Blogging Kebaikan Susu Kambing Asli IQEEL September 21, 2015

Product Review

 

 

Umum tahu yang susu kambing merupakan susu yang terbaik selepas susu ibu itu sendiri kan? Kajian menunjukkan yang mana susu kambing ini mengandungi kalsium, Vitamin B, Vitamin A, Kalium dan Niasin lebih daripada susu lembu. Dan saya pasti anda juga tahu yang susu kambing ini lebih mudah dihadam berbanding susu lembu kerana susu kambing mempunyai 20% asid lemak rantaian pendek berbanding susu lembu yang hanya ada 10-12% asid lemak itu.

 

Susu kambing IQeel
Susu Kambing IQeel
 

Masa mengandung dulu, inilah minuman harian saya. Baik yang serbuk mahupun cecair. Saya ada ceritakan dalam entri sebelum ini. Sekarang ni saya dan keluarga mahu mencuba pula susu kambing Iqeel ni. Owh jangan lupa susu kambing ini memang sesuai benar untuk :-

  1. Ibu hamil/ berpantang/ menyusu
  2. Kanak-kanak
  3. Orang dewasa
  4. Warga Emas

Khasiat dan ciri Susu Kambing IQeel

  1. Menguatkan tulang dan gigi
  2. Meningkatkan daya pembelajaran
  3. Menguatkan imunisasi badan
  4. Membantu sistem pencernaan
  5. Tiada alahan (sesuai untuk anak eczema)
  6. Tiada bau hamis (sedap)
  7. 100% Organik

Susu ini elok diminum di waktu pagi dan malam sebelum tidur. Nak bancuh pun senang sangatlah. Dan anak-anak saya ni pun dah boleh diharapkan untuk bancuh air diorang sendiri.

  

Rasa susu kambing Iqeel ini sangat sedap dan tidak hamis. Anak-anak saya pun suka sangat rasa susu ni, hamboihh kemain sedap dan laju je menghabiskan secawan susu tanpa ragu-ragu. Bagus-bagus, tak susahlah ibu nak galakkan korang minum susu Iqeel ni. Lepas ni lebih cargas dan bertenaga untuk belajar dan bermain sepanjang hari.

 

Memang senang nak dibancuh
 

Kalau masa mengandung dulu saya minum susu ni untuk elakkan baby kuning, kali ni pulak saya minum untuk banyakkan susu badan. Alhamdulillah memang serasi dengan saya dan susu juga bertambah-tambah dari hari ke hari. 

 

Sedap dan tidak hamis
 

Kepada anda yang ingin mencuba dan mendapatkan produk ini, jangan segan-segan untuk terus hubungi

MUSLIM CHOICE SOLUTION (SA0307857-K)
HQ : No. 53, Jalan BS 1/5 A
Bukit Saujana, Sungai Buloh
47000 Selangor

Hotline : 012-3944 589
website : www.susukambingiqeel.com
 

Tags : , , , ,

5 Comments

  • Fiza Rahman posted on September 21, 2015 at 4:59 pm

    Tak pernah lagi try susu kambing baik yang bancuh atau yg fresh ☺

    Reply
  • zara posted on September 22, 2015 at 2:16 pm

    macam-macam susu kambing ada di pasaran sekarang ni..dengar review semuanya bagus2..tggu baby wean off nnti nak try bagi dia minum..

    Reply
  • Dja posted on September 22, 2015 at 10:33 pm

    Sekali pun belum pernah minum susu kambing tak kira yang fresh atau powder … bab-bab susu ni susah nak ‘jalan’ . Mungkin lepas ni kena belajar2 minum

    Reply
  • huda posted on September 29, 2015 at 11:11 pm

    susu kambing mmg spesel, minum yang fresh bau die pun sedap…

    Reply
  • md zaan bin sarifin posted on August 11, 2016 at 11:40 pm

    Bagus susu kambing ni cuma lagi sangat sangat dan sangat baguzzzzzz kalo ada penurunan harga..mungkin ramai di luar sana dok jeling je bila tgk harga..mcm seram huhuhu

    Reply
  • Leave a Reply