Parenting Asmak Baby Care set penjagaan harian 5 dalam satu February 18, 2019

Spread the love

Ramai yang bertanya saya, produk jenama apa yang saya guna untuk penjagaan anak-anak saya? Jawab saya Asmak Baby Care, yang mana set lengkap 5 dalam 1 dari penjagaan rambut hingga hujung kaki. Set macam ni memang senang kerja, sebab saya dah tak perlu susah-susah nak beli asing-asing. Semuanya yang kita nak tu ada dalam set ni.

asmak baby care
Set lengkap Asmak Baby Care, boleh juga dijadikan hadiah untuk kawan, keluarga dan mereka yang bakal menimang cahayamata

Sebenarnya jenama Asmak ni dah wujud sejak tahun 2016 di Malaysia. Dikenali dengan produk pemakanan, penjagaan diri hinggalah penjagaan bayi. Saya juga dah ada satu set dan gunakan set lengkap Asmak Baby Care ni pada Ammar. Dan memang serasi dan tiada kesan yang merengsakan.

Apa yang saya nak highlight pada ibu-ibu adalah, set penjagaan Asmak Baby Care ni diformulasikan daripada bahan semulajadi. Antaranya ialah minyak aprikot, minyak kayu putih, minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan argan oil. Jadi ibu ayah tak perlu risau untuk gunakan produk Asmak pada anak-anak ya.

Asmak Baby Care
Set Asmak Baby Care, 5 dalam 1, memang sesuai untuk digunakan seisi keluarga. Baunya wangi, serasi dengan anak2 saya.

Biasalah kulit bayi dan kanak-kanak yang sensitif akan menyebabkan badan jadi gatal atau naik ruam kalau kita gunakan produk yang tidak sesuai dengan mereka. Dan nampaknya produk ni memang serasi dengan anak saya. Sebab apa serasi? Sebab produk Asmak ini memang menggunakan bahan dari ekstrak semulajadi dan extra soft.

Senang cerita ianya bebas bahan kimia, tanpa SLS dan tiada paraben. Selalunya kalau kita nak beli produk baby ni, pertama sekali mesti nak belek botol dan dan bungkusan tu sebab nak tahu apa bahan yang digunakan kan? Ha macam tu jugalah saya buat semasa nak gunakan produk Asmak ni, dan sebab tu saya gunakan pada anak-anak tanpa ragu-ragu.

asmak baby care syampu
Asmak Baby Shampoo, wangi baunya. Segar bila disapukan dibadan Ammar. Yang penting mata anak pun tak pedih.

Asmak Baby Wash.

Asmak baby wash 2 in 1 ni, memang memudahkan kerja ibu ayah mandikan bayi. Sebab apa? Sebab ianya adalah gabungan syampu kepala dan sabun badan. Bau dia ya ampun, wangi sangat!! Yang bestnya bahan yang digunakan bebas kimia dan membantu atasi masalah rambut dan kulit kepala.

Selepas gunakan Asmak baby wash ni pada Ammar, rambutnya lebih  lembut dan halus. Dan yang bestnya ia juga mengandungi ekstrak minyak kayu putih dan membantu anak-anak yang ada masalah kutu rambut.

Asmak Baby Lotion.

losen baby asmak
Losen Asmak ni berbau mint. Bila disapu di badan rasa segar je. Memang sesuai disapu selepas anak-anak mandi. Rasa lembap dan tak mengeringkan.

Selepas mandi saya juga sapukan losen pada Ammar. Suka sangat dia kene urutan selepas mandi. Losen ni bertindak melembabkan dan menjaga kulit bayi untuk kekal sihat dan halus. Saya suka bagi Ammar guna time dia lepas mandi, untuk bantu kulit jadi lembab lama. So dah takde dah masalah kulit kering bahagian lengan dan perut kalau berpeluh.

Asmak Baby Essential Oil.

essential oil asmak
Best sangat essential oil ni. Memang menyegarkan, berbau harum. Dan korang boleh gunakan kat diffuser. Sure harum seluruh rumah.

Saya juga sapukan  Baby Essential oil pada Ammar. Minyak ini menenangkan dan membantu Ammar untuk tidur lebih lena. Terutama kalau Ammar selsema dan batuk.

Cara nak guna sangat mudah, titiskan beberapa titik minyak pada tapak tangan si ibu, dan urutkan di dada, belakang badan dan tapak kaki anak. Dan Essential Oil juga boleh digunakan untuk ibu menyusu yang alami masalah kurang susu.

Asmak Baby Powder

bedas asmak
Bedak asmak, tepek-tepek kat badan. Alhamdulillah tiada rashes dan ruam.

Ha ni selepas dah pakaikan losen dan essential oil, saya tepekkan pula bedak Asmak. Bedak ni ada kandungan lavender essential oil yang boleh membantu mengurangkan kegatalan pada kulit. Kita kan memang suka anak sentiasa wangi dan nak cium selalu. Hmm sapukan bedak ni, sure memang bau segar pada Ammar sepanjang masa.

Asmak Sevenis Hair Oil.

sevenis hair oil asmak
Selepas syampu, boleh sapukan minyak sevenis ni. Lembut dan rambut rapi tersisir :).

Saya adalah sejenis yang suka merapikan rambut anak dengan minyak. Gabungan 7 jenis minyak di dalam minyak Asmak ni dapat membantu melembut, melebat, menguatkan rambut dan ianya berbau wangi. Emm memang suka sangat dengan minyak ni.

