Blogging Minyak terapi bayi Narinar Flutherapy melegakan selsema dan batuk April 15, 2018

Spread the love

Musim selsema, batuk dan demam melanda lagi. Kalau seorang dah dijangkiti virus, yang lain akan menyusul bergilir-gilir. Saya dan suami pun bergilir bercuti kecemasan untuk menjaga anak-anak. Memang trauma, sebab anak saya jenis demam pakej dengan bengkak tonsil dan lepas tu mulalah susah nak makan dan minum, seminggu lepas tu nampak susut badan masing-masing.

narinar
Minyak terapi bayi Narinar

Yang kecil dah berumur setahun 2 bulan, yang ni sempoi jenis demam tapi selera makan berganda. Tapi yang abang umur 3 tahun ni bila dah demam tonsil, memang susah sangat nak bagi makan ubat, nanti muntah katanya. Alhamdulillah setelah cuba pelbagai cara, akhirnya saya sudah berjumpa penyelesaian untuk permasalahan selsema, batuk dan anak gelisah nak tidur. Memang serasi dengan anak-anak iaitu produk Minyak Terapi Bayi jenama Narinar.

Set minyak terapi baik untuk legakan selsema, ketidakselesaan perut dan tidur lena

Narinar adalah Terapi Selsema Bayi Pertama di Malaysia diperbuat dari 100% bahan semula jadi yang eksotik seperti ekstrak Buah zaitun dari Mediterranean, lemon, lavender, pudina dan gam Arabic dari Tunisia yang berfungsi untuk melegakan selsema secara alami. Ada 3 jenis minyak terapi bayi yang saya gunakan pada anak-anak iaitu Narinar Flutherapy, Narinar Tummy Therapy dan Narinar Sleep Therapy.

Anda boleh lihat sendiri bagaimana teknik urutan bayi dan pelajari cara urutan yang betul di sentuhanibu.com

Narinar Flutherapy

Minyak ini saya gunakan semasa anak saya selsema dan tidak selesa untuk bernafas. Saya sapukan setiap kali selepas mandi dan sebelum tidur. Lepas diorang bangun tidur, wangi je bau ;).

Narinar FT dititis di belakang badan bayi
  • Titiskan 2 hingga 4 Narinar FT di tapak kaki menggunakan teknik Vitaflex, dada dan belakang badan. Lakukan teknik urutan Vitaflex di tapak kaki memfokuskan pada point sinus dan paru-paru.
  • Ulang Setiap 15 hingga 30 minit untuk 2 jam. Selepas simptom berkurang, jarakkan kekerapan. NarinAr FT perlu disapu dengan kerap kerana ia diperbuat daripada pati tumbuhan yang mudah diserap oleh tubuh.
  • Lakukan teknikan tepukan untuk melonggarkan mukus.
  • Calit nipis dihidung jika tersumbat.
  • Lakukan urutan lembut di zon T wajah bayi.

Narirar Tummy Therapy

Ini pula saya gunakan semasa anak saya mengalami ketidakselesaan perut, hmm memang meragamlah kan, mujur ada Narinar Tummy Therapy.

Perut tak selesa? Mari ibu urutkan
  • Caranya adalah titiskan 2 hingga 4 Narinar TT di perut dan urut perlahan.
  • Jika anak sukar membuang buang air besar hanya titiskan 2 hingga 4 titisan di perut, urut lembut membulat mengikut arah jam.
  • Jika anak kerap buang air besar, hanya titis 2 hingga 4 dan urut lembut membulat mengikut arah lawan jam.

Narinar Sleep Therapy

Ok yang ini pula saya sapukan pada anak  jika diorang susah hendak tidur.

Tidur lena insha allah
  • Caranya titiskan 1 hingga 2 titis Narinar ST di tangan.
  • Sapukan dititik nadi pergelangan tangan dan belakang telinga.
  • Urut lembut dibahagian tengkuk.
  • Juga sapukan ditapak kaki. Urutan ni memang baik untuk tujuan kesihatan yang mana dengan sentuhan ianya merapatkan lagi hubungan anak dan ibu bapa.

Bau minyak terapi ini sangat menyegarkan dan wangi. Sesuai untuk tujuan terapi dan ianya tak panas. Sangat tenang dan selesa disapukan pada kulit badan. Sangat recommended untuk ibu bapa cuba dan rasakan sendiri keberkesanannya. Anak-anak saya semakin sihat dan nampaknya minyak terapi Narinar sangat serasi dengan kami.

Jangan risau kerana produk ini sememangnya mendapat kelulusan KKM dan selamat untuk digunakan. Untuk nak tahu harga produk ni korang boleh terus ke laman web Narinar dan sekarang ni sedang ada promosi pos percuma untuk pembelian ketiga-tiga jenis minyak terapi Narinar FT, TT dan ST dalam satu pakej, jadi jom dapatkannya sebelum promosi berakhir.

Dan khas buat pembaca blog ini, anda boleh menggunakan kod diskaun di bawah untuk mendapat diskaun 10% bagi setiap pembelian.

ajumohit10

Jom follow dan like untuk maklumat lanjut dan promosi terkini.

Website : www.narinar.com
Facebook : Narinar Malaysia – Terapi Bayi
Instagram : Narinar Malaysia


Spread the love

Tags : , , , , , , ,

10 Comments

  • Mama Hakim posted on April 15, 2018 at 5:42 pm

    Bukan main besar iklan kat homepage aju sekarang ya. Keliru mana satu post dan iklan
    Mama Hakim recently posted..Ubat Kencing Manis Terbaik? Sedapnya! Ini 11 Makanan Untuk Kawal GulaMy Profile

    Reply
  • Scha Nazri posted on April 15, 2018 at 10:04 pm

    Bagusnya minyak ni. Sangat berguna untuk ada anak kecil. hehe

    Reply
  • Azmi Abdul Rahman posted on April 17, 2018 at 4:00 pm

    Bukan main takut lagi anak puan nak di sapu awal awal tu ya.
    Azmi Abdul Rahman recently posted..Taman Botani Shah Alam Bukit Cerakah? Wah Nyamannya! Tempat Menarik Di Selangor 2018My Profile

    Reply
  • Mazni Azmi posted on April 18, 2018 at 2:15 pm

    aroma terapi bagus untuk anak anak dan seisi keluarga. Patut cuba
    Mazni Azmi recently posted..Skincare Routine Malaysia? Ini Cara Untuk Kulit Cantik Putih Gebu Seperti Wanita Korea!My Profile

    Reply
  • Khairul Zamri posted on April 18, 2018 at 10:55 pm

    Saya dah cuba minyak terapi narinar ini, alhamdulillah berkesan sangat berbaloi
    Khairul Zamri recently posted..6 Sebab Utama Anda Perlukan Agen Kapal LayarMy Profile

    Reply
  • Farizah Hamid posted on April 20, 2018 at 1:44 pm

    Macam best pula terapi narinar ni. Kena stalk narinar fb la lepas ni. Kot2 terus berminat nak beli untuk anak..hehe
    Farizah Hamid recently posted..Sarapan Mudah, Cepat Dan Kenyang Untuk Anak Ke SekolahMy Profile

    Reply
    • marliana Hamzah posted on May 2, 2018 at 3:34 pm

      Kalau berminat nak tahu lebih detail boleh whatsapp saya di link bawah. Saya mama mar stokist Narinar.

      Mama Mar : 017-6641119

      http://narinarjb.wasap.my

      Reply
  • Noriza Rahman posted on April 20, 2018 at 3:39 pm

    Alhamdulillah,kalau guna minyak terapi ni, makin kurang bergantung pada ubat kan Aju?
    Noriza Rahman recently posted..Kenapa Teh Pahit ni Best Sangat!My Profile

    Reply
  • Ibu Zaid posted on April 21, 2018 at 6:26 pm

    Bagus betul ada produk terapi semulajadi ni untuk kegunaan anak anak
    Ibu Zaid recently posted..Tempat menarik di Selangor Waktu Malam & Siang? Wow, Cantiknya 20 Lokasi Ini!My Profile

    Reply
  • nasa azman posted on April 24, 2018 at 6:47 pm

    Bagus ada produk yang sesuai untuk anak kecil. Anak saya pun kerap demam musim hujan
    nasa azman recently posted..Mengapa Harga Rumah Yang Berbeza Walaupun Saiz Dan Bentuknya Sama?My Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge