Jom tukar gula kepada stevia SweetRoyale Halal

Kita adalah apa yang kita makan, betul kan? Sebut tentang makan, korang dah makan ke ni? Menu apa korang makan tu??? Sedapnya nak sikit!! Hahahaha apa pulak topik saya membebel hari ni? Apa lagi kalau bukan pasal diet.

Dalam setahun memang azam saya nak diet tu berkobar-kobar. Tapi bila nak mula diet memang time itulah juga dugaan mendatang. Misalnya kenduri kawin, farewell lah, anniversary lah, birthday si polah lah, ehh senang kata, memang sampai ke sudahlah asyik cheating je jawabnya.

Ha makan lagi, celebrate birthday sendiri,TQ kengkawan opismate

Ada orang tanya saya, kenapa saya sibuk sangat nak diet? Saya tengok aju ni ok je kurus. Banyak sebabnya noks, meh saya explain perlahan-lahan supaya faham ya.

Yang pertama untuk jaga kesihatan sebab dalam sejarah hidup saya, mak saya menghidap darah tinggi dan kencing manis. Jadi wajiblah menjaga pemakanan. Yang kedua, of course nak selim melim dan mudah nak menyarung baju-baju dengan selesa, dan aktif bergerak sini sana. Ini naik tangga tingkat 1 pun dah mengah, acaner tu?

Contoh lain paling sedih, bila pakai baju kurung, kain pulak ketat sampai sendat rasa kat perut, itu sebelum makan. Selepas makan lagi ketat siap kene tahan nafas taknak perut nampak berbonjol. Terseksa akak dik!!

Nak pakai korset saya tak selesa sebabnya bila pakai pergi kerja, asal balik rumah mesti gatal-gatal kat perut. Korang macam tu tak? Eh macamlah korang pakai korset kan? Hahahha mahap saya tanya soalan random je.

Jadi antara usaha saya sekarang adalah cuba mengawal pemakanan. Yang pertama, saya kurangkan minuman berGULA. Semua pun tahu yang mana kita sememangnya digalakkan minum air masak at least 2 liter sehari.

BACA  Beli belah di Lazada dan anda layak dapat wang tunai dari ShopBack

Cara saya senang, pagi makan roti, dan minum air suam. Tengahari makan nasi lauk dan sayur, dan air suam. Ha malam barulah minum air manis. Sekali je sehari minum air manis??, emm macam tak puas kan?

Stevia Sweetroyale halal, boleh dapatkan di farmasi Royalepharma, Lazada, 11street, Shopee
Kurangkan manis dalam makanan dan minuman ya

Tapi sekarang saya dah mula minum minuman manis 2 kali dalam sehari. Tapi manis bukan sebarang manis tapi pemanis berSTEVIA bukannya gula. Ha nampak tak permainan kat situ, kaedah dia mudah, kita bukan setakat kurangkan malahan kalau boleh jangan langsung minum minuman bergula. Maksudnya bertukar dari gula kepada pemanis stevia SweetRoyale.

7 sebab kenapa anda mesti memilih pemanis stevia SweetRoyale

  1. SweetRoyale ialah pemanis berasaskan stevia yang menggabungkan bahan-bahan terpilih untuk memberikan anda rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori.
  2. Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula.
  3. Diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci.
  4. Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit.
  5. Antara yang murah dan mampu milik dan mudah dibawa kemana-mana.
  6. Diperkenalkan dalam bentuk serbuk seperti gula, bukan cecair bagi mengatasi masalah kontaminasi.
  7. Disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017

Testimoni pengguna

Kalau sudah pasti kesahihan produk yang halal ini anda pun semestinya tidak akan ragu-ragu untuk mencubanya kan. Banyak testimoni yang positif selepas mereka menggunakan produk ini, antaranya ialah :-

Scha Alyahya

scha minum stevia
Scha pun minum stevia sweetroyale
Sharifah Sakinah pun dah cuba tau
Chaiyokkk

Mana nak dapatkan produk SweetRoyale ni? Mudah sangat sebab korang boleh dapatkannya secara online atau walk in ke Farmasi Royalepharma ataupun beli online di Lazada, Shopee ataupun 11Street. Harganya pula adalah RM 15.90 (Pembelian secara online tak termasuk postage), RM17.00 (pembelian di retail outlet- harga tertakluk kepada promosi)

BACA  Saya nak menang RM100,000 dari Yeo's

Ha tak susah pun nak dapatkan stevia ni, dan bolehla follow social media diorang untuk promosi terkini.

Website

www.royalepharma.com

Facebook

https://www.facebook.com/royalepharma

Instagram

https://www.instagram.com/royalepharma

 

blogger review stevia
Rahsia saya sweet dan maneh, amalkan pemanis stevia sweetroyale.

Last but not least, tuan blog yang manis selepas consume stevia SweetRoyale, kurangkan gula dalam makanan dan minuman tapi gantikannya dengan stevia ini ya. Barulah jadi manis melekat macam saya hahaha gitewww!! Perjalanan dietku masih jauh. Masa mengandung 74kg, selepas bersalin 67 kg, now 63kg, angan-angan saya nak berat ideal that is 57kg chaiyokkkk!!!!

7 thoughts on “Jom tukar gula kepada stevia SweetRoyale Halal”

  1. Stevia ni memang betul betul selamat di pakai ke?

    Sebab banyak je benda yang mula mula selamat

    sampailah kemudian hari jumpa sebaliknya

    Paling selamat bersederhana

    Semua benda jangan berlebihan dan melampaui batas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: