Travel Trip mak-mak makan angin ke Langkawi – Hari Kedua November 19, 2018

Sambungan entri mak-mak makan angin ke Langkawi entri sebelum ni. Dah macam sinetron pulak rasanya, walau saya memang tak suka betul tengok drama sinetron beratus episode :). Alkisahnya, ini sambungan episod hari kedua percutian kami. Pagi tu semua memang bangun awal, hebat dan semangat :). View this post on Instagram Salam pagi Jumaat Mulakan aktiviti...

Trip mak-mak makan angin ke Langkawi – Hari Perta... November 7, 2018 in Travel

Amaran, entri ni penuh dengan gambar-gambar keriangan, sila jangan muntah. Akhirnya percutian bersama kawan-kawan opis sudah pun tertunai. Lama dah kami duk planned tarikh, tempat dan itinerary untuk percutian bujang tanpa suami dan anak-anak. Bukan mudah sebab masing-masing ada komitmen pada keluarga. Jadi kami...

Jalan-jalan bercuti adik beradik makan angin ke Melaka... October 22, 2018 in Travel

Menjadi seorang mak ni memang memenatkan. Menguruskan hal-hal rumah, membesarkan anak-anak, buat kerja itu, buat kerja ini. Ada masa kita memang perlu ‘me time’, nak rehat dan nak lupakan sekejap semua kerja-kerja harian. Walau tak pergi bercuti, dapat berehat di rumah tanpa gangguan anak-anak...

Bercuti ke Swiss Garden Beach Resort, Kuantan October 1, 2018 in Travel

Percutian kali ni suami saya yang planned. Tau-tau je katanya, “Nanti kita bercuti ke Swiss Garden Beach Resort, Kuantan 3 hari 2 malam tau!,” Ha? Bila tu? “Cuti Hari Malaysia nanti,”. “Mak aih time cuti tu, mesti jem tu bang,”. Hmm dapat bini malas nak...

Ride santai ke Melaka pekena Coconut Shake August 2, 2018 in Travel

Hamboii hang!! Pergi Melaka semata-mata nak minum coconut shake je ke? Eh, bukan setakat coconut shake je, malahan lebih dari tu hahahaha. Dah lama tak cerita pasal ride santai kami berdua kan. Yelah ride pun jarang-jarang. Kalau ada pun 2/3 bulan sekali. Itupun ambil...

Sata ikan dan keropok lekor Kuala Terengganu December 8, 2017 in Travel

Yeayy sila lap air liur korang ok, jangan sampai menitik. Baca je sata ikan dan keropok lekor pun dah terliur ya. Ok kita sambung entri bercuti di KT. Kalau semalam kita cerita pasal penginapan di Seri Indah Resort yang tak berapa nak indah, kali...

Percutian ke Kuala Terengganu di musim hujan December 5, 2017 in Travel

Sebelum ni memang tak pernah ada planning nak bercuti ke Kuala Terengganu, tapi kebetulan last minute suami bagitau yang kawan motornya menjemput ke majlis kahwin diaorang dalam masa cuti sekolah ni, jadi dari takde nak ke mana-mana makanya dah ada plan, yeay yang happy...