Parenting NeuroGain dan Obical supplement untuk ibu hamil January 6, 2017

NeuroGain dan Obical supplement untuk ibu hamil | Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah pun menginjak ke 33 minggu usia kandungan saya ni. Mengandung anak ke 5 di usia 35 tahun agak sedikit memenatkan, namun gigih juga menjalaninya ;). Rezeki Allah nak bagi kita terima dengan hati terbuka dan ikhlas. 

Check up ibu dan bayi

Semalam check up saya di Tropicana Medical Centre dengan doktor feveret saya iaitu Dr Norhazinat. Saya pilih hospital ni untuk bersalin sebab dekat dengan rumah dan kemudahan juga tidak kurang baiknya. Lagipun hospital ini antara hospital yang menjadi panel di syarikat saya bekerja.

Alhamdulillah itupun rezeki juga, di saat ekonomi yang tidak menentu ni masih lagi ada peluang diberi Allah untuk merasa nikmat itu semua.

Berat ibu : 73.8kg
Berat bayi : 2.2kg
Tekanan darah : 97/61
Air ketuban : Ok
Uri : Cantik kedudukannya
Ukuran kepala, peha, perut baby : 33 ke 34 minggu

Alhamdulillah syukurla ada benefit dari majikan. Nikmat apa lagi yang kau nak dustakan ye dak. Bersyukur sangat pada Allah. Rasa tak sabar nak menantikan saat bersalin sebab tak larat aihh nak ke sana  ke mari dengan perut yang besar ni ;).

Neurogain dan obical supplement

supplement ibu mengandung neurogain dan obikal

Neurogain dan Obikal supplement

Ok yang ini pula antara vitamin yang dibekalkan oleh doktor Hazinat sebagai supplement untuk ibu hamil. Biasa sebelum ni doktor bagi saya Neurogain je tapi kali ni tambah sekali dengan Obikal. Hahaha sebab gara-gara kes sakit tulang punggung aritu kan, so kalsium adalah kurang jadi kekdah dia nak tambah kalsiumlah Jemah oii!! Makanlah vitamin ni jangan tak makan sebab saya juga ada slip disc, haishh dah berumur ni semua benda nak kene jaga. Haaa jangan serabut sangat nanti kedut pulak naik kat muka ;).

Doktor juga bagitau obical ni lepas mengandung pun boleh makan juga sebab purposely untuk tulang dan waktu tu mesti menyusu baby, lagilah banyak zat yang dah ditarik ke baby. Jadi mak-mak, beringatlah ya, jaga badan untuk kepentingan keluarga. Kalau bukan kita siapa lagi nak jaga diri sendiri, usahakan untuk beri yang terbaik kepada orang yang tersayang.

Setakat ni kaki saya masih belum kelihatan membengkak lagi, mild contraction sudah dirasai, dan saya nak nikmati waktu ini kerana mana tahu selepas ni dah stop production pulak kan ;), peluang seumur hidup kata orang :). Sentiasa berdoa moga dipermudahkan semuanya, amen.

Tags : , , , , , , , ,

2 Comments

  • mamatisya posted on January 6, 2017 at 1:54 pm

    tk lama dh nk deliver..cpt je rasa..smoga smua dipermudahkan

    Reply
  • sheila salim posted on January 8, 2017 at 10:01 am

    Assalamualaikum kak aju..kejap je masa berlalu kan.. yee rezeki anak jgn ditolak. Mana tahu kalangan anak2 ni yg doakan kita sentiasa. Insya Allah. Hehehe kak, boleh share tak beza mengandung anak lelaki & perempuan? Nak buat reference hiewhiew

    Reply
  • Leave a Reply