January 20, 2021

Minyak terapi bayi Narinar Flutherapy melegakan selsema dan batuk

Musim selsema, batuk dan demam melanda lagi. Kalau seorang dah dijangkiti virus, yang lain akan menyusul bergilir-gilir. Saya dan suami pun bergilir bercuti kecemasan untuk menjaga anak-anak. Memang trauma, sebab anak saya jenis demam pakej dengan bengkak tonsil dan lepas tu mulalah susah nak makan dan minum, seminggu lepas tu nampak susut badan masing-masing.

narinar
Minyak terapi bayi Narinar

Yang kecil dah berumur setahun 2 bulan, yang ni sempoi jenis demam tapi selera makan berganda. Tapi yang abang umur 3 tahun ni bila dah demam tonsil, memang susah sangat nak bagi makan ubat, nanti muntah katanya. Alhamdulillah setelah cuba pelbagai cara, akhirnya saya sudah berjumpa penyelesaian untuk permasalahan selsema, batuk dan anak gelisah nak tidur. Memang serasi dengan anak-anak iaitu produk Minyak Terapi Bayi jenama Narinar.

Set minyak terapi baik untuk legakan selsema, ketidakselesaan perut dan tidur lena

Narinar adalah Terapi Selsema Bayi Pertama di Malaysia diperbuat dari 100% bahan semula jadi yang eksotik seperti ekstrak Buah zaitun dari Mediterranean, lemon, lavender, pudina dan gam Arabic dari Tunisia yang berfungsi untuk melegakan selsema secara alami. Ada 3 jenis minyak terapi bayi yang saya gunakan pada anak-anak iaitu Narinar Flutherapy, Narinar Tummy Therapy dan Narinar Sleep Therapy.

Anda boleh lihat sendiri bagaimana teknik urutan bayi dan pelajari cara urutan yang betul di sentuhanibu.com

Narinar Flutherapy

Minyak ini saya gunakan semasa anak saya selsema dan tidak selesa untuk bernafas. Saya sapukan setiap kali selepas mandi dan sebelum tidur. Lepas diorang bangun tidur, wangi je bau ;).

Narinar FT dititis di belakang badan bayi
  • Titiskan 2 hingga 4 Narinar FT di tapak kaki menggunakan teknik Vitaflex, dada dan belakang badan. Lakukan teknik urutan Vitaflex di tapak kaki memfokuskan pada point sinus dan paru-paru.
  • Ulang Setiap 15 hingga 30 minit untuk 2 jam. Selepas simptom berkurang, jarakkan kekerapan. NarinAr FT perlu disapu dengan kerap kerana ia diperbuat daripada pati tumbuhan yang mudah diserap oleh tubuh.
  • Lakukan teknikan tepukan untuk melonggarkan mukus.
  • Calit nipis dihidung jika tersumbat.
  • Lakukan urutan lembut di zon T wajah bayi.

Narirar Tummy Therapy

Ini pula saya gunakan semasa anak saya mengalami ketidakselesaan perut, hmm memang meragamlah kan, mujur ada Narinar Tummy Therapy.

Perut tak selesa? Mari ibu urutkan
  • Caranya adalah titiskan 2 hingga 4 Narinar TT di perut dan urut perlahan.
  • Jika anak sukar membuang buang air besar hanya titiskan 2 hingga 4 titisan di perut, urut lembut membulat mengikut arah jam.
  • Jika anak kerap buang air besar, hanya titis 2 hingga 4 dan urut lembut membulat mengikut arah lawan jam.

Narinar Sleep Therapy

Ok yang ini pula saya sapukan pada anak  jika diorang susah hendak tidur.

Tidur lena insha allah
  • Caranya titiskan 1 hingga 2 titis Narinar ST di tangan.
  • Sapukan dititik nadi pergelangan tangan dan belakang telinga.
  • Urut lembut dibahagian tengkuk.
  • Juga sapukan ditapak kaki. Urutan ni memang baik untuk tujuan kesihatan yang mana dengan sentuhan ianya merapatkan lagi hubungan anak dan ibu bapa.

Bau minyak terapi ini sangat menyegarkan dan wangi. Sesuai untuk tujuan terapi dan ianya tak panas. Sangat tenang dan selesa disapukan pada kulit badan. Sangat recommended untuk ibu bapa cuba dan rasakan sendiri keberkesanannya. Anak-anak saya semakin sihat dan nampaknya minyak terapi Narinar sangat serasi dengan kami.

Jangan risau kerana produk ini sememangnya mendapat kelulusan KKM dan selamat untuk digunakan. Untuk nak tahu harga produk ni korang boleh terus ke laman web Narinar dan sekarang ni sedang ada promosi pos percuma untuk pembelian ketiga-tiga jenis minyak terapi Narinar FT, TT dan ST dalam satu pakej, jadi jom dapatkannya sebelum promosi berakhir.

Dan khas buat pembaca blog ini, anda boleh menggunakan kod diskaun di bawah untuk mendapat diskaun 10% bagi setiap pembelian.

ajumohit10

Jom follow dan like untuk maklumat lanjut dan promosi terkini.

Website : www.narinar.com
Facebook : Narinar Malaysia – Terapi Bayi
Instagram : Narinar Malaysia

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

10 thoughts on “Minyak terapi bayi Narinar Flutherapy melegakan selsema dan batuk

  1. Macam best pula terapi narinar ni. Kena stalk narinar fb la lepas ni. Kot2 terus berminat nak beli untuk anak..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: