) 3 helai dan ke atas.

SAFA Measurement:
Length: 188cm
Width: 66cm
RM39

DURA Measurement:
Length: 175cm
Width: 56cm
RM49

Postage : RM5 (1-2 pcs)
FREE postage for purchase of 3 pcs and above

Apa tunggu lagi?? Jom whatsapp/wechat/sms ke 0196225881

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

11 thoughts on “Downy passion yang paling wangi, serius best!

  1. Assalamualaikum kak. sheila pun suka baju downy warna merah ni. harum gila baju2 disidai. dah pakai seharian pun takda bau peluh. hihi

  2. Saya pakai gak downy ni..ikut suka jek kadang pakai soflan pun ade..banyak nooo koleksi pewangi…en hubby nengok murah je dia beli banyak last kmain banyak pewangi kain..kalo sabun breeze ader…tops pun ader tp selalu pkai dynamo…skang memang kena jimat ajue beli yg mana berbaloi guna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: