November 27, 2020

Pengalaman selepas menggunakan Ephyra bersama KasihAleeya

20140124-210510.jpg

Menang contest

Alhamdulillah ingat lagi tak saya menang hadiah saguhati produk Ephyra di entri sebelum ini? Emmm saya dah cuba produk yang memang sangat-sangat popular diperkatakan di sana sini. So selepas dah cuba produk Ephyra, para pemenang diminta untuk menceritakan atau buat satu review tentang produk ini.

Oklah untuk tidak menghampakan permintaan penganjur (sebab saya ingatkan menang saguhati tak perlu buat review). Saya cerita serba sedikit tentang perubahan yang saya alami selepas menggunakan produk ini.

Cara bancuh Ephyra

Sebelum menggunakan set percubaan produk Ephyra untuk 10 pek ini, saya takut-takut juga nak minum sebab tak dapat nak gambarkan macamana rasa minuman Ephyra. Senang sangat nak bancuh serbuk Ephyra ni.

Mula-mula tuangkan serbuk Ephyra kedalam cawan berisi air suam, ingat ye jangan dan elakkan guna air panas. Kemudian kacau sehingga larut dan minum terus. Owhhh rasa dia sangat sedap!! Rasa air berperisa oren gitu, maksudnya boleh diterima dengan mudah oleh tekak saya. Saya amalkan minum di waktu pagi sebelum sarapan, emmphhh marvelloous.

pengalaman selepas menggunakan ephyra

Rambut

Untuk pertama kalinya, saya lihat perubahan pada rambut saya. Owh tidaklah ianya bertukar warna, tapi keguguran rambut semakin berkurangan. Kalau sewaktu mandi atau menyikat rambut, boleh tengok rambut gugur di sana sini.

Owhh sangat risau sebab dah rasa macam nak botak kepala ni. Tapi Alhamdullillah perubahan positif dapat dirasakan kerana rambut tidaklah gugur sehebat sebelum ini. Masih juga gugur tapi tak banyak kuantitinya. Itu baru cuba 10 paket, cuba pihak penganjur bagi saya lagi tiga kotak 30 paket tu untuk 3 bulan, mungkin tiada rambut yang berguguran hahaha.

Tumit kaki

Kemudian tumit pula ye, tengok tumit korang macamana? Tumit saya merekah sana sini, kasar dan tidak bermaya. Siap boleh garu kaki atau betis suami guna tumit saya ni.

Hahhh melampaunya Kak Ton hehehe. Saya nak menggambarkan macamana kasarnya tu. So korang dapat bayangkan ye? Saya lihat sekarang tumit semakin baik merekahnya. Rekahan tersebut sudah tertutup dan tidak lagi tersangkut atau melekat di kain baju kurung. Hoyey!!!

Kulit muka

Kulit wajah saya pula nampaknya sangat bermaya. Saya ni tiap-tiap hari jumpa client, so kalau wajah tak ceria nanti client lari pula. Penting untuk jaga penampilan diri lebih-lebih lagi untuk tatapan suamiku itu.

Berat badan menyusut

Haahhh akhir sekali berat badan. Alhamdulillah saya nampak perubahan ketara pada berat dan badan saya sendiri. Suami pun sedari perubahan itu, walaupun turun tidak mendadak kepada berat yang saya idamkan, tapi saya dapat rasakan seluar dan blouse longgar dan selesa.

Hampir-hampir nak beli baju saiz XL, tapi Alhamdulillah masih boleh maintain pakai baju saiz L. Seronok sangat!! Yang penting kesihatan badan!!!

pengalaman selepas menggunakan ephyra

pengalaman selepas menggunakan ephyra

 

Itu sahaja review pengalaman selepas menggunakan ephyra ni. Mana tahu ada rezeki boleh sambung lagi minum Ephyra kan ;). Tq Ephyra 😉

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

14 thoughts on “Pengalaman selepas menggunakan Ephyra bersama KasihAleeya

  1. Assalamualaikum kak aju. bestnya.. sheila ingat nak try juga ephyra ni. kulit muka jadi makin kering skrg. sheila malas gila nak pakai krim muka semua. hehe aci cuci muka pakai pencuci muka je. hihi.

  2. hai all.
    sy adelah pengguna setia ephyra..
    dan juga dealer berdaftar ephyra..
    hampir 10 kotak sy minum since pntang bln 3.
    alhamdulillah..
    byk perubahan.
    boleh visit ig sy anamarliana.
    dptkan ephyra utk pakej februari
    atau sms sy 0109828056

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: