Umum Baju raya tema songket hijau tua June 25, 2019

Dah berminggu-minggu menyambut raya, barulah nak update blog. Tak sempat nak cerita pasal baju raya tema songket hijau kita 😅. Sibuk betul almaklumlah awal raya hari tu dah bercuti seminggu. Makanya banyaklah hal yang nak diselesaikan. Kat rumah memang tak dapekla nak pegang phone. Mak anak ramai ni sibuk, sebab yang no 2 tu dah...

Pokok mangga chokanan baru pertama kali berbuah June 12, 2019 in Umum

Pokok mangga chokanan baru pertama kali berbuah!!!. Happy wei!!! Mana taknya, kalau korang nak tahu, suami saya mula tanam pokok mangga ni setahun yang lalu. Ke tak sampai setahun? Entahlah, tapi memang rasa baru je tanam tapi dah mula berbunga. Bila mangga dah berbunga,...

Sakit belakang lagi, kalau operation tu semudah ABC, da... May 14, 2019 in Umum

Salam Ramadhan ke 9 semua. Macamana puasa ok? Alhamdulillah setakat ni puasa saya masih penuh lagi 🤭🤭. Cuma hari ni sakit belakang lagi. Sakit sangat-sangat sampaikan nak duduk dan bangun susah sangat. Permulaan sakit belakang lagi Sakit tu terasa masa kat opis lak tu,...

14 tahun berlalu, rindu pada arwah ayah May 1, 2019 in Umum

Salam pra ramadhan semua.. Korang dah abis ganti puasa? Udah buat senarai menu berbuka dan bersahur? Rindu pada arwah ayah Bila bulan Ramadhan tiba, yang paling teringat-ingat adalah arwah ayah. Pejam celik pejam celik dah 14 tahun arwah ayah pergi. Rindu pada arwah ayah...

Deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison March 19, 2019 in Umum

Suka betul tengok rumah yang kemas dan cantik. Nak pulak kalau deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison. Walaupun saya bukanlah jenis yang pandai berdeko. Tapi bila tengok idea orang lain deko rumah, saya belajar sikit-sikit dengan ceduk idea diorang. Teringin nak buat cantik-cantik...

Ride satu hari ke Cameron Highlands March 11, 2019 in Umum

Hmm last ride ngan suami 2 bulan lepas kot. Baru jugaklah, saya pun dah lupa sebab jarang-jarang ride berdua ni. Kata anak ramai, bibik takde, so masa sangat mencemburui. Saya akui saya suka naik superbike, suka jenjalan makan angin, makan nasi, makan-makan pastu stress...

Tebus point terkumpul IKEA, dapat jugak si Bekvam idama... March 7, 2019 in Umum

Saya ni bukanlah suka sangat pergi Ikea tu, tak sukalah pergi tempat sesak-sesak!!! Tipuuuuu!!! Hahaha Ikea oh Ikea, memang tempat berhantu, sapa yang tak suka pegi Ikea? Tahniahlah untuk korang yang berjaya menahan nafsu hahaha. Saya ke sini pun sebab nak tebus point terkumpul...