Umum Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends February 10, 2020

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Giveaway Wang Tunai RM 1000 Mamapipie & Friends   Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by...

Proses beli tanah untuk buat rumah di Selangor. Wajib b... February 2, 2020 in Umum

Cara beli tanah di Selangor untuk bina rumah Pada yang berkira-kira nak beli tanah untuk bina rumah di usia muda ni memang keputusan tu sangat bijak dan berbaloi. Pada saya pelaburan hartanah ni sesuatu yang sangat menguntungkan jika kita tahu caranya. Pada usia muda...

Cara pilih shade foundation sesuai dengan tona kulit... January 28, 2020 in Umum

Dulu saya ada share dengan korang yang saya selalu guna sekarang ni. Korang boleh baca di link ni. Dan saya masih setia dengan produk Alha Alfa. Sekarang dah beli serum dan moisturiser Alha Alfa jugak. Wangi dan best jek bila dah apply kat muka. Then...

Hari ini dalam sejarah, dah 10 tahun berkhidmat December 20, 2019 in Umum

Haaishh Mood nak menulis sekarang ni kena carilah, umpama dah ke angkasa lepas terbang bebas 😂. Setiap hari fikir nak update blog, masa pulak mencemburui aduhh!! So demi tak menghampakan korang, saya tulis okay?? hihi ada ke yang nak baca blog ni 😅. Ok...

Promosi Back to School Sunfeet, kasut kesihatan kaki an... November 26, 2019 in Umum

Persediaan ke sekolah sesi 2020 Sana sini orang dah mula bercerita tentang persediaan keperluan sekolah anak untuk tahun 2020. Persediaan awal ni bagus sebab masih banyak pilihan dan saiz yang ada. Weekend lepas saya dan anak-anak mencari kasut sekolah Sunfeet yang ada buat promosi...

Sekian lama tak ke Pasar Chow Kit, KL November 2, 2019 in Umum

Pasar Chow Kit, KL Hmmm saya pergi pasar Chow Kit, KL pagi semalam. Sambil menaip ni sambil teringatkan kuih keria, kuih denderam, cucur udang, buah mata kucing, buah itu buah ini, bau ikan dengan sotong pun masih boleh terbayang hahaha. Ntah kenapa tetiba boleh...

Pengalaman duduki Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Pen... October 22, 2019 in Umum

Teman anak ke Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh Last week saya temankan anak nombor 2 pergi Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) kat SMK Sek. 19 Shah Alam. Anak nak exam of course ibunya berdebar-debar. Its normal everybody!!! So no worries hahaha. Anak nak...