Printer HP 2676 wireless All in One, cetak terus dari handphone

Printer HP 2676 wireless All-in-One, cetak terus dari handphone | Waktu PKP (18/3/2020 sehingga 14/4/2020) ni memang setiap hari banyak homework yang anak-anak perlu siapkan. Duk fikir memang dah wajib kena ada printer sendiri di rumah.

Senang sebab apa?

Kalau latihan yang panjang berjela tak perlulah diorang nak salin semula. Dan kalau homework bergambar, takdelah mak ayah kene lukiskan hahaha.

Bila kenangkan perintah kawalan pergerakan, agaknya cepat ke lambat printer saya ni sampai nanti? Tak kisah dah semua tu janji ada printer, itu paling utama. Biasanya saya akan print kerja diorang ni di cyber cafe area rumah ni. Tapi bila PKP, semua kedai pun tak beroperasi.

Survey printer yang murah tapi berkualiti.

Itu yang makan masa juga, takpe janji puashati. Kalau beli barang di Lazada dan Shopee, saya suka baca review pembeli, feedback diorang terhadap seller dan stok tu ready atau pre order? Kita dahla nak cepat guna printer, tapi kalau perlu pre order memang tolak tepilah kedai tu.

Yang pasti kita nakkan benda tu ready stock dan terus hantar selepas bayaran diselesaikan. Bila survey punya survey, saya pilih HP Deskjet Ink Advantage 2676 All-in-One Printer.

Harga Printer HP 2676 wireless All in One.

Bagus seller ni, bungkusan sangat rapi dan tiada cela 😉

Printer ni datang bersama ink percuma, senang je nak install ink ni

Kebetulan waktu saya beli printer ni ada promo. Harganya RM209, dan sekarang ni saya tengok dia harga RM249. Tapi yang best dengan harga RM209, saya bukan je dapat printer tapi dapat PERCUMA ink black and white juga ink color. Oklah sebab function dia bukan setakat print je, tapi boleh scan, copy dan ianya wireless.

Yeay rasa happy dan tak sabar nak dapat printer!!

Saya juga beli ink extra, just standby in case ink percuma tu habis. Tak perlulah saya tunggu lama untuk beli ink lagi. Harga ink pun tak mahal, waktu ni ada promo jugak RM58 untuk 2 ink. Ini sudah bagus, bila baca review semuanya berikan feedback yang bagus tentang printer ni.

Kelebihan printer HP 2676 wireless All-in-One

  • WIFI Printer – Print, Scan, Copy – Kalau korang download aplikasi HP kat handphone, connect wifi printer, dah boleh print terus je dari handphone. Mudah dan wireless.
  • Easily connect your smartphone, tablet, or laptop and print from anywhere in your home
  • Print sharp black text and vibrant color pages while enjoying up to twice as many pages per cartridge with optional HP high-yield ink cartridges
  • Reduce your hassle with wireless printing and get all the features you want in one convenient place.

Berapa lama printer sampai waktu PKP?

Ok bila dah bincang dengan suami, tunjukkan printer, harganya dan apa perbandingan dengan printer lain, dia pun ok je. So kita pun orderlah. Ok korang boleh tengok berapa lama masa printer tu dalam perjalanan untuk sampai ke tangan saya.

Saya buat bayaran pada 1/4/2020, dan 3/4/2020 tu seller process order saya dan di pass pada curier service. Dan Alhamdulillah setelah beberapa hari merenung pagar rumah, akhirnya sampai printer tu ke rumah kami pada 9/4/2020.

Seriusly kalau tunggu curier waktu PKP ni be like…krik krik krik…hahahaha bagai menunggu buah tak jatuh kata ko!! Asyiklah menjenguk  ke luar pagar menanti printernya sampai.

Giler tak seronok bila dah ada printer??

Serius seronok, mudah kerja dan anak-anak yang bersekolah seramai 4 orang ni pun lega. Saya dan suami “work from home”, kami seronok sangat bila anak-anak dah boleh buat kerja tanpa menunggu handphone kami untuk diorang salin kerja sekolah.

Alhamdulillah mudah kerja ibu abah. Dan PKP bersambung lagi sehingga 28/4/2020, its ok, anak-anak boleh belajar online juga kan. Moga cepatla Covid19 ni berlalu dan keadaan kembali sediakala. Kasihankan anak-anak yang takde kemudahan macam ni, semoga Allah makbulkan doa kita semua. Aamiin

ajumohit: Hi sayalah tuan blog!!

View Comments (23)

  • Memang betul, kena ada printer di rumah, Sis dulu masa takde, susahnya nak buat kerja, kadang anak pun nak guna kena pi CC atau kedai buku, susahkan..now dah ada kat rumah, senang...print pun sekarang agak mahal harga 40sen tak silap..

  • waa. bestnya dapat printer baru. harga pun murah. mampu milik orang kata. saya serius ingatkan harga printer dalam empat ke lima ratus. haha. dah lama juga nak ada printer sendiri. tapi duduk sorang kat rumah, printer kat office je lah saya bedal selalu. haha.

  • Printer amat diperlukan waktu PKP ni lagi2 utk anak2 yg dah bersekolah nak kena print homework. Mcm za selamat dah beli yg wireless ni cuma ink je habis. Kelam kabut juga tgu ink lmbt smpi sbb anak dah start kelas.

  • Rasanya sekerang ni memang printer alat yg paling diperlukan di rumah tapi anak anak yg ada ibu bapa macam ni untung sgt sbb memahami ya.

  • Indeed printer ni mmg dh mcm jadi keperluan untuk kita yang ada ank2 yg dah bersekolah skrg ni kan. Qeela pon tgh usha yg jenis wireless jugak sbb senang sgt nk guna kan, tak perlu nk setup bagai ke laptop or pc mcm printer dulu haha. Function scan tu pon antara yg bagus kalau ada jugak. Qeela guna Canon before ni, tapi ni rasa mcm nk tgk lah jenis HP yg ni pulak hehe

  • Lama nya menunggu barang sampai, kalau beli kat kedai bayar terus bawak balik kan.. Sy tgh carik printer juga tp confuse mana yg terbaik

  • Harga pun murah. Berbaloi jugak beli...musim pkp nie kena bersabar sikit tggu delivery..yg penting x lama sgt menunggu nye

  • harga murah ekk.
    sebelum baca, aida jangka harga nyer more than rm400.
    ok la tu.
    aida ada printer dah. lama dah printer tu berjasa tau. wireless la kan. but boleh la scan, print and photocopy.
    ok la tu :)

Recent Posts