Lepas pakai syampu Asmak, wajib sapukan pula minyak rambut Asmak ni pula. Siapa yang tak suka cium anak kan, dengan bau masyamnya, tambah pula bau minyak rambut Asmak, berkali-kali tak jemu menciumnya.

asmak baby care
Set yang ibu wajib beli dan simpan untuk kegunaan seisi keluarga. Sure tak menyesal dan berbaloi untuk kegunaan harian.

Kalau tanya saya, memang saya syorkan ibu ayah wajib ada set Asmak Baby Care ni di rumah. Bukan anak-anak je boleh guna, tapi ibu ayah malahan seluruh ahli keluarga boleh gunakan set Asmak Baby Care. Boleh dipakai untuk kegunaan harian mahupun untuk travel. Masuk je dalam handbag atau bag bayi, mudah kerja 😉.

Kalau nak jadikan cenderahati untuk kawan, sedara mara pun boleh. Harapnya ibu ayah bolehlah dapatkan produk ni untuk anak-anak anda. Nak tahu lebih lanjut tentang Asmak Baby Care, boleh terus klik link di bawah:-

Website : https://asmakbabycare.com

Facebook : https://www.facebook.com/AsmakBabyCare/

IG : Asmak.Babycare

Whatsapp : 0199708897


Spread the love

Tags : , , , , ,

16 Comments

  • JMR posted on February 23, 2019 at 1:20 pm

    Pernah dengar jenama Asmak ni. Ramai gak blogger buat review. Tapi yg ni 1st tahu Asmak ada macam-macam produk utk kegunaan baby. Kena try nanti ni

    Reply
  • Wawa Ashihara posted on February 24, 2019 at 6:12 am

    Asmak baby care ni best juga kan.. Kita pon ada gunakan set ni…mmg bau dy sedap nyaman je.. Baby pon rasa syok je bile guna

    Reply
  • Syamimi posted on February 24, 2019 at 8:40 am

    Asmak baby care? Waaa.. Dah keluar produk yang sesuai tuk anak anak ye.
    Best la macam ni. Mudah dah nak cari keperluan untuk anak.
    Dulu ada minyak angin tu kan..

    Reply
  • Rawlins GLAM posted on February 24, 2019 at 9:59 am

    Seeloknya barangan penjagaan baby nie memang kena lembut dan sesuai untuk kulit bayi dan kanak-kanak yang masih bersih kan. I am sure that Asmak is the same too.

    Reply
  • azian khalil posted on February 24, 2019 at 10:32 am

    produk bumiputera gayanya…boleh la cari nnt

    Reply
  • murniwati awang posted on February 24, 2019 at 10:34 am

    Wah best set lengkap macam ni..tak payah nak tukar2 brand..sekali sekala support produk bumiputera apa salahnya

    Reply
  • murniwati awang posted on February 24, 2019 at 10:38 am

    best bila ada set lengkap dalam satu jenama. senang tak payah nak cari2 yang lain. sambil support produk keluaran bumiputera.

    Reply
  • Zharif Azis posted on February 24, 2019 at 11:13 am

    Wahhhh bagus lah set baby nie. Lengkap semuanya dalam satu kotak. Tak perlu runsing2 nk beli satu persatu. Newly parents boleh beli nie. Senang. Boleh jadikan gift jugak nie.

    Reply
  • Ayu Rafikah posted on February 24, 2019 at 11:27 am

    First time dengar brand ni. Not bad bila tengok hasilnya. Suka tengok sbb datang dlm set. Senang nak jadikan gift kat orang

    Reply
  • Saidila Rahman posted on February 24, 2019 at 1:46 pm

    menarik set Asmak ni , antara jenama yang boleh dipercayai…dan memang cadangan yang bagus untuk jadikan ianya sebagai gift …sevenis hair oil tu pun saya guna, rasa tenang sebab bau dia tu wangi …taklah risau kepala bau busuk walaupun pakai tudung seharian

    Reply
  • Sunshine Kelly posted on February 24, 2019 at 5:29 pm

    Wah memang complete lah set ini untuk baby you. I like baby shower and baby powder also. Because baby products are more gentle then those for adults.
    Sunshine Kelly recently posted..OOTD: Stylish x Elegant Work Wear from Air Space TaiwanMy Profile

    Reply
  • Hanny Abdullah posted on February 24, 2019 at 11:55 pm

    Bagus ada set macam ni, senang tak payah nak beli satu-satu, selalunya kalau beli satu-satu ni sure ada yang terlupa nak beli. Satu lagi boleh jugak dijadikan sebagai hadiah harijadi anak2 kecil atau yang baru menyambut kehadiran baby baru

    Reply
  • mawardiyunus posted on February 25, 2019 at 6:42 pm

    Wah ingatkan untuk baby je. rupanya boleh guna seisi keluarga ya. mesti best sangat bau dia kan. Senang kalau product keluar satu set macam ni. nak shopping mudah. hehe

    Reply
  • Ibu Zaid posted on February 26, 2019 at 1:21 pm

    Sama ke pengeluar minyak asma yang bagus untuk selesema dan batuk lelah tu dengan produk ni. nama dah dekat dekat.
    Ibu Zaid recently posted..4 Susu anlene Malaysia! Susu formula untuk tulang yg mana paling bagus?My Profile

    Reply
  • TENGKUBUTANG posted on February 28, 2019 at 1:35 pm

    wah.. produk baru ke ni? macam ter minat pulak tengok.. siap ada set penjagaan 5 dalam 1 pulak tu.. beli satu set ni dah cukup semua produk untuk harian kan..

    Reply
  • ema posted on March 6, 2019 at 5:11 pm

    memang best produk dari Asmak..dulu mama makan ubat resdung Asmak..menjadi.

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge