Umil Milk Booster minuman untuk ibu hamil dan menyusu

 

Umil Milk Booster

 

Hari ni genap 8 bulan umur baby Dzar. Dengan itu 8 bulan jugalah bayi saya ini minum susu ibu sepenuhnya. Alhamdulillah ;). Dan saya pasti ibu-ibu menyusu di luar sana sentiasa memikirkan cara dan tips bagaimana untuk meningkatkan dan memperbanyakkan susu badan. Kalau makan dan minum mesti duk fikir ha makanan ni tambah susu badan, yang tu jangan makan, dan kali ini saya sudah menjumpai minuman yang dapat membantu dalam perjuangan penyusuan susu ibu iaitu Umil Milk Booster.

Testimoni 🙂

 

Sedap, lazat dan berkhasiat. Itulah ekspresi saya apabila pertama kali menikmati minuman ini yang merupakan keluaran syarikat JSR Terbilang Sdn Bhd. Ianya minuman nutrisi berperisa coklat yang sememangnya sesuai untuk ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan bayinya untuk sentiasa kekal sihat dan cergas sepanjang hari. Almaklumlah para ibu memang banyak kerja dan tugasan harian yang nak dibuat kan, nak pula ibu hamil ni memang cepat penatnya. Nah inilah minuman yang sesuai untuk kita ya para ibu. Saya sendiri merasai kesan yang baik setelah mencuba sendiri minuman ini. Kuantiti susu bertambah dalam 1 ke 2 oz setiap kali sesi perahan, dan selain itu kualiti susu juga bertambah pekat.

Selain itu, ianya juga dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui di samping meningkatkan penghasilan susu ibu sebagai Milk Booster. Produk ini telah mendapat kelulusan dari KKM dan ianya dijamin halal. Antara bahan yang terkandung di dalam produk ini ialah serbuk koko, non–dairy milk powder, gula, perasa coklat, foamier, whey powder halal, serbuk fenugreek, dactylifera powder.

Cara penyediaannya pula sangat mudah ya puan-puan:-

Disyorkan mengambil tiga (3) kali sehari dengan 2 sudu /30gram “Umil Milk Booster” dengan 170ml air suam pada sebelah pagi sebelum sarapan, tengahari dan malam.

Cara penyediaan yang mudah

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, Umil Milk Booster adalah Susu Kesihatan & Kecantikan 4 dalam 1 yang merangkumi 5 aspek penting yang membantu untuk:-

1) Cantik
Menghaluskan, melicinkan, melembapkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.

2) Sihat
Memberikan kesihatan yang baik, mencegah sebarang infeksi, merawat pelbagai jenis penyakit dan juga menghalang stress.

3) Bertenaga
Memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.

4) Kenyang
Memberikan rasa yg kenyang yang lama bagi ibu dan bayi yang mana produk ini juga memekatkan kualiti susu ibu.

5) Bijak
Manfaat pemberian susu ibu pada bayi yang paling utama iaitu dapat meningkatkan kecerdasan anak. Tidak hanya kecerdasan otak saje, tapi susu ibu juga dapat meningkatkan kecerdasan mental anak. Di dalam susu ibu terdapat zat yang tidak ditemui pada susu manapun ataupun makanan apapun.

Di sini saya kongsikan beberapa testimoni yang amat berpuas hati dengan Umil Milk Booster dan ianya memberikan impak positif kepada para ibu.

Antara testimoni yang berpuashati
Seronok tengok hasilnya

 

BACA  I-Angle Baby hip seat carrier yang ringan dan selesa

Nampaknya rata-rata amat berpuas hati dengan Umil Milk Booster kan. Tetapi perlu diingat untuk mendapat hasil yang lebih memberangsangkan, kita para ibu dan bakal ibu perlu sentiasa berdoa, berusaha, tawakal dan konsisten dalam melakukan usaha untuk mendapatkan kesan yang positif dan berterusan. Bagi anda yang ingin mencuba dan mendapatkan produk Umil Milk Booster ini, anda boleh terus like dan follow link berikut:-

FB PAGE : UMIL MILK BOOSTER

INSTAGRAM: UMIL MILK BOOSTER

EMAIL : umilmilkbooster@gmail.com

CONTACT NUMBER : 019 3000 793 & 019 6473 938

HARGA : RM80.00

BERAT : 600 GRAM/ PERASA COKLAT

4 thoughts on “Umil Milk Booster minuman untuk ibu hamil dan menyusu”

  1. Alhamdulillah, aju tak bagi FM lagi erkh…ema sekrang nak pam pun dah tak boleh…balik kerja terus kena terkam dek anak.

  2. Terbaik, produk yang membantu menyelesaikan atau memudahkan urusan orang lain adalah produk yang harus kita sokong.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: