Blogging Perkhidmatan online dobi cucian premium dari Mama Wosh May 22, 2017

Kerja-kerja membasuh adalah rutin harian yang menjadi kewajipan semua orang. Baik lelaki dan perempuan, ianya wajib dilakukan supaya sentiasa ada baju bersih untuk dipakai. Kekadang kalau dah tak sempat basuh tu sampai bertimbun baju dalam bakul baju kotor.

Bila dah bertimbun, nak basuh memang makan masa dan kerja-kerja menyidai kain pun kekadang tergendala sementara menunggu baju yang disidai kering dan prosesnya berulang-ulang sehinggalah urusan untuk melipat atau seterika baju.

Pernah dengar khidmat dobi cucian Mama Wosh? Kalau nak tahu Mama Wosh menyediakan perkhidmatan cucian untuk pakaian juga langsir dan yang paling best mereka menyediakan order secara online dan sedia datang kerumah anda untuk mengambil pakaian kotor dan menghantar cucian yang telah siap dibasuh, lipat dan diseterika mengikut pesanan anda.

Wow!!! Best kan? Tak perlu pening lagi nak uruskan baju-baju yang bertimbun tu. Tak perlu keluar rumah mencari kedai dobi terdekat dan mengangkut pakaian kotor yang hendak di dobi.



Senarai Perkhidmatan di Mama Wosh

  • Servis basuh dan melipat

Pilihan terbaik untuk pakaian harian biasa seperti t-shirt, seluar atau sarung kaki. Setelah dibasuh & kering Mama Wosh angle akan melipat pakaian anda dengan kasih sayang.

 

  •  Basuhan tangan

Mama Wosh menggunakan air dan bahan pencuci mesra alam yang terbaik untuk memastikan bahawa pakaian anda bau segar, kekal putih dan sentiasa membuat anda kelihatan hebat.

 

  • Cucian kering

Untuk memastikan pakaian anda kekal tahan lama, Mama Wosh mencadangkan cucian kering dengan extra care. Sesuai untuk sut, jaket atau kot.

 

  •   Cuci langsir

Langsir ni selalu orang merungut susah nak basuh, dah tak payah pening lagi, Mama Wosh boleh basuh untuk anda.



How it works?

Bila dah tahu ada Mama Wosh ni, memang seronoklah nak suruh diorang uruskan semua pakaian kotor. Mudahnya ada pembantu yang cekap menguruskan pakaian harian ni, bolehla nak fokus untuk buat kerja yang lain pula.

Okay saya cerita sikit proses bagaimana nak menggunakan perkhidmatan dobi Mama Wosh.

  1. Booking boleh dibuat secara online dan mengambil masa hanya 60 saat, tersedia 24/7 dengan penggunaan dari apa jua device.
  2. Pihak Mama Wosh akan tiba 60 minit selepas booking dibuat untuk mengambil pakaian kotor.
  3. Khidmat cucian premium dibuat mengikut pesanan anda. Untuk cucian biasa & lipat penghantaran akan dibuat keesokan harinya dan untuk cucian tangan/ kering ia akan dihantar dalam masa 3 hari.
  4. Bayaran boleh dilakukan secara COD atau online.
  5. Masa penghantaran yang sangat fleksibel. Dibuka setiap hari dari jam 8:00 pagi sehingga 10 malam.
  6. Lagi satu jika anda masih ragu-ragu dan ada pertanyaan nak diajukan, pihak Mama Wosh juga menyediakan interaksi secara online bagi menjawab semua pertanyaan anda.


Cara pembayaran kepada Mama Wosh

  • Mama Wosh sememangnya menyediakan perkhidmatan mengambil pakaian anda secara PERCUMA dan mereka menetapkan minimum order RM25 untuk setiap pesanan yang dibuat.
  • Nak penjimatan berganda? Boleh!! Dengan menjadi member Mama Wosh anda akan jikat 20% untuk setiap pesanan.
  • Pembayaran pula boleh dibuat secara online ataupun COD.

Mudah kan dengan perkhidmatan online dobi cucian premium Mama Wosh ni? Okay kita dah tau perkhidmatan dan harga yang dikenakan oleh Mama Wosh, nak tahu juga kawasan yang dikendalikan oleh mereka ni kan.

Ok coverage area adalah sekitar Petaling Jaya dan Kuala Lumpur dan anda boleh lihat di paparan di bawah. Jika tempat tinggal anda tiada dalam liputan ini jangan sedih, fee sebanyak RM5 atau RM10 akan dicaj mengikut terma dan syarat.

Jadi jika korang berminat untuk dapatkan servis Mama Wosh, bolehla klik website mereka untuk keterangan lanjut dan hubungi nombor tertera untuk maklumat yang lebih terperinci.

Mama Wosh (Malaysia) Sdn. Bhd.
No 8, First Avenue, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor

Mobile: +60 17 370 1074

http://www.mamawosh.com/

Email: hello@mamawosh.com

Tags : , , , , , ,

11 Comments

  • Tengkubutang posted on May 22, 2017 at 1:52 pm

    terbaeklah.. tapi jauh pulak dari rumah TB.. hee.. kalau dekat.. mau je pi cuci baju yang bertimbun dalam stor tu.. sejak kemas rumah ritu, baju tu dok dalam karung aje.. alahai..

    Reply
  • mamatisya posted on May 22, 2017 at 1:53 pm

    hebat skarang…bole thru online..depa dtg amik la kain kotor ye

    Reply
  • Ummi Hanie posted on May 22, 2017 at 3:28 pm

    dahsyat inovatif kedai dobi skrg ni… syabas

    Reply
  • sueizza posted on May 22, 2017 at 4:01 pm

    mudahkan sekarang semua di hujung jari,menyenangkan kalau yg tak upaya buat sendiri atau sakit.

    Reply
  • qaseh posted on May 22, 2017 at 4:27 pm

    Menarik tp rumah kite di luar kawasan huks

    Reply
  • Suria Amanda posted on May 22, 2017 at 6:44 pm

    Menarik ni..SA selalu hantar gosok je kat kedai dobi biasa…

    Reply
  • Ibu Zaid posted on May 23, 2017 at 10:32 am

    Siap ambil dari rumah dan hantar semula

    Memang tahap baru kemalasan ni

    Bolehlah ibu bekerja macam saya cuba

    Hihi

    Reply
  • Ibu Mifzal posted on May 24, 2017 at 11:12 am

    wah mudahnya…senang kerja mama kan..x yah pening2 pikir baju bertimbun..penat kan…

    Reply
  • Noriza Abdul Rahman posted on May 27, 2017 at 3:30 pm

    Wah, perkhidmatan dobi pun online sekarang ni ye

    Reply
  • dedauncomel.com posted on May 30, 2017 at 6:06 pm

    Memang best sekatang ni.. semuanya mudah dengan ada perkhidmatan online dari mama wosh.. terbaik

    Reply
  • Asyraf Asri posted on July 4, 2017 at 1:15 am

    Senang buat duit sekarang kan. Dobi then ada servis online plak.

    Untungnya Owner tu ..

    Reply
  • Leave a Reply