Terbang ke Ho Chi Minh City dengan pakej murah Traveloka

Sekarang dah bulan Julai, wah dah tiba masa untuk plan bercuti bersama family ni. Korang kalau plan nak bercuti apa keutamaan yang korang fikirkan? Nak shopping ke? Nak berehat ke atau makan angin sambil melihat keindahan pulau dan alam sekeliling, ataupun nak menikmati pelbagai makanan halal kat sana? Sudah pastilah kesemua soalan di atas kan hahaha. Hmm saya kalau cerita bab bercuti ni, saya teringin betul nak ke Ho Chi Minh City, Vietnam, mana lagi kalau bukan syurga membeli belah dan ianya juga terkenal dengan keindahan pulau dan tinggalan sejarahnya, dan juga pastilah nak cuba pelbagai pilihan menu makanan halal mereka.

Picture ehsan dari Google
Picture ehsan dari Google

Antara destinasi di Vietnam yang disebut-sebut dan yang selalu dikunjungi adalah Ho Chi Minh City. Semua pun lengkap, nak shopping, nak makan makanan halal yang pelbagai ataupun nak tengok tempat bersejarah. Ho Chi Minh syurga shopping yang mana terkenal dengan tekstil contohnya kain pasang cotton, baju siap, telekung, beg dan macam-macam lagi sampai rambang mata dibuatnya. Antara tempat yang anda boleh singgah di sini adalah Ben Thanh Market, Malaysian Street, Pasar Binh Tay, Saigon Plaza, dan Boneka Air Vietnam. Ish tk dapat saya bayangkan berjalan sambil cuci mata melihat pilihan kain yang ada. Boleh beli untuk diri sendiri atau buat meniaga bila balik ke Malaysia. Bolehla cover sikit duit kos perjalanan ye dak? 😉

Picture ehsan dari Google

 

PromoTraveloka

Kalau nak travel, saya pun macam korang juga. Semestinya saya akan buat senarai destinasi yang saya nak pergi, bajet perbelanjaan termasuk tambang, hotel dan makan bergantung kepada ahli rombongan cik kiah dan tempoh masa perjalanan. Weii mestilah pilih harga terbaik dan berbaloi kan supaya percutian kita benar-benar percutian yang merehatkan dan memuaskan hati dan poket.

BACA  Kempen amal bersama Ziana Zain & Antabax

Dengarnya Traveloka sedang menawarkan pakej pelancongan yang lebih hebat dari Matta Fair. Ha kalau dah ada pakej ni janganlah melepas pulak ya korang. Untuk pengetahuan korang, diskaun menarik ini hanya berlangsung selama 3 hari sahaja, yang mana ianya boleh mula ditempah bermula dari 28 Julai (Jumaat) – 30 Julai (Ahad), tetapi tarikh penerbangan adalah bila-bila masa sahaja. Anda akan menikmati promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app. Syarat-syaratnya mudah sahaja dan harga terakhir yang ditunjukkan di Applikasi Traveloka adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi, untuk pengetahuan andaTraveloka adalah applikasi yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download). Promosi ini adalah tertakluk kepada:-

  • Hanya penerbangan ke Ho Chi Minh city (Vietnam) melalui Applikasi Traveloka sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (Kod Kupon : SEAFLYHCM)
  • Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138.
  • Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (hotel): Boleh disahkan selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.

Kod kupon promosi ini adalah SEAFLYHCM

Jangan lupa untuk buat tempahan anda bermula dari 28 Julai (Jumaat) – 30 Julai (Ahad) ini, bolehla kita shopping dan bercuti sama-sama ke Ho Chi Minh, Vietnam!! Dengan Traveloka, impian percutian idaman anda akan terlaksana dengan mudahnya!!

  • Sila muat turun Aplikasi Traveloka sekarang untuk tawaran hebat ini

  • Untuk destinasi lain, sila layari laman web Traveloka

8 thoughts on “Terbang ke Ho Chi Minh City dengan pakej murah Traveloka”

  1. Saya dah pernah ke Ho Chi Minh City ni. Memang best lah. Seronok.. Saya memang suka, honestly. Ho Chi Minh sangat interesting. Sejarahnya, makanannya, sungainya, shoppingnya, baju, telekung, tudung especially. Complete holiday la saya kira.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: