Parenting Pengalaman pertama Dzar bersekolah tadika January 16, 2020

“Ibu, Dzar tak nak pergi sekolah”… “Kenapa tak nak sekolah?”, tanya saya. “Dzar tak nak duduk dalam kelas”, “Abis tu Dzar nak duduk mana?”, “Dzar nak duduk rumah!!!”. Hadoillaahhhh anak!!!! Dah 2 minggu pun persekolahan berjalan kan. Dan selama itu jugalah saya mendengar teriakan dan tangisan Dzar yang 5 tahun tu. Itu jelah ayatnya yang...

Hari ini dalam sejarah, dah 10 tahun berkhidmat December 20, 2019 in Umum

Haaishh Mood nak menulis sekarang ni kena carilah, umpama dah ke angkasa lepas terbang bebas 😂. Setiap hari fikir nak update blog, masa pulak mencemburui aduhh!! So demi tak menghampakan korang, saya tulis okay?? hihi ada ke yang nak baca blog ni 😅. Ok...

Promosi Back to School Sunfeet, kasut kesihatan kaki an... November 26, 2019 in Umum

Persediaan ke sekolah sesi 2020 Sana sini orang dah mula bercerita tentang persediaan keperluan sekolah anak untuk tahun 2020. Persediaan awal ni bagus sebab masih banyak pilihan dan saiz yang ada. Weekend lepas saya dan anak-anak mencari kasut sekolah Sunfeet yang ada buat promosi...

You can never get enough of Dominos Pizza in Malaysia... November 15, 2019 in Product Review

Dominos Pizza kegemaran sekeluarga Sejak anak-anak dah pandai request nak makan luar ni, masing-masing ada je benda yang nak dipesannya. Nak makan pula bukan yang biasa-biasa ok, nak Dominos Pizza!!! Nasib baik Dominos Pizza ada buat delivery okay, so takdelah perlu ibu nak kena...

Keputusan exam akhir tahun Najiha buat ibu tersenyum... November 7, 2019 in Parenting

Alhamdulillah. Petang semalam, ustazah Najiha whatsapp saya keputusan exam akhir tahun sekolah agama. Walau PSRA dah berlalu, tapi exam akhir tahun tetap dijalankan juga. Selepas baca whatsapp tu saya memang tersenyum, Alhamdulillah dalam hati. Tersenyum bukan sebab apa, teringat kes pagi tu sebelum ke...

Sekian lama tak ke Pasar Chow Kit, KL November 2, 2019 in Umum

Pasar Chow Kit, KL Hmmm saya pergi pasar Chow Kit, KL pagi semalam. Sambil menaip ni sambil teringatkan kuih keria, kuih denderam, cucur udang, buah mata kucing, buah itu buah ini, bau ikan dengan sotong pun masih boleh terbayang hahaha. Ntah kenapa tetiba boleh...

Prosedur pertukaran sekolah rendah October 30, 2019 in Parenting

Berpindah ke rumah baru Alhamdulillah prosedur pertukaran sekolah rendah anak-anak sudah diluluskan oleh Pejabat Pelajaran Daerah. Dan paling seronok saya sudah pun selamat mendaftarkan mereka ni ke sekolah yang baru. Proses yang diambil agak cepat dan pantas!! Saya amat berpuas hati dengan servis dan...