Parenting Minor operation buang ketuat dan cagu di Klinik Rafflesia April 18, 2019

Ketuat dan cagu di ibu jari kaki Hati ibu mana tak risau bila anaknya mengadu sakit setiap hari. Masa mula-mula Najwa bagitau ibu jari kaki kiri sakit sebab ada ketuat, saya dan suami bagi ubat asid ketuat untuk disapu kat jari tu setiap hari. Bila ketuat makin membesar dan kulitnya mengelupas macam kena kulat air,...

Hidangan nasi lemak hijau si daun pandan April 2, 2019 in Parenting

Alahai sedap betul nasi lemak warna hijau. Bukan guna pewarna tiruan tau, tapi daun pandan segar yang tanam tepi rumah ni. Pokok pandan kalau tak dijaga memang pakat melarat tumbuhnya. Elok segar bugar je walau tak bersiram sangat. Dah tu alang-alang nak buang daunnya...

Penangan Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal March 30, 2019 in Parenting

Cuti-cuti sekolah ni memang masanya mak ayah nak bawa anak anak berjalan. Selagi tak dibawa berjalan selagi tu setiap hari akan tanya “Kita tak pergi mana-mana ke ibu?”.  Kesianlah pulak. Husband kerja 6 hari seminggu, so ibu pulak perlu jalankan tanggungjawab nak happy kan...

Asmak Baby Care set penjagaan harian 5 dalam satu February 18, 2019 in Parenting

Ramai yang bertanya saya, produk jenama apa yang saya guna untuk penjagaan anak-anak saya? Jawab saya Asmak Baby Care, yang mana set lengkap 5 dalam 1 dari penjagaan rambut hingga hujung kaki. Set macam ni memang senang kerja, sebab saya dah tak perlu susah-susah...

Adam sakit perut, ingatkan gastrik rupanya sebab selalu... January 18, 2019 in Parenting

Anak-anak ramai ni memang banyak ragam dan ceritanya. Kekadang sampai tahap penat nak layan kerenah diorang ni. Anak saya yang berlima ni pelbagai kerenahnya dari peringkat remaja, kanak-kanak dan bayi. Lengkap peringkat umurnya :). Walau Ammar dah setahun 11 bulan, ianya tetap bayi dihatiku...

Persiapan dan perbelanjaan kelengkapan persekolahan 201... December 13, 2018 in Parenting

Berbelanja Di Pusat Pakaian Hari-Hari Semalam punya cerita :), dah mula buat persiapan dan kelengkapan untuk tahun baru persekolahan 2019. Kebiasaannya saya akan check baju, seluar dan kain tahun sebelum tu yang masih boleh dipakai. Dan jika masih elok, saya gantikan untuk sepasang sahaja....

Selesai suntikan imunisasi 18 bulan untuk si Ammar October 25, 2018 in Parenting

Alhamdulillah si Ammar dah pun genap 20 bulan umurnya. Bersamaan 1 tahun 8 bulan (Oktober 2018), wah dah boleh buat suntikan imunisasi 18 bulan ni. Alhamdulillah makin hari makin bijak dan lasak anak ibu ni. Sekarang ni dah boleh bercakap beberapa patah perkataan, walaupun...