December 2, 2020

Borong face sheet mask murah kat SASA

borong face sheet mask murah

Borong face sheet mask murah kat SASA | Ni cerita Jumaat lepas during lunch hour yang panjang. So kita pergi ICity Mall dengan officemate makan 4fingers. Mood pun terlebih happy sebab besoknya dah cuti weekend kan. Then tak sengaja plak pergi borong face mask sheet murah kat Sasa.

Lunch kat 4fingers

Cerita awalnya, lepas je makan dan chit chat kat 4fingers kitorang singgah Watsons. Kat watson tu dah usha-usha face sheet mask. Sebab memang tak pernah pun pakai sebelum ni.

Kan sekarang dah jadi trend pakai mask.  Rasa sejuk, best dan nak tidur je bila tepek kat muka. Sejak dah ada kerajinan nak jaga muka ni, memacamlah nak buat. Umur pun nak masuk 40an, haruslah uols!!!

borong face sheet mask
face sheet mask

Singgah watsons pulak

Packaging sheet mask pulak cantik-cantik dengan kaler warna warni. Bagus betul marketing diorang nak suruh orang beli. Tapi mampu tengok jela kat Watsons ni sebab harga sekeping tu dalam RM6.90 etc. kakakaka.

Dah tu takkan nak beli 1 je kan, mestilah nak beli 5 keping at least 😅.Hahaha kemahin tamak betul nak beli banyak. Ha kiralah kalau satu RM6.90, 5 keping dah berapa kan?

Cuci mata kat padini dengan sofearose

Lepas tu off niat nak beli, then ktorang pergi cuci mata kat Padini, lepas tu ke Sofearose then ke Calaqisya.

Beli apa? Kat butik tu tak beli apapun, sebab macam baju kita dah banyak je. Tapi terbeli pulak seluar anak kat kedai baby depan butik tu hahaha. Apa kekdah menyopping ni kan.

Masuk kedai baju untuk mak-mak tapi beli baju anak. Itu normal, sebab bila dah jadi mak, automatik priority pada diorang plak. Hahaha. Sabor jela.

Ok fine. Then oklah dah beli seluar anak so kita pun siaplah nak balik. Then officemate singgah Sasa sebab biasalah nak cuci mata. Masuk je Sasa, nampak diorang kerumun borong face sheet mask, murah katanya.

Cute kan packaging ni, sebab tu terus tarik tangan kita untuk beli
ha yang ni yang ada collagen tu

Borong face sheet mask

Tengok tag harga, beli 10 keping, RM23. Owh sekeping RM2.30, compare ngan watson tadi. Memanglah jauh lebih murah kat sini. Hohoho syukurlah tak terbeli kat watson tadi.

Dah tu tak tengok kiri kanan dah. Yang nampak face sheet mask murah tu je 😂. Saya pilih yang aloevera, timun lepas tu yang ada collagen. Sesedap rasa je pilih. Pastu siap amik yang packaging cantik, ok pilih yang tu.

Macam-macam essence sheet mask yang hado. Pastu that salesgirl datang then advice ktorang amik jenis yang mana.

Baguslah salesgirl tu datang sebab memasing dah rambang mata  nak cukupkan 10 keping 😅. Lepas tu bila dah dapat panduan dari salesgirl tu barulah tau nak pilih yang mana.

BACA —>> Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum Review

aloevera essence mask
Aloe essence mask
face sheet mask murah
white essence mask
face sheet mask murah
vitamin essence mask

Cara pakai face mask

Tanya kat salesgirl tu berapa kerap elok pakai sheet mask ni?.

Katanya seminggu 3 atau 4 kali. Make sure basuh muka bersih-bersih dan tampal kat muka dalam 20 ke 30 minit. Korang pun boleh baca kat packaging tu ada arahan dia.

Lepas dah cukup masa, tanggalkan dan urut urut muka perlahan dap dap. Jangan bilas muka ok! Nanti hilanglah essence kat muka kita tadi.

Setiap sheet mask ni ada function dia. So kene tahu jenis kulit untuk kesan yang terbaik

Masa kat kat kauter bayaran, that salesgirl siap susunkan sheet mask mana yang patut pakai dulu. Kulit muka saya ni jenis combination. Then dia pun aturkan sheet mask tu. So dah senanglah sebab dah tau sheet mana kita kena pakai dulu.

face sheet mask sasa
Koyak plastik, intai sheet mask di dalam 🙂
Cengginilah rupa sheet mask ni

Ok settle dah borong face sheet mask murah. weekend kali ni kita relax and chill kat rumah sambil pakai mask. Rewards untuk diri sendiri. Setelah menatap wajah laptop hari-hari di ofis. Dengan harapan lepas bangun tidur,  muka kita macam Anzalna..

Daaaa…

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

22 thoughts on “Borong face sheet mask murah kat SASA

  1. memang Sasa sale last weekend, kak lily pun terjebak beli jugak. Pening-pening nak pilih yang mana satu sesuai dengan kulit muke, terlampau banyak rangenya lah. tapi harga tuh tak boleh tahan murah bebenau

  2. Anak akk byk beli ni masa pegi hkong hr tu. silap haribulan dh expired. Patut la jun makin berseri seri. Pakai mask rupanyao

  3. Haritu pergi sasa tapi tak beli face mask sebab kat rumah ada lagi. Yaya beli perfume untuk husband hee memang best dapat beli dengan harga sale. Tapi memang suka dengan face mask kat sasa semua best 🙂

  4. Qiss suka shopping kat Sasa. Kalau sale boleh tahan murah harga dia. Comel juga packaging mask tu. Nanti boleh Qiss usha-usha kat Sasa

  5. Wah.. Face masuk kat SASA ada pelbagai pilihan rupanya.. Boleh la AM cuba juga.. Nampak berbaloi beli di SASA nie. Nanti nak terjah juga la.. Tq atas info ini yea..

  6. bestnya ada sale dekat Sasa utk sheet mask ni.
    Sheet mask ni actually dah boleh kata level wajib pakai sebab cuaca dekat Malaysia ni panas dia xboleh dibawa bincang.Jadi sheet mask ni boleh restore balik hydration dekat skin kita.

  7. saya kalau beli mask pun akan pilih packaging yang comel. pastu baru pilih based on ingredient. tak tau nape suka tengok packaging mask yang cute miut ni. Padahal dalam dia sama je warna putih.. hahahaha

  8. Terhibur hati saya baca.. kelakar la.. hehehe.. Face mask ni saya pun start terjebak bila kakak saya bawa balik dari Korea. Paling best dia sejuk je dan bagi rasa relaxing. Cuma yang jadi masalah bila tertidur dengan mask. Haha

  9. WAH so much mask! I am also a mask lover! I love to buy in one batch – let’s say 5-10 pieces.
    Nowadays guardian and Watson sell mask cheaper too!
    I always buy from them~

  10. Lama betul tak masuk Sasa. kalau ke sana habislah borong lebih dari sheet mask ni. Mesti terbeli makeup sekali. hahha anyway murahnya sheet mask tu. Kita pun suka pakai setiap malam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: