Tudung Online Untuk Muslimah

20140205-194920.jpg

Bagi wanita Muslim di Malaysia pemakaian tudung adalah biasa dalam budaya mereka kerana menutup aurat adalah dituntut dalam agama. Oleh itu dengan memakai tudung mereka dapat menjalani kehidupan biasa namun masih meneruskan ajaran agama. Tudung atau scarf dipakai untuk menutup rambut, telingan dan leher wanita. Ianya berbentuk segi empat  dan segi tiga dengan cetakan yang pelbagai. Jika dahulu tudung dilihat sebagai aksesori tambahan buat wanita dengan corak yang biasa atau sekadar ‘plain’. Namun kini terdapat variasi rekaan yang boleh dipilih di pasaran seperti tudung ala Syria, tudung satin, tudung bawal dan macam-macam lagi.

Tudung amat sinonim bagi wanita Melayu dan Muslim lain di Malaysia. Rekaan tudung kini semakin moden hasil sentuhan pereka fesyen generasi kini. Sentuhan yang diberikan membuatkan headscarf kini lebih popular dan trendy.

20140205-194930.jpg

 Selain itu tudung sangat sesuai untuk dipakai pada bila-bila masa sahaja. Tidak kira sama ada untuk majlis seperti kenduri kahwin, majlis formal malah sesuai juga untuk dipakai ke pejabat.  Pada masa yang sama, tudung sangat versatile dan boleh dipakai untuk dipadankan dengan top atau bottom yang sesuai. Padankan tudung anda dengan Muslimah dress seperti baju kurung moden atau kaftan untuk penampilan yang menarik. Malah ianya boleh dipakai dengan blouse serta skirt labuh agar nampak lebih santai namun elegan.

 Di ZALORA terdapat koleksi tudung online yang pastinya disukai hijabista. Jika anda mahukan penampilan yang lebih moden cuba tips ini – cuba bermain dengan aksesori untuk dipadankan dengan stail anda. Namun harus diingat bahawa pepatah ‘less is more’ sememangnya harus digunapakai kerana lebih baik untuk minimalize persalinan anda. Elakkan terlebih accessorizing kerana penampilan anda akan nampak ‘sarat’ dan ‘berat’.

BACA  Rangkaian penjagaan kulit dengan Safi Balqis OxyWhite O2

20140205-194937.jpg

 Pakai tudung biasa yang ‘plain’ dengan sepasang blouse bercorak atau baju kurung moden ringkas dengan tudung bercorak bunga-bungaan. Tudung online kini boleh didapati secara atas talian juga dan turut menawarkan rekaan yang cukup mempersona seperti tribal prints, corak geometri atau urban prints.

20140205-194944.jpg

 Jimatkan masa anda dengan beli-belah secara online atau atas talian. Di www.zalora.com.my anda boleh membuat pembelian dengan hanya beberapa klik sahaja! Online shopping sememangnya memudahkan anda malah terdapat pelbagai tawaran diskaun buat pembeli. Zalora Malaysia menawarkan seleksi tudung online daripada pelbagai jenama terkenal seperti Ethnic Chic, Asian Ethnic, Iamjetfuel daripada Yuna serta Jhijab daripada pereka terkenal Jovian Mandagie. Layari Zalora Blog – The Style Loft untuk berita fesyen dan informasi terkini!

11 thoughts on “Tudung Online Untuk Muslimah”

  1. Assalamualaikum kak aju. lawa2 tudung kan. haihhh geram je hati. nak grab tudung, tak boleh juga. Dah berlambak beli, pakainya sekali sekala je. hahahhaa

  2. sekarang ni memacam jenis pesen tudung ader tinggal pilih jer nak yang mana..yang penting kena betul2 sesuai ngan kita n selesa dipakai…kan ajue…

  3. Semuanya mudah. Cuma paling penting, kita jgan ambil mudah dgn tudung yg kita pakai. Supaya ianya tepat ikut fungsi tudung =)

  4. cantiknya model2 tu pakai tudung…mcm zie ni susah kot nak pakai selendang berbelit2 ni tambah dgn anak kecik…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: