Travel Ride ke Cameron Highlands October 25, 2017

Lama betul dah tak ride berdua dengan suami selepas bersalinkan Dzar dan Ammar. Bermakna sudah 3 tahun tak ride tu phewww!!! Lama sungguh rasanya. Rindu pun ye jugak nak membonceng dengan cik abang, walau kekadang rasa takut dengan kelajuan tapi bila dapat jenjalan jauh tu seronok bang hang!!! Macam contoh, dari Shah Alam ke Karak,...

Kita pergi Genting Premium Outlet (GPO) October 16, 2017 in Travel

Yeay sesi reward untuk diri sendiri. Sebenarnya saya dan geng opis baru je abis exam Islamic Banking, yang hanya diwajibkan untuk sesetengah staff. Dan saya adalah antara mereka itu, tak taulah nak kata beruntung atau bernasib baik ke apa, cuma fikir positif kalau lulus...

Mandi manda di Bukit Gambang Waterpark May 2, 2017 in Travel

Inilah bilik kami menginap di Bukit Gambang Resort City. Besar dan selesa untuk kami 7 beranak. Dapat 2 katil queen dan 1 extra bed. Keluarga besar elokla bilik pun besar. Takdelah masing-masing tidur duduk pula nanti kan. Walau bilik ni takde bath tub, ia...

Family Day di Bukit Gambang Resort City, Kuantan April 30, 2017 in Travel

Yeay!!!! Sudah lama rasanya kami tidak pergi bercuti bersama-sama. Sejak bersalin ni inilah kali pertama dapat tidur hotel dan beriang ria seisi keluarga. Korang tau ajelah bebudak dan kolam macam kene gam, pantang nampak mesti nak terjun je kerjanya. Rezeki saya dapat majikan yang...

Cafe Wood & Steel Seksyen U3, Shah Alam January 12, 2017 in Travel

Tetiba je tekak ni teringin nak makan western food. Hmm sesekali takpe kalau selalu bengkok poket juga ;). Lepas je check up kat Tropicana Medical centre aritu, ajakla suami makan tengahari sesama jap. Hmm dah lama tak dating berdua, sesekali dapat peluang macam ni...

Beratur panjang demi Kuih Keria Antarabangsa Melaka... December 14, 2016 in Travel

Siapa yang mampu menahan keinginan ibu mengandung yang mengidamkan kuih keria popular ni. Sebelum ni takde pun teringin nak rasa tapi bila tengok Hanis Zalikha makan kuih keria ni terus tekak ni teringin nak rasa juga. Kebetulan kami bercuti di Melaka tempohari, jadi dalam...

Rabbit Fun Land, Semenyih May 24, 2016 in Travel

As usual kalau Sabtu ada cuti umum, sebab suami ni Sabtu pun kerja jugak kan, so kitorang amik peluang cuti Wesak tu untuk mengisi masa terluang dengan anak-anak. Kesian Sabtu pun keje, syukurla saya ni bercuti kalau tak tunggang langgang juga rumah tu dibuatnya....