Travel Mendaki bukit Senorang di Pahang bersama anak kecil March 2, 2020

Aktivit panjat bukit dan gunung ni bermula dari suami saya. Memang ini makanan dialah, sebab saya ni malas dan badan tak fit untuk aktiviti mendaki ni. Mendaki shopping mall tu je saya mampu  buat masa ni hahaha. Sebelum ni kami berdua ada juga mendaki Bukit Frim Kepong itupun tahun 2013 yang lampau. Memang melampau lamanya...

Aktiviti wajib jika bercuti di Pulau Perhentian Kecil... August 1, 2019 in Travel

Hai alls.. Rasa still tak boleh move on lagi dengan percutian saya dan kengkawan ni. Masih teringat lagi kecantikan pantainya dan kejernihan air lautnya. Sungguh indah!!! Wow memang best percutian ni, rasa nak repeat! BACA—->>Percutian ke Pulau Perhentian Kecil, Kuala Terengganu Sebenarnya banyak aktiviti...

Pulau Perhentian Kecil Kuala Terengganu, air lautnya je... July 19, 2019 in Travel

Pulau Perhentian Kecil here we come!! Kalau tahun lepas destinasi percutian kami ke Pulau Langkawi, tahun ni kami ke Pulau Perhentian Kecil Kuala Terengganu. Ini pertama kali tau seumur hidup saya nak snorkeling. Berenang memang sumpah, saya tak pandai!! Tapi yang bestnya kawan-kawan yang...

Makan angin ke Cherating sememangnya percutian mendamai... May 17, 2019 in Travel

Wehuuuu wah lamanya tak bercuti kan korang. Sesekali bercuti tanpa planning pun bagus kan? Percutian adhoc gitu😆. Bila sebut bercuti, kalau dapat makan angin ke Cherating pun best jugak. Cherating ni pada saya memang tempat yang best nak bercuti. Ada pantai, banyak hotel cantik...

Penginapan di tengah bandar Kota Kinabalu, Le Meridian... April 27, 2019 in Travel

Hai semua apa khabar?. Mungkin ada di antara uollss yang plan untuk bercuti dalam masa terdekat ni kan? Kat sini, saya nak share dengan korang semua salah satu destinasi percutian yang menarik dan popular kat Malaysia iaitu Kota Kinabalu Sabah. Yang belum ada plan,...

Tube Hotel Melaka review, caj murah dengan konsep hipst... December 21, 2018 in Travel

Percutian tak dirancang Percutian di Tube Hotel Melaka ni kira last minute sebab memang kami tak plan nak bercuti pun sebenarnya. Kesian kat bebudak ni cuti sekolah duduk rumah je pulak. So dengan cuti sekolah yang masih ada 2 minggu lagi ni, mohle kita...

Trip mak-mak makan angin ke Langkawi- Hari Ketiga December 5, 2018 in Travel

Yeay episod akhir dah, betapa gigihnya nak menulis entri percutian ni, mood oh mood hadirlah kau hihi. Percutian 3 hari 2 malam, mungkin kalau orang yang ditinggalkan di rumah tu rasa, “lamanya mak kau ni pergi bercuti”. Tapi yang bercuti ni rasa 3 hari...