Blogging Lelong besar-besaran di Jakel sempena Hari Raya Aidilfitri 2019 May 9, 2019

Spread the love

Korang dah siap shopping baju raya? Kalau belum jomlah ke Jakel cuci mata sambil cuci poket 😆. Kenapa korang perlu ke Jakel? Sebab ada lelong besar-besaran di Jakel sempena Hari Raya Aidilfitri 2019.

Kira kalau korang shopping kat Jakel ni, semua baju pun ada. Baju si ibu, si ayah, si anak dan langsir rumah. Memang one stop centre. Sekali datang dah siap shopping semua benda. Settle!!!

Koleksi Baju Melayu Aaron Aziz

koleksi baju melayu aaron aziz jakel

Tahun ni Duta Raya Jakel sama-sama turun padang mempromosikan koleksi raya Jakel 2019. Dapatlah kita bertentang mata dengan Aaron Ajiz wak 😂. Saya tengok koleksi Baju Melayu Aaron Aziz kali ni banyak sangat pilihan warna dengan beberapa jenis fabrik. Memang kemas dan nampak terletak je di badan.

Koleksi Baju Melayu Nabil Ahmad

Koleksi Baju Melayu Nabil Ahmad pun tak kurang cantiknya. Yang bestnya ada zip wuduk di pergelangan lengan dan zip badan bajunya (bahagian pesak). Nampak moden sebab ianya berpotongan slim fit. Kalau rasa perut dah buncit masa beraya, bolehla buka zip tu, haha gurau je.

Koleksi Baju Melayu Awal Ashaari

baju melayu awal ashaari

Kalau tengok Baju Melayu Awal Ashaari pulak, ia lebih fokus kepada potongan, warna dan kualiti fabrik. Dan yang bestnya semua koleksi Jakel ni dicipta oleh pereka  in house diorang sendiri. So memang tak jumpa kat tempat lainlah ceritanya.

Koleksi Baju Melayu Hairul Azreen

baju melayu hairul azreen di jakel

Baju Melayu Hairul Azreen pun ada tau. Yang pastinya jahitannya diperkemaskan dengan jahitan di tangan dan di kolar baju. Baju melayu ni pun ada  pilihan potongan teluk belanga atau pun leher bulat.

Baju Melayu dijual serendah RM99, dan paling best PERCUMA samping dan butang baju melayu. Mana nak dapat Pah??? Kau cari butang baju melayu suamimu, kat Jakel ada pakej bak hang 😂.

Koleksi Baju Melayu Abam Bocey

Dan yang pasti, siapa yang nak cari baju melayu plus size? Kat Jakel ada!! Dutanya si Abam Bocey lah. Kemahin hensem, smart bergaya dengan baju melayu si Abam ni.

Kalau rasa nak buat kelainan, bolehla dapatkan kurta. Korang boleh pilih sama ada kurta koleksi Awal Ashaari, Hairul Azreen, Aaron Aziz ataupun Nabil Ahmad. Selain boleh pakai raya, bolehlah dipakai untuk ke surau atau masjid.

Koleksi Baju Kurung Ayda Jebat, Scha Alyahya dan Hanis Zalikha

Baju kurung kali ni serius cantik-cantik. Koleksi Scha Alyahya, Ayda Jebat dan Hanis Zalikha. Memang rambang mata menengoknya.

Sesuai sangat untuk korang gayakan di pagi Hari Raya, bawa ke pejabat, kenduri kendara. Kekdah di , baju ni sesuai untuk apa jua occasion. Curlastt Jah!!! Cakap je nak baju macamana, bercorak, plain, warna pastel, bersulam.

Koleksi Baju Kurung Lara Alana dan Baju Melayu Yusof Iskandar

baju kurung lara alana

Selain baju dewasa, koleksi kanak-kanak dari koleksi Lara Alana dan Yusof Iskandar pun menjadi kesukaan ramai. Dah ada baju untuk ibu, ayah, anak hmm sedondonlah beraya. Tak payah nak pergi lain-lain tempat, semuanya bawah satu bumbung. Sebab itulah dapat pengiktirafan “The Largest Textile Mall in The World”.

Ingat Kain, Ingat Jakel. Datanglah ke Jakel sekarang, memang tak rugi. Jakel ni dah berpengalaman 32 tahun dalam bidang tekstil. Memang dah tahu permintaan pasaran dan kehendak korang.

Ada berita gembira!! Untuk korang yang kaki shopping online, termasuk saya ni 😆. Boleh juga layari www.jakelstore.my. Yang paling ditunggu-tunggu adalah lelongan besar-besaran sehingga malam raya. Happy hour tu usah kata, memang sangat dinanti-nanti. Memang harga jimat dan murah.

So dah tau nak pilih baju yang mana? Pilihan saiz usah risau, dari saiz XXS sehingga 7XL. Tunggu apa lagi?? Jomlah ke Jakel.

Website Jakel

Facebook Jakel

Instagram Jakel


Spread the love

Tags : , , , ,

23 Comments

  • azian khalil posted on May 10, 2019 at 9:16 am

    aku dah beli dah kat jakel sebelum puasa hari tu…Beli awal2 senang sikit nak cari saiz

    Reply
  • ciklilyputih posted on May 10, 2019 at 11:26 am

    kak lily suka koleksi dari scha alyahya tuh. cantik design dan sejuk je materialnya. harga pun berpatutan. nak -nak raya ni mestilah kena berjimat jugak kan.

    Reply
  • faries posted on May 10, 2019 at 11:33 am

    Cantiknya pilihan2 baju jakel ni. Tahun ni nampak mcam lagi wow. Tak sabar rasa nk shopping. Harap bnyk promosi ni. huhuhu

    Reply
  • Racheal Loh posted on May 10, 2019 at 1:43 pm

    Been hearing Jakel since last year and makes me realized so fast another year raya d.. they really have the most crazy promotion so far and many of my friends went to buy there too!

    Reply
  • Zharif Azis posted on May 10, 2019 at 2:18 pm

    tiap tahun memang ternanti-nanti jualan raya jakel. yelahh, jakel selalu keluarkan koleksi2 baju raya yang cantik2 dan terkini designya. nanti nak beli time happy hour tu. harga menjunam2 murahnya.

    Reply
  • Qeela posted on May 10, 2019 at 4:31 pm

    waa bagusnya Jakel pon dh ada yg boleh online shopping je kat sana kan, senang sikit tak perlu nk bersesak2 nnt haha. Minat pulak tgk collection Lara Alana tu unt my daughter, nnt boleh usha2 lagilah semua collection yg ada tu. Harga pon murah2 jugak kan tgh promosi ni.

    Reply
  • Mahamahu posted on May 10, 2019 at 10:13 pm

    Bestnya dapat baju raya baru heheheheh kita memang setiap tahun akan pakai baju dari Jakel wakakakak tahun ni best ada saiz besar dari 4XL hingga 7XL tu…

    Reply
  • Lia Hasty posted on May 10, 2019 at 11:54 pm

    Suka tengok baju wanita yang duta Ayda Jebat dengan Scha Alyahya pakai sebab warna & corak dia cantik sangat. kita takde baju raya lagi ni. nak cari nak sedondon dengan family.

    Reply
  • farhana jafri posted on May 10, 2019 at 11:55 pm

    Bagusnya Jakel ambil Abam Bocey jadi duta plus size, makin bertambah lah customer Jakel tahun ni. Tahun depan boleh ambil duta perempuan plus size pulak

    Reply
  • Sabrijati posted on May 11, 2019 at 5:53 am

    Setiap tahun memang akan beli baju raya dekat Jakel. Sangat berpuas hati dengan kualiti material yang digunakan dan harganya juga sangat berpatutan. Memang berbaloi-baloi.

    Reply
  • Nadia johari posted on May 11, 2019 at 5:54 am

    Cantik baju kuring scha alyahya.. Tetob rasa nak beli pualk padahal dh ade baju raya ni.. Hahaha.. Design jakel ni memg menawan hati betul.. Setiap tahun ade je design baru dia ye.. Sebb tu jakel dikenli

    Reply
  • Fadzi Razak posted on May 11, 2019 at 6:15 am

    Baju baju jakel memang cantik pun. Nak nak lagi baju untuk orang perempuan. Berkenan juga nak beli ni tapi nak ke sana tu yang macam malas sikit huhuhu

    Reply
  • Julia Mahir posted on May 11, 2019 at 7:52 am

    Ni kalau pegi Jakel kat jalan TAR tu konfem penuh memanjang. Ye la semua pun berkenan nak shoping baju raya utk satu family kat Jakel kan.

    Reply
  • Bonde Zaidalifah posted on May 11, 2019 at 10:02 am

    Ala tak sabarnya nak pergishopping raya nanti… tengah tunggu gren ight dari suami On tak On ni… terima kasih info jakel ni best ….

    Reply
  • budak bandung laici posted on May 11, 2019 at 10:13 am

    eh dah start promosi raya kat jakel. fuh kena pergi cepat ni tambah lagi kan dekat raya mesti lagi ramai orang datang gedung jakel. kalu tahun lepas warna hijau, 2019 ni warna apa pulak jadi trend ye. lepas berbuka nanti kena singgah jakel la kejap beli baju melayu sepasang.

    Reply
  • mawardiyunus posted on May 11, 2019 at 10:06 pm

    tiap-tiap tahun tak pernah tak meriah Jakel ni. sampaikan setiap kali raya je mesti orang ingat jakel je. bagus betul marketing diorang

    Reply
  • Hanny Abdullah posted on May 13, 2019 at 1:49 am

    Sis ni memang susah sikit nak cari baju ready made ni, maklum aiz badan comel gitu..hehehe. Nampak gaya kena le ke Jakel ya sebab diorg ada baju yang bersaiz besar. Nanti nak pergi survey lagi lah, tak pun nanti nak tengok2 online, mana tahu terminat pulak

    Reply
  • Hans posted on May 13, 2019 at 5:41 am

    wahhhh
    kali ini nampak baju raya Jakel untuk tahun 2019 lebih menarik dan lawa lah
    haihh…ini yang rasa nak kena pergi beli lepas nih
    pilihan warna dia pun cantik

    Reply
  • Hans Hanis posted on May 13, 2019 at 5:42 am

    wahhhh
    kali ini nampak baju raya Jakel untuk tahun 2019 lebih menarik dan lawa lah
    haihh…ini yang rasa nak kena pergi beli lepas nih
    pilihan warna dia pun cantik
    nanti nak terjah JAKEL lah

    Reply
  • Rawlins GLAM posted on May 13, 2019 at 10:15 am

    Kat Jakel ini paling senang nak cari baju sedondon sekeluarga kan. Dah la harga dia memang menawan. Tambah2 kalau pergi time lelongan, memang boleh borong sampai raya keenam kan.

    Reply
  • Nina Mirza posted on May 13, 2019 at 12:15 pm

    Tu ari Nina pi Jakel Shah Alam ,
    Ya Ampun… Ramainya orang. Havoc!
    Patutlaaa ramai, design cantik dan kualiti material kat Jakel memang bagus .
    Harga pun berpatutan. Tak lama lagi ada ONLINE bagus sangat. Memudahkan pelanggan beli. Terbaik laaa

    Reply
  • Sunshine Kelly posted on May 13, 2019 at 3:08 pm

    Memang setiap tahun nak pergi sana cari baju raya. Banyak pilihan design, warna and also style plus their materials are very comfortable and quality.
    Sunshine Kelly recently posted..McDonald’s Ramadan Menu: Nasi McD, Chicken Foldover & MoreMy Profile

    Reply
  • Siti Rabiah binti Adnan posted on May 14, 2019 at 1:53 am

    ye wakkkkkkkkk.. kite pun terjebak dengan demam Jakel nih.. hee~
    Siti Rabiah binti Adnan recently posted..BERGAYA DI HARI RAYA DENGAN KOLEKSI BAJU RAYA 2019 JAKELMy Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge