Umum Di hari lahir yang ke 38 tahun August 14, 2019

Aiseh dah terbongkar pulak rahsia umur I 😂. Tapi takpelah saya bukan bukannya jenis suka berahsia, since ramai dah bertanya so I is open minded ok haha. So umur saya dah pun genap 38 tahun pada 5/8/2019, tapi nampak macam muda lagi kan? 😊😊, sorry terperasan plak kakaka. Kalau orang tanya apa perasaan dah hampir...

DIY sendiri wainscoting dengan bajet hanya RM280 July 9, 2019 in Umum

Kami dah siap dah DIY sendiri wainscoting, kembang hidung nak cerita ni hahaha. Siapa tak suka tengok rumah sendiri cantik kan?!!! Suka sangat nak deko-deko rumah. Nak bagi selesa dan sepertinya tak nak keluar dari rumah dah. Itu lebih kepada suami lah tu, tak...

Baju raya tema songket hijau tua June 25, 2019 in Umum

Dah berminggu-minggu menyambut raya, barulah nak update blog. Tak sempat nak cerita pasal baju raya tema songket hijau kita 😅. Sibuk betul almaklumlah awal raya hari tu dah bercuti seminggu. Makanya banyaklah hal yang nak diselesaikan. Kat rumah memang tak dapekla nak pegang phone....

Pokok mangga chokanan baru pertama kali berbuah June 12, 2019 in Umum

Pokok mangga chokanan baru pertama kali berbuah!!!. Happy wei!!! Mana taknya, kalau korang nak tahu, suami saya mula tanam pokok mangga ni setahun yang lalu. Ke tak sampai setahun? Entahlah, tapi memang rasa baru je tanam tapi dah mula berbunga. Bila mangga dah berbunga,...

Sakit belakang lagi, kalau operation tu semudah ABC, da... May 14, 2019 in Umum

Salam Ramadhan ke 9 semua. Macamana puasa ok? Alhamdulillah setakat ni puasa saya masih penuh lagi 🤭🤭. Cuma hari ni sakit belakang lagi. Sakit sangat-sangat sampaikan nak duduk dan bangun susah sangat. Permulaan sakit belakang lagi Sakit tu terasa masa kat opis lak tu,...

14 tahun berlalu, rindu pada arwah ayah May 1, 2019 in Umum

Salam pra ramadhan semua.. Korang dah abis ganti puasa? Udah buat senarai menu berbuka dan bersahur? Rindu pada arwah ayah Bila bulan Ramadhan tiba, yang paling teringat-ingat adalah arwah ayah. Pejam celik pejam celik dah 14 tahun arwah ayah pergi. Rindu pada arwah ayah...

Deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison March 19, 2019 in Umum

Suka betul tengok rumah yang kemas dan cantik. Nak pulak kalau deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison. Walaupun saya bukanlah jenis yang pandai berdeko. Tapi bila tengok idea orang lain deko rumah, saya belajar sikit-sikit dengan ceduk idea diorang. Teringin nak buat cantik-cantik...