Umum Downy passion yang paling wangi, serius best! January 16, 2014

Downy passion yang paling wangi | Tetiba cerita pasal downy pulak ye. Entri ini khas untuk pembaca yang mencari keywords downy paling wangi di blog ini. Saya pernah publish entri pencuci pakaian ini di entri sebelum ini.

20140112-061509.jpg
Kecik besor kecik besor je orang di belakang tu 🙂
20140116-075634.jpg
Ini dia persoalan pembaca di blog saya

Bertukar dari Dynamo

Dulu memang saya suka gunakan cecair Dynamo untuk mencuci pakaian kami sekeluarga, siap buat stok lagi kak Senah. Tapi setelah harga Dynamo mencanak naik, terpaksalah saya belajar berbelanja dengan bijak macam saranan mereka-mereka itu.

downy passion yang paling wangi
Harga pewangi Downy
downy passion wangi
Bekas susu tu tak kedap udara, so buat bekas sabun je hehe

Serbuk Pencuci pakaian

Apa yang saya buat, pencuci pakaian yang saya guna adalah serbuk pencuci jenama Anchor yang berharga RM9.50 untuk 4kg. Dan saya gunakan pewangi Downy Passion yang paling wangi untuk mewangikan pakaian yang mana ianya berharga RM8.90 untuk 900ml. Downy ni saya beli di Speedmart 99, kalau kat pasaraya lain biasanya RM9.40 atau lebih.

Jimat tak?

Saya rasa jimat sangat dah tu ;). Downy ni boleh bertahan dalam masa 2 minggu macam tu, so sebulan 2 botol ye puan-puan. Tengok berapa kali cucianlah ye, saya basuh kain hari-hari, maksudnya hari-harilah lipat kain.

Hahahaha boleh caya ke??? Muahahahahaha. Percayalah…..

downy passion yang paling wangi
Close up sikit, korang boleh bau tak?? 😉

Pakaian berbau harum

So kalau hari-hari basuh pun 2 minggu bertahan kira oklah kan. Letak satu penutup botol tu, bukan letak sesuka hati, barulah ada penjimatan kekdahnya ;).

Emmm pakaian memang berbau harum, dan suka sangat kalau orang-orang tersayang berbau wangi.

Barulah suami isteri suka nak duduk dekat-dekat dan rumahtangga semakin bahagia. Tengok tu, bukan setakat baju wangi tau, siap boleh bagi tips rumahtangga bahagia lagi hehehe.

downy passion yang paling wangi
Senget benget daaa
20140112-061600.jpg
Kalau rajin lagi nampak kemas je 🙂

Bagi saya, kalau baju wangi, korang akan semakin rajin dan bersemangat nak lipat kain, macam ni waktu tengah rajinlah ni ;). Waktu malas dalam bakullah kain tu jawabnya kan ;).

Tapi setakat ni, Alhamdulillah bakul tu surut je hari-hari, sebab baju saya dan suami saya hanya hanged je, takda masa nak lipat bagai ni. Baju anak-anak je saya lipat and simpan dan almari. Jimat masa kan??

Haaaa banyak tips dah kat atas tu. Kalau korang ada idea lain untuk tips rumahtangga sila kongsi ye. Kita belajarlah sesama, bahagia sesama 😉 Kalau anda, apa pula pewangi atau sabun basuh yang digunakan ye?

IKLAN IKLAN!!!

20140116-075647.jpg

Jom dapatkan Safa dan Dura Shawl yang diperbuat daripada chiffon berkualiti tinggi. Shawl panjang dan amat selesa dan senang dibentuk, jahitan menggunakan teknik “baby hem”.

Dan yang lebih menarik, penghantaran PERCUMA bagi pembelian shawl (Safa atau Dura) 3 helai dan ke atas.

SAFA Measurement:
Length: 188cm
Width: 66cm
RM39

DURA Measurement:
Length: 175cm
Width: 56cm
RM49

Postage : RM5 (1-2 pcs)
FREE postage for purchase of 3 pcs and above

Apa tunggu lagi?? Jom whatsapp/wechat/sms ke 0196225881

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

11 Comments

  • Sheila Salim posted on January 16, 2014 at 11:44 am

    Assalamualaikum kak. sheila pun suka baju downy warna merah ni. harum gila baju2 disidai. dah pakai seharian pun takda bau peluh. hihi

    Reply
  • ema posted on January 16, 2014 at 12:48 pm

    downy yang hitam pun sedap..yg merah belum cuba laagi…eh2x, kenapa harga kat botol tu tak sama yer

    Reply
  • TehR posted on January 16, 2014 at 5:38 pm

    suka pakai baju wangi
    seluar tak kisah la
    haha

    Reply
  • Dja@Sishaza posted on January 16, 2014 at 7:32 pm

    Wah lepas ni nampaknye akak kena selalu guna Downy …kot nye mau kosong bakul baju tu hihihi:)

    Reply
  • lizz posted on January 16, 2014 at 10:12 pm

    Saya pakai gak downy ni..ikut suka jek kadang pakai soflan pun ade..banyak nooo koleksi pewangi…en hubby nengok murah je dia beli banyak last kmain banyak pewangi kain..kalo sabun breeze ader…tops pun ader tp selalu pkai dynamo…skang memang kena jimat ajue beli yg mana berbaloi guna…

    Reply
  • titan posted on January 17, 2014 at 2:54 am

    memang selalu guna pun. wangi tak ingat. tak yah dah pakai minyak wangi. haha..

    Reply
  • lily@Mamaqistina posted on January 17, 2014 at 12:35 pm

    Dulu lily suka guna..tapi sekarang dah beralih arah tapi masih jenama yg sama Downy Mistique yg kaler hitam tu…suka bau dia…wangi sangat2..

    Reply
  • suri posted on January 18, 2014 at 7:33 am

    sabun cap sauh nampak 😉 jagan tersalah amik jadikan susu buat minum sudahlah huhu,,

    Reply
  • hafiz posted on January 18, 2014 at 8:26 am

    Suka juga dgn downy ni

    Reply
  • Fiza Rahman posted on January 20, 2014 at 9:57 am

    Daku pakai softlan yg botol gold tu. Sedap baunya.

    Reply
  • Mp posted on January 20, 2014 at 11:19 am

    Akak pakai softlan..lepas ni nak try guna downy jugaklah …

    Reply
  • Leave a Reply