Parenting Lutut Najwa terkoyak di Nilai 3 February 13, 2012

Tidak sesuai untuk tontonan ibu hamil ye Tengok tajuk tu pasal apa pulak lutut sampai terkoyak pulak di Nilai 3 ni kan. Ngeri memang ngeri!!! Selama 7 tahun bergelar ibu ni tak pernah melihat kejadian berdarah seperti ini. Semalam pas kenduri di Melaka tu singgah pula di Nilai 3 meneman kakak dan adik shopping. Dalam...

First time menikmati Tutty Fruity February 2, 2012 in Parenting

Kakak tu tolong letakkan Hari Ahad yang lepas, kami ke Rawang sebab abah duk survey spot rim ketenya itu. Nak tunggu orang lelaki memilih memanglah berjanggut sampai ke lutut kan. So daku ajak anak2 pusing sekitar shoplot kat situ. Kebetulan kat situ ada pulak...

Percubaan Meminum Susu Nesvita Omega Plus January 16, 2012 in Parenting

Susu Nesvita Omega Plus Susu Nesvita Omega Plus, Hmmm semalam menjejak kaki ke TESCO Rawang untuk pertama kalinya, juga pertama kalinya teringin nak mencuba susu Nesvita Omega Plus ni. Dah lama duk tengok iklan dalam TV, so semalam plak ada less jadik RM32++ mcm...

Gelagat Najwa di Orientasi Darjah 1 January 2, 2012 in Parenting

Najwa anak ibu dah besar, Alhamdulillah dah sekolah darjah 1, tiba2 ibu jadik sebak…ishh bukannya tengok citer Ombak Rindu nak sebak2 kan? hehehhe…bukan apa rasa sayu tengok anak dah sekolah, makin hari anak2 makin membesar rindu pula pada kenangan masa kecil mereka. Jadi hari...

Guna alat pencegahan kehamilan selamat November 3, 2011 in Parenting

Wanita pada zaman Mesir kuno pula menggunakan kurma dikisar bersama kulit pokok Acacia dan madu yang disapu pada kapas. Kapas ini kemudian dimasukkan ke dalam vagina. Campuran kulit kayu Acacia, madu dan kurma bertindak sebagai agen untuk mematikan sperma manakala kapas pula bertindak sebagai...

Bila Adam mula bertatih… February 9, 2011 in Parenting

  Langkah 1   Langkah 2 dan seterusnya Cayang Kak Long Najwa Sebenarnya dah 2 minggu Adam dh mula bertatih…setakat ni tatih yg paling jauh adalah 5 langkah!!! pencapaian yang baik hehehhe…semua org suke giler tgk Adam mula berjalan, Abah, Najwa, Najiha dan Ibu,...