Umum Borong face sheet mask murah kat SASA October 15, 2019

Spread the love

face sheet mask murah

Ni cerita Jumaat lepas during lunch hour yang panjang. So kita pergi ICity Mall dengan officemate makan 4fingers. Mood pun terlebih happy sebab besoknya dah cuti weekend kan. Then terbeli plak face mask sheet murah kat Sasa.

Cerita awalnya, lepas je makan dan chit chat kat 4fingers kitorang singgah Watsons. Kat watson tu dah usha-usha face sheet mask. Sebab memang tak pernah pun pakai sebelum ni.

Kan sekarang dah jadi trend pakai mask.  Rasa sejuk, best dan nak tidur je bila tepek kat muka. Sejak dah ada kerajinan nak jaga muka ni, memacamlah nak buat. Umur pun nak masuk 40an, haruslah uols!!!

face sheet mask

Packaging sheet mask pulak cantik-cantik dengan kaler warna warni. Bagus betul marketing diorang nak suruh orang beli. Tapi mampu tengok jela sebab harga sekeping tu dalam RM6.90 etc. kakakaka.

Dah tu takkan nak beli 1 je kan, mestilah nak beli 5 keping at least 😅.Hahaha kemahin tamak betul nak beli banyak. Ha kiralah kalau satu RM6.90, 5 keping dah berapa kan? Lepas tu off niat nak beli, then ktorang pergi cuci mata kat Padini, lepas tu ke Sofearose then ke Calaqisya.

Beli apa? Kat butik tu tak beli apapun, sebab macam baju kita dah banyak je. Tapi terbeli pulak seluar anak kat kedai baby depan butik tu hahaha. Apa kekdah menyopping ni kan.

Masuk kedai baju untuk mak-mak tapi beli baju anak. Itu normal, sebab bila dah jadi mak, automatik priority pada diorang plak. Hahaha. Sabor jela.

Ok fine. Then oklah dah beli seluar anak so kita pun siaplah nak balik. Then officemate singgah Sasa sebab biasalah nak cuci mata. Masuk je Sasa, nampak diorang kerumun face sheet mask, murah katanya.

Cute kan packaging ni, sebab tu terus tarik tangan kita untuk beli
ha yang ni yang ada collagen tu

Tengok tag harga, beli 10 keping, RM23. Owh sekeping RM2.30, compare ngan watson tadi. Memanglah jauh lebih murah kat sini. Hohoho syukurlah tak terbeli kat watson tadi.

Dah tu tak tengok kiri kanan dah. Yang nampak face sheet mask murah tu je 😂. Saya pilih yang aloevera, timun lepas tu yang ada collagen. Sesedap rasa je pilih. Pastu siap amik yang packaging cantik, ok pilih yang tu. Macam-macam essence sheet mask yang hado.

Pastu that salesgirl datang then advice ktorang amik jenis yang mana. Baguslah salesgirl tu datang sebab memasing dah rambang mata  nak cukupkan 10 keping 😅. Lepas tu bila dah dapat panduan dari salesgirl tu barulah tau nak pilih yang mana.

aloevera essence mask
Aloe essence mask
face sheet mask murah
white essence mask
face sheet mask murah
vitamin essence mask

Tanya kat salesgirl tu berapa kerap elok pakai sheet mask ni?. Katanya seminggu 3 atau 4 kali. Make sure basuh muka bersih-bersih dan tampal kat muka dalam 20 ke 30 minit. Korang pun boleh baca kat packaging tu ada arahan dia.

Lepas dah cukup masa, tanggalkan dan urut urut muka perlahan dap dap. Jangan bilas muka ok! Nanti hilanglah essence kat muka kita tadi.

Setiap sheet mask ni ada function dia. So kene tahu jenis kulit untuk kesan yang terbaik

Masa kat kat kauter bayaran, that salesgirl siap susunkan sheet mask mana yang patut pakai dulu. Kulit muka saya ni jenis combination. Then dia pun aturkan sheet mask tu. So dah senanglah sebab dah tau sheet mana kita kena pakai dulu.

Koyak plastik, intai sheet mask di dalam 🙂
Cengginilah rupa sheet mask ni

Ok weekend kali ni kita relax and chill kat rumah sambil pakai mask. Rewards untuk diri sendiri. Setelah menatap wajah laptop hari-hari di ofis. Dengan harapan lepas bangun tidur,  muka kita macam Anzalna..

Daaaa…


Spread the love

Tags : , ,

22 Comments

  • Fas posted on October 15, 2019 at 10:55 am

    Sasa memang kedai yang sesuai untyk cari produk kecantikan… face mask pun sekarang ada pelbagai jenama boleh pilih di Sasa.

    Reply
  • ciklilyputih posted on October 15, 2019 at 11:04 am

    memang Sasa sale last weekend, kak lily pun terjebak beli jugak. Pening-pening nak pilih yang mana satu sesuai dengan kulit muke, terlampau banyak rangenya lah. tapi harga tuh tak boleh tahan murah bebenau

    Reply
  • Azni posted on October 15, 2019 at 11:38 am

    Alamak .., berbaloikan kalau dpt beli byk2 mcm ni. Selalu azni pun suka beli byk2. Kalau beli sikit2 rugii.

    Reply
  • Ana posted on October 15, 2019 at 11:38 am

    Anak akk byk beli ni masa pegi hkong hr tu. silap haribulan dh expired. Patut la jun makin berseri seri. Pakai mask rupanyao

    Reply
    • ajumohit posted on October 15, 2019 at 9:18 pm

      best kan kak pakai mask, sejuk je muka dan relax. stok ni cukupla utk 3 minggu hihi

      Reply
  • mekyunie posted on October 15, 2019 at 12:19 pm

    best ni untuk manjakan diri. me time bila anak anak dah tidur. harga pun agak murah daripada biasa. memang patot borong juga tu.

    Reply
  • Yaya Natsumi posted on October 15, 2019 at 1:54 pm

    Haritu pergi sasa tapi tak beli face mask sebab kat rumah ada lagi. Yaya beli perfume untuk husband hee memang best dapat beli dengan harga sale. Tapi memang suka dengan face mask kat sasa semua best 🙂

    Reply
  • Qiss posted on October 15, 2019 at 2:02 pm

    Qiss suka shopping kat Sasa. Kalau sale boleh tahan murah harga dia. Comel juga packaging mask tu. Nanti boleh Qiss usha-usha kat Sasa

    Reply
  • ziana eunos posted on October 15, 2019 at 3:29 pm

    macam best face mask ni

    Reply
  • AlongMurni posted on October 15, 2019 at 4:15 pm

    Wah.. Face masuk kat SASA ada pelbagai pilihan rupanya.. Boleh la AM cuba juga.. Nampak berbaloi beli di SASA nie. Nanti nak terjah juga la.. Tq atas info ini yea..

    Reply
  • sheila posted on October 15, 2019 at 4:19 pm

    jarang-jarang masuk SASA ingatkan mahal. nanti nak terjah gaklah. ada satu kat mall sebelah office ni.

    Reply
  • Amni posted on October 15, 2019 at 5:07 pm

    bestnya ada sale dekat Sasa utk sheet mask ni.
    Sheet mask ni actually dah boleh kata level wajib pakai sebab cuaca dekat Malaysia ni panas dia xboleh dibawa bincang.Jadi sheet mask ni boleh restore balik hydration dekat skin kita.
    Amni recently posted..Extreme Park Best Dan Family Friendly Di Kuala LumpurMy Profile

    Reply
  • Dik bee posted on October 15, 2019 at 10:07 pm

    saya kalau beli mask pun akan pilih packaging yang comel. pastu baru pilih based on ingredient. tak tau nape suka tengok packaging mask yang cute miut ni. Padahal dalam dia sama je warna putih.. hahahaha

    Reply
  • budak bandung laici posted on October 15, 2019 at 10:08 pm

    sukanya dia borong face sheet mask banyak betul. BBL dah lama tak rest muka pakai mask ni. Rugi tak tahu ada promosi mask ni..
    budak bandung laici recently posted..Siapa Bakal Juara Grand Finale Taiwan Excellence eSport Cup (TEEC) 2019My Profile

    Reply
  • Wan Syahida posted on October 15, 2019 at 11:55 pm

    Terhibur hati saya baca.. kelakar la.. hehehe.. Face mask ni saya pun start terjebak bila kakak saya bawa balik dari Korea. Paling best dia sejuk je dan bagi rasa relaxing. Cuma yang jadi masalah bila tertidur dengan mask. Haha
    Wan Syahida recently posted..Pakej Pilihan Program Detox JutawanMy Profile

    Reply
  • Ayu Rafikah posted on October 16, 2019 at 8:42 am

    Wah jenama arjuna. Menarik sangat ni. Heheheh. Kita pun jenis suka pakai face mask. Tapi biasa gina dr mana dpt free gift jer hehe

    Reply
  • Mohamad Khairil Bin Hassan posted on October 16, 2019 at 10:32 pm

    Pernah jugak saya beberapa kali pakai mask. Tu pun lepas puas dipujuk kakak dan adik beradik lain. Haha, tapi kalau nak beli sendiri tu mcm kena fikir dulu kut. Tapi memang best bila pakai mask. Rasa tenang je.

    Reply
  • Veronica posted on October 17, 2019 at 9:16 am

    WAH so much mask! I am also a mask lover! I love to buy in one batch – let’s say 5-10 pieces.
    Nowadays guardian and Watson sell mask cheaper too!
    I always buy from them~

    Reply
  • mazharalti posted on October 18, 2019 at 8:06 pm

    Conelnya packaging mask tu… Dengan warna yang catchy gitu… Tak sangka pulak Sasa ada buat sales macam ni… Menarik sungguh harganya tu… Hehehehe…

    Reply
  • Bondachanteq posted on October 20, 2019 at 4:20 pm

    Boleh juga cuba face mask ni…nampak produk elok…harap dpt sesuai dgn kulit muka sis yg sensitif…thanks for infor..

    Reply
  • Lia Hasty posted on October 23, 2019 at 5:35 am

    Lama betul tak masuk Sasa. kalau ke sana habislah borong lebih dari sheet mask ni. Mesti terbeli makeup sekali. hahha anyway murahnya sheet mask tu. Kita pun suka pakai setiap malam.

    Reply
  • Lia Hasty posted on April 3, 2020 at 10:33 am

    Wah banyaknya borong kat sasa. Kalau ada sale lagi nak juga beli face sheet mask kat sasa sebab memang suka pakai.

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge