Umum Sekian lama tak ke Pasar Chow Kit, KL November 2, 2019

Pasar Chow Kit, KL Hmmm saya pergi pasar Chow Kit, KL pagi semalam. Sambil menaip ni sambil teringatkan kuih keria, kuih denderam, cucur udang, buah mata kucing, buah itu buah ini, bau ikan dengan sotong pun masih boleh terbayang hahaha. Ntah kenapa tetiba boleh ke sana pulak, ini semua adik saya punya pasal, hahaha duk...

Pengalaman duduki Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Pen... October 22, 2019 in Umum

Teman anak ke Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh Last week saya temankan anak nombor 2 pergi Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) kat SMK Sek. 19 Shah Alam. Anak nak exam of course ibunya berdebar-debar. Its normal everybody!!! So no worries hahaha. Anak nak...

Borong face sheet mask murah kat SASA October 15, 2019 in Umum

Ni cerita Jumaat lepas during lunch hour yang panjang. So kita pergi ICity Mall dengan officemate makan 4fingers. Mood pun terlebih happy sebab besoknya dah cuti weekend kan. Then terbeli plak face mask sheet murah kat Sasa. Cerita awalnya, lepas je makan dan chit...

Hadiah handbag Charles & Keith sempena hari lahir... September 28, 2019 in Umum

Sebenarnya banyak yang nak tulis kat blog ni. Tapi kekadang mood ke laut, so mulalah malas nak mengarang kat blog. Ingat tak last month birthday saya? Tak ingat? Sila baca entry best ni hahaha. BACA —>> Birthday ke 38 tahun Suami saya bukan yang...

Cuci dan kemas rumah Sri Gombak untuk penyewa baru September 5, 2019 in Umum

Inilah aktiviti kami sewaktu cuti Merdeka dan Maal Hijrah aritu, cuci then kemas rumah di Sri Gombak untuk penyewa baru. Penyewa sebelum ni dah menyewa hampir 4 tahun dan nak tamatkan sewaannya. Alhamdulillah sepanjang menyewa, duit sewa tak pernah miss bayar walau setiap bulan...

Di hari lahir yang ke 38 tahun August 14, 2019 in Umum

Aiseh dah terbongkar pulak rahsia umur I 😂. Tapi takpelah saya bukan bukannya jenis suka berahsia, since ramai dah bertanya so I is open minded ok haha. So umur saya dah pun genap 38 tahun pada 5/8/2019, tapi nampak macam muda lagi kan? 😊😊,...

DIY sendiri wainscoting dengan bajet hanya RM280 July 9, 2019 in Umum

Kami dah siap dah DIY sendiri wainscoting, kembang hidung nak cerita ni hahaha. Siapa tak suka tengok rumah sendiri cantik kan?!!! Suka sangat nak deko-deko rumah. Nak bagi selesa dan sepertinya tak nak keluar dari rumah dah. Itu lebih kepada suami lah tu, tak...