Makanan segera, kekadang teringin jua

Malam khamis minggu lepas tekak saya teringin benar nak makan pizza. Waktu tu jam 9.30 malam, padahal jam 8.00 malam sebelum tu dah makan nasi pun dengan anak-anak. Suami saya waktu tu belum balik kerja lagi, sibuk dengan persiapan audit di pejabat beliau. Kesian dia, penat hari-hari pulang lewat. Saya telefon suami dapatkan kebenaran, sebab dia yang nak membayarnya hahahaha. Bila suami kata takpe, belilah, aju dahulukan duit aju dulu, takpe abang bayar kemudian, wahh!!! Syioknya

landing_cbtpromo

Saya check website Pizz Hut, apa yang menarik dan yang kebabooommm!! Kalau boleh nak set yang ada mushroom soup, chicken wing, nyum nyum nyum. Bila check tengok adalah set yang macam saya nak tu. Maklumlah jarang makan pizza, so tak berapa tau sangat menu diorang ni. Saya terus terang bagitau, bab order pizza suami yang uruskan sebelum ni. Yang saya tau pizza sampai depan mata dan terus ngap je hahaha. Sengal kan..

20140306-060217.jpg
Alhamdulillah
20140306-060211.jpg
Hmmm rosak diet aii

 

Ok bila tengok set tu banyak je yang dapat dimakan dengan harga RM39.90 kan, terus saya order. Saya order pizza Big Variety Box yang ada apa yang teringin nak makan tu ;). Pizza tu saya pesan chicken supreme, pastu saya ambil spagetthi carbonara. Hmmm nyummyy!! So terus call no hotline diorang 1-300-88-2525.

20140306-060226.jpg
Ni pedas sikit
20140306-060232.jpg
Alohaaaa
20140306-060238.jpg
Anak-nak suka ni
20140306-060244.jpg
Adam tak henti2 memuji sedap
20140306-060250.jpg
Feveret saya

Alhamdulillah burrpppp, kenyang. Walaupun makan dah beberapa hari, kenyangnya sampai berhari-hari hahaha. Dalam sebulan tu boleh kira berapa kali je makan fast food ni, lagi pun tak elok untuk kesihatan kan. Kebiasaannya hari-hari biasa, selepas pulang kerja saya akan beli nasi goreng di kedai. Anak-anak paling suka nasi goreng pattaya, hari-hari order pun takpe. Nak harapkan ibu masak? tunggu weekend ajelah kan. Saya akan masak yang bebudak ni boleh makan, macam minggu lepas saya masak ayam halia. Senang sangat menu ni, campak2 aje, sekejap je dah masak. Lepas tu tunggu ajelah pujian dari anak-anak. Puas hati saya dapat masak untuk diorang, nak pulak dapat pujian, terus hilang penat memasak kat dapur hehehe.

20140306-082726.jpg
Ayam masak halia

19 thoughts on “Makanan segera, kekadang teringin jua”

  1. Assalamualaikum kak aju, wahh sodapnya. murah tu dapat makan banyak benda. adehhh terliur sheila kak. dah lama tak makan pizza. nak try order delivery tapi kan kawasan rumah sheila tu kampung. so agak susah nak cari kot. risau juga beli pastu tak sampai2 ke. hiewhiew ~~~

  2. sesekali melayan nafsu nakal makan tak apa sis aju kurus jer orangnya heee… bab bayar tu memeh biasa jerkan ahaks…

  3. Lizz pulak yang terlio ngan pizza ni tau..menu wajip kiteorang anak beranak lak musti ader super supreme..garlic bread mushroom soup..memang sodap…ooo

  4. mmg puas hati…kan aju kan?

    hari tu, tersinggah jugaklah…amik set ni jugak…tak habis…siap bawak balik rumah…hohoho

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: