Panduan mulakan bisnes aiskrim

Panduan mulakan bisnes aiskrim | Dalam ekonomi serba tak menentu ni, ramai yang ingin melakukan kerja sampingan untuk menjana pendapatan tambahan. Secara tak langsung dapat memberi duit tambahan walaupun anda masih bekerja secara sepenuh masa.

Sekarang ni kalau pendapatan RM4,000 sebulan pun masih belum tentu mencukupi untuk menampung keperluan harian kan. Nak bayar duit rumah, motor, bil itu ini, belanja anak sekolah dan sebagainya.

Panduan mulakan bisnes aiskrim

Anda sedang mencari bisnes mudah tanpa memerlukan modal yang besar? Di sini saya ingin menceritakan tentang panduan memulakan bisnes aiskrim kecil-kecilan untuk mendapat pendapatan yang agak lumayan. Ini bergantung kepada ketekunan dan kemahuan anda sendiri. Bak kata pepatah, mana nak dapat sagu jika tak dipecahkan ruyungnya.

Bisnes Aiskrim modal rendah

Jika anda nak tahu bisnes aiskrim yang akan saya kongsikan ini :-

 1. Tidak memerlukan modal runcit yang besar,
 2. Tidak memerlukan kepakaran atau skill yang tinggi,
 3. Tidak akan mengganggu waktu bekerja sepenuh-masa anda jika anda seorang pekerja makan gaji di sektor Kerajaan atau Swasta.

Klik banner untuk maklumat

Ebook Panduan Bisnes Aiskrim

Masih ragu-ragu bagaimana nak memulakannya? Jangan bimbang kerana dengan ebook Panduan Bisnes Aiskrim ni anda akan lebih faham dan mengerti bagaimana nak memulakannya dan bagaimana ingin merealisasikannya. Kenapa pilih bisnes aiskrim?

 1. Modal runcitnya yang rendah.
 2. Margin untung yang tinggi.
 3. Tidak perlukan skill kemahiran yang tinggi.
 4. Hanya bunyikan loceng & tanya nak aiskrim yang mana.

Jika anda tidak memulakannya sekarang, pasti ramai yang merebut peluang ini. Tetapkan pasaran anda di kawasan tempat anda tinggal atau bekerja terlebih dahulu, jika anda lihat ianya semakin mendapat sambutan anda sudah boleh mula meningkatkan tahap penyediaan stok aiskrim dan meluaskan pasaran anda. Mudah kan?

BACA  Kebaikan Susu Kambing Asli IQEEL

Bahan-bahan Membuat Aiskrim!

Bahan mudah resepi aiskrim (pic google)
 • Ini adalah antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat aiskrim.
 • Kos untuk membeli bahan-bahan ini dan membuat 1 adunan aiskrim adalah lebih kurang RM20 sahaja.
 • Tetapi setelah adunan siap dibuat, ianya mampu menghasilkan lebih kurang 200 scoop aiskrim.
 • Setiap 1 scoop aiskrim boleh dijual dengan harga RM1.
 • Dari modal RM20… Boleh meningkat menjadi RM200!

Itulah kelebihan berniaga aiskrim…


Klik banner untuk maklumat

Jadi jangan berlengah lagi jom dapatkan ebook Panduan memulakan bisnes aiskrim yang akan menerangkan secara terperinci bagaimana ingin membuat aiskrim dan cara menjualnya sehingga anda dapat mencapai sasaran jualan yang anda ingini. Mulakan matlamat anda sekarang bagi kesenangan di kemudian hari.

Semoga urusan anda dipermudahkan. Jika kita tidak mulakan langkah awal sekarang, kita akan ketinggalan. Dan kalau tak cuba mana nak tahu kita mampu atau tak kan? Jadi mula bertindak hari ini.

2 thoughts on “Panduan mulakan bisnes aiskrim”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: