Kek Cheese Meleleh-leleh

20140404-082918.jpg

Emmm minta maaf andai entry ini merembes ailio korang ke tahap yang tidak dapat dibendung. Saya baru dapat merasa kek ini, kasihan tak? hahaha. Kata peminat tegarrrr keju atau cheese, jadi wojibul ghunnah mencubanya ye dak??? Saya bayangkan cheese itu meleleh sampai bertakung dalam bekas tu. Rupanya tidaklah begitu, ianya sesedap rasa muat dalam bekas tersebut. Banyak hal lah nak meleleh penuh satu bekas, kata cheese mahal kan, kalau nak bertakung bolehlah tambah duit lagi ;), takungkan sendiri.

20140404-082924.jpg

Kek ini dibeli oleh adik saya yang sweet tu, mekasihlah adikku, nanti beli lagi tawww, akak bagi duit ;). Kat pejabat dia memang ramai yang jual makanan sedap-sedap. Boleh dia cerita je dengan saya membayangkannya ;), korang bayangkan. Hmmm memang tak dapat nak bayangkan, menelan ailio kot dengar cerita dia. Hambekk sampai 3 bekas saya order. Sebab adik ni duduk area Ampang jadi macam jauh je nak jumpa selalu hahahah jadi buatlah stok kot teringin nak makan lagi kan.

harga cheese leleh
Nyummy

Setiap bekas harganya RM20, sebesar bekas plastik petak segiempat tu, tinggi lebih kurang 3 inci kot. Perasa strawberi, lemon and coklat. Mak aihhh berkeju-keju badan kan, hmmm macamana nak kurus? Minum Ephyra pun mintak hampun dia nak memecah lelemak degil ni hahahaha.

harga cheese kek leleh

Sehari makan 1 bekas, makan pun sikit-sikit bagi lalu kat tekak. Bayangkan 5 orang mengadap 1 bekas, mana nak sikitnya, berebut-rebut lagi ada. Tensen ibunya hahahah. Korang pernah makan makanan kegemaran korang waktu anak-anak tidur? Alah pernah kan? mesti taknak anak korang mengecek kan? hehehe sama…Tapi tak sampai hatilah nak makan tanpa diorang kasihan nanti mencari pulak kan, dan mengenjes pulak. Hmmm puas hati dapat makan kek keju meleleh, rasa dia lemak manis dan penuh berkrim. Emmm pekat likat, wahhh dahlah, kene order lagi nie.

Sedap rasanya, sekarang dah banyak homemade cheese kek dan siap ada delivery tapi korang kene bare the delivery charges. Kalau nak makan apapun boleh kan janji rasanya puasa hati.

12 thoughts on “Kek Cheese Meleleh-leleh”

  1. Memg sedap kak…gara gara cheese kek leleh nih la berat bdn sy naik mendadak tak dpt dibendung…mne taknya kalo buat cheese kek.leleh memg cheese leleh leleh pnye sy buat…tggelam kek…mne bdn xnaik…minum ephyra pun xjln…hahaha

  2. nyum2 amboi..sedapnyer..
    haritu lizz dan mambantai sebekas kek cheese leleh oreo..
    ni terliur lagik nengok kek ajue nih alahai…bertabah la wahai perut haha…niat mendiet tapi menghentam lelebih acaner…

  3. Sodap eh… harus cari lepas ni… Aku selalu makan maggi lepas anak tidur sbb maggi kan tak elok untuk otak …. tp kadang-kadang lambat sgt diorang tidur.. berjemaah makan je…

  4. akk pun sama. hantu kek leleh ni. itu hari tiap tiap mgu oder. sampai badan naik 3 kg. lps tu stop terus.

  5. Salam … semenjak pindah ke KL ni niat di hati nak berniaga kek. Skrg Alhamdulillah niat dah laksana. Baru saja siap proses, esok nak jual di Tmn Bukit Indah. Dua jenis dijual. 1-Cheese Meleleh dan 2-Coklat Moist. Hrp2 ada yg telan ailio terus beli.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